Friday, October 14, 2011

716: Mimpi yang... errr...



Korang,

Semalam aku mimpi. Punyalah aku beriya nak ingat sampaikan siap catit lagi detail mimpi ni ha masa meeting semalam. Ahahahahaa.

Aku mimpi pergi Langkawi untuk opis trip. Dok kat hotel ala-ala chalet, ntah cemne ntah nak describe pun tak reti. Hotel 5 bintang, tp ade chalet skalik. Ah lantak. So masa aku round-round kat lobi tu, tetobe aku disapa oleh Razif Hashim. Dia ade shooting camtu laa kat situ. Ha? Tak kenal Razif Hashim? Korang ni memanglah sediiiiiiihhhhh *gaya Azwana Alia*

ni ha dia

Kiranya macam dia terfall-in-love at the first sightlah dengan aku yang manis ni. Komdian dia ajak dinner, cam candle lite dinner gitulah. Aku pun on je. Tetobe dah time dinner kan walhal masa sampai tadi kanmain siang. Haha. Lepas order makan dan minum, dia pi sambung shooting plak (watdehel sangat kan kau ni tengah dating dengan aku tapi kejap-kejap lari pi shooting). Pehtu air pun sampai... air je sampai kesudah kau. Dia siap tunjuk kat aku bil - RM45.90 means memang dah order makanan skali. Giler ah cheapskate punye dinner hahaah!! Tapi takde la aku rasa dia macam tu. Tapi dalam hati aku macam terasa sket sebab aku lapau ni!

Pehtu dia panggil orang kat situ soh anto makanan cepat. Pastu dia pi sambung shooting (GRRRRRRRR). Ujung-ujung cafe tu sampai dah tutup, makanan tak sampai-sampai lagi T___T Last-last aku pegi tengok dia shooting, pehtu agaknya dia perasan aku cam majuk sebab lapau, so dia panggil chef cafe tu. Masa nak bercakap dengan chef tu, kitorang tengah duduk, aku dok belakang dia. Pehtu dia macam mengendeng ke belakang kat aku pastu bisik,

saya bagitau dia awak girlfriend saya eh?
apsal pulak?
nanti boleh dapat diskaun

Hahaahahahhh!!! So masa chef tu sampai, dia pun cakap,

you boleh tak masak cepat sikit? GIRLFRIEND saya ni dah lapar...

Hahahahahahah macam siak! Blushing-blushing ai rasa. Masalahnya dia dah cakap camtu pun tetaplah makanan tu tak sampai-sampai. Last-last aku majuk. Lari. Pi menyorok kat serambi (tetobe laa ade rumah yang ada serambi pulak kat situ), sambil baring-baring dalam selimut. Tapi aku nampaklah dia dok cari-cari.. kesian la pulak. Pehtu dia berjaya la jumpa aku, tapi aku lari. Malu malu.

Beriya-iya aku lari. Susup sasap masuk celah kampung la pe seme. Pehtu tetobe nampak orang ramai dok berkerumun tepi pantai. Aku pun pegi la tengok. Rupanya ada budak lemas, so ade mamat ni tengah buat CPR. Eh aku macam kenal je mamat ni. Ex asben member aku rupanya. Jadi baywatch kat situ. Hahahaha! (Tapi di alam nyata ade sket kaitan la.. sebab ex asben dia ni memang kaki scuba).

Ok sebenarnya masa pegi Langkawi ni, ade lagi sorang skandal aku (ntah sape-sape tah aku tak ingat) pun folo. Skandal dalam mimpi ni laaaaa. So aku macam cuak-cuak gak la kot dia tau yang tadi aku berdating dengan si Razif Hashim tew. Tapi ntah macamana, memang nyarissssssss nak terkantoi dah. Kiranya si Razif ni jumpa gak aku, pastu dia tarik aku gi lari (agaknya nak sambung dinner kot? HAHAHAHA). Pastu krew-krew shooting dia pun folo, termasuk la si skandal misteri aku ni. Ntah macamana aku boleh terjatuh cemtu, pastu si skandal tu pun tolong la angkat. Bila dia pandang je aku, tetibe aku bertukar menjadi Awal Ashaari.

HAHAHAHAAHHA ok banganglah mimpi ni. Aku takleh blah bila diri aku sendiri berada di celah-celah orang ramai tu, dan menyaksikan 'aku' bertukar jadi Awal Ashaari. I was like, 'eh.. apsal aku jadi Awal ni?'. Padahal aku ade kat celah-celah orang ni. Hmmmm bongek.

Itu jelah mimpi aku. Sekian. Hihi.

27 comments:

*SiRibenMerah said...

seb baikkk bukan abang fahrin tauuuu.. ai lega...

mimpi la hari2 camneh akak.. salakan bahagia..

tapi ketara nampak akak lapar sebelum tido tuh.. sbb mimpi makanan...

Masy said...

iyra,
salakan tu apekah????

*SiRibenMerah said...

asalkan.. hahaha *bahasa german typo*

moment said...

hahaha akak!

mmg mimpi bebetul nih! kenapakah awal ashari??

retisss tul la mimpi akak ni! hikhik

Masy said...

iyra,
hahahahahah!!

wafa!
tataulah apsal. semak je, dah la ai tak minat dia hahahah!!

mimpi jelah tapinye kan. hehehe

zonaku said...

vongoks.............

nyesal aku baca kat opis.keras perut tahan gelak, jem urat pipi aku tau.....!

kesimpulan mimpi ko ni:

-mamat tu sorang lagi retis y aku x
kenal.
-ko mmg kelaparan eh?
-sapekah 'ex' itu
-awal ashaari????? xder manusia lainkah? aku terbayang aku dok gelakkan dia betulkan rambut time shooting kat opis aku dulu. hahhahhhaahaaa

Masy said...

zona,

- minggu dpn ko bukak 8tv ari kamis pkl 9.30 mlm, dia ade.
- takdelah rasanya.
- ex asben member aku. cemne nk ckp?
- yg tu aku pon tatau. hahahhahha

zonaku said...

eh salah... bukan 'ex'.. tapi 'skandal'... hahahahaha

Masy said...

ooooooo.. ntah. skandal dlm mimpi tu je, bkn di alam nyata pun.. ntah sape2 tah. hahahahaha

HEMY said...

walaupun mimpi kau lebih simple dari mimpi aku..tp lebih bodoh dari mimpi aku

BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Nampk sgt dh fantasi artis2 jantan kau ni nyah time masa lapang..horny2an lettewwww

bwahahahahahhaha

Masy said...

anul,
suk ko ye!

otak hang hahaahhah!! kot ye pon, apsal x kuar fahrin keeeee.... aeril zafril ke.. mengapa mesti awal ashaari? mengapaaaaaaaaaa arghhh hahahahaahaha

en_me said...

sonoknyer mimpi kanns.. ehehe

salam dr me yg jauh dimata.. jauhla sangat kanns

Masy said...

salam haji en_me,
wah sempat lg nk komen2 blog org hehehe.. jgn lupe ole2 aidiladha utk saye.. hihihihi

HappyIrfa said...

penat akak baca tau..last2 ending jadi Awal.huhu..sib baik la tak jd Anding.kenal Anding?ala..lebih kurang ngan anting2 tu..ehhe

achik said...

adeh, ending lawaks giler..

tak kenal razif hashim.. akak dah tepek gambar pun x kenal jugek.. ;p

Masy said...

kak irfa,
hehehe kenal2 hehehe

achik,
aaaaaa.. alaaa.. dia pengacara rancangan Best Of The World.. kat 8tv.. heheehhe

adra217 said...

dasat juga mimpi tu ye..hehe

fndrocka said...

blockbuster jugak mimpi kau ni..

kingbinjai said...

hmm ini kes banyak berangan ni

Mya said...

hahhahahaaha..
mcm ini punya mimpi pun ada..

harap2 mlm ni akak mimpi beto kusyairy.pastu akak bertukar menjadi wife dia. amin amin..

Masy said...

adra217,
agak dahsyat la jugek hehee

fndrocka,
tak mcm bangang2 ke? huhuhu

king binjai,
ermmmmmm.... mungkin jugek. hehe

kak mya,
huishhhh mcm2 ada hahahaahha

tu diaaaaa..... aminkan jelah hahaha!!

syah shah said...

aritu dah komen... kakak masy delete eh?? Sampainya atttiiiii~~~

aritu agaknya kakak masy baru lepas tengok best in the world kot, tu yang mimpi razif dan makanan tu... hahahahah :P :P

eh, tapi tengok razif makan dalam best in the world tu memang rasa cam dan-dan tu jugak nak pegi makan kat situ... tak tahaannnn... hahahahah :P :P

Masy said...

syah shah,
haaa mana ade i delete, tak kuaser tauuuu... mesti tak publish ni hehehe

ermm.. tak jugek sbb mimpi ari rabu malam. BOTW tu ari kamis. hehehhehe

kan?? giler menggiurkan hehehehe

syah shah said...

ok, tukar kesimpulan, mesti sebab tak sabo nak tengok best in the world pada malam esoknya, tu pasal mimpi razif... hahahahah :P

Masy said...

syah shah,
ahahahahha mungkinlah kot

arianna adrizal said...

apa ckp psl lengkawi ni.. ai terasa..

huhu

Masy said...

anne,
:p