Monday, October 17, 2011

717: Holiday @ Good Widow

Sabtu aritu, geng bujangan dah bertolak ke Good Widow a.k.a Janda Baik. Saje je nak jalan-jalan tengok pemandangan. Bajet semuanya di bawah RM100 untuk setiap seorang, RM55 jeww termasuk minyak kete dan tol (agaknyelah). Ye kot. Hehehe.

Gerak pukul 12 lebih gak kot.. sampai kat Janda Baik ngam-ngam nak zohor. Masuk je bilik, terus azan. Tapi tah apsal aku tak semayang terus.


Ada gambau cantek aku snap kat area reception sana tapi acik ni lupe nak upload kot. Malas aku nak tunggu hehe. So inilah tempatnye. Kete takleh masuk ye. Kene jalan kaki sebab tempat ni garden concept katanyaa... Oh ye. Chalet sebijik yang kitorang sewa tu berharga RM125 semalam, ade 5 buah katil, peti es, bilik air siap heater, aircond ade, kipas ade. Tapi tv je takde. Sediiiiiiihhhh *gaya Azwana Alia lagi*

Dalam pukul 2 lebih, kitorang tak menyabau nak mandi sungai. Ekcely belakang chalet kitorang ade sungai. So pegilah ke sanun... Namun begitu, aku terkesima...


Terkesima sebab sungai tak macam sungai sangat. Macam longkang jewwww T_T Try gak nak mandi tapi asik tereuuwww-euwww bila pijak batu. Last-last cari port lain. Kebetulan kakak chalet tu nampak kitorang terkial-kial cam sial kat situ, dia pun bagitaulah katne ade sungai yang layak untuk dimandikan. Eh. Untuk kitorang memandikan diri.

So.. basah-basah gitu, naik kete terus zoom... cari tempat yang berkenaan. Dan jumpa!

Ternampak sekampung batu tengah sungai tu, agak cantek gak kalau bercamping kat situ. Nampak biasa je kan. Tapi azab gaklah nak menyampai kat tengah tu. Banyak batu kecik-kecik, yang beso-beso lak aku tereuwww-euww sebab geli banyak lumut hahahaha!! Macam buat refleksologi je T_T Tapi demi kepuasan maksima, mak redha!

Motip sangat letak-letak je bontot terus masak megi. Aku ni dah la tak menyabau nak mandi tapi dorang soh makan dulu. Keciiiiiii..~ Masak megi dua bungkus + telur 3 butir + sosej black pepper 2 ketoi sorang. Mantapppp....! (tapi kalau ade sos mesti lagi sedap. hehe)

Pastu apa lagi, berendamlah. Sejuk nok mapuh cam biasa laaa.. kata sungai. Nak panas-panas gi la mandi air panas ye tak.

Oleh kerana tak solat lagi, pukul 5 macam tu aku dah menggelupur ajak dorang balik. Tu laaa.. Kalau tadi dah solat sesiap, boleh berendam sampai pukul 7 ye tak. Rugi-rugi. Huhu.

Aku suka pic ni. Nampak langsing. Hai.. my name is Bluunis.

Malam tu kitorang keluar cari makan. Aku kene drive sebab driver pening paler pulak. Makan biasa-biasa je. Semorang kat kedai dok layan bola. Tapi masa masuk kedai tu, giler senyap sunyi padahal orang penuh. Nyaris-nyaris aku nak menyangka yang kitorang ni terrrmasuk kedai orang bunian ke. Huhu.

Lepas makan, lepak kat hall area chalet tu tengok tv. Takde wifi, sedihhh lagi skali tapi takpe. Kitorang bertiga je yang tengok tv pun. Aku plak belajau main angry bird. Tapi bird tak angry, aku yang angry lelebih. Huh!!!!! Sebab?

Giler tak logik kan?????!! Boleh plak dia bertahan macam tu. Di alam nyata ni, patut dah berderai dah semua. Bongok nye angry bird! Angry aku dibuatnya!

Pukul 12 lebih dah tido. Aku suka. Dapat tido nyenyak.. Alhamdulillah.. :) Siap dengar bunyik sungai kat belakang. Hohoho.

Esoknya, bangun rilek-rilek je. Masak air, buat vanilla latte dengan air coklat. Memasing blur tatau nak watpe dengan belen-belen sosej semalam. Nak masak, stove dah simpan dalam kete. So.. aku mencadangkan. Masak je dalam cerek letrik tu. Bwahahahahah!!

Kan setel. Sempurna sarapanku.

Menjelang pukul 1, dah gerak nak balik KL. Amek pics buat kenang-kenangan terindah.


Aku menggedik kata member aku. Maaflah, saya baru nak remaja. Jerawat pun baru nak tumbuh. Maaf ye kak..

Terus shoot ke KL. Wangsa Walk laa senang cakap. Nak tengok muvie. Sampai, dapat parking - alhamdulillah rejeki tu. Terus terjah tiket, solat, makan!

Cite Al Hijab ni.. ermmm.. ok laaa. Sapetah punya idea tu. Hehehe.

Sampai kat umah Shah Alam pukul 6.50 petang (ke malam?). Sekian cerita saye. Ada soklan?

19 comments:

Mr PenyuBiru said...

gambar janda takde ke? hehe...

tengok korang mandi sungai tu, buat aku teringin plak...

HEMY said...

haish..mandi sungai mmg best. aku plg suka lepak tang tempat air plg deras tu..

nnt air tu hantam kapla ada rasa brrr brrr itu otak..hahahaha

Masy said...

penyu,
tak berani la aku nk cari hahaaah

best woooo.. pegilah. bkn jauh pun..

anul,
kan? kalau dapat air terjun pon best. kasik air itu urut bahu kita.. hohohoohoh

*SiRibenMerah said...

soalan saya..
kenapa x ajak ai skali...????

Masy said...

iyra,
sbb ini adalah terhad utk rakan2 sekulah saje.. :) hehehe

jedi said...

penah pegfi,....sungai tu mmg cantik...

Masy said...

jedi,
kan? x puas mandi plk rasanya. huhu~

syah shah said...

aiseh, lama dah tak pi mandi sungai... gegambar inih membuatkan ai berasa teringin nak pegi... hoho~

Masy said...

syah shah,
apa lagi, terjun tiruk sekarang! hohohooo

Ainul Hayat said...

Miahahaha...lawak je ayat kak masy nih..

Masy said...

ainul,
ayat yg mana tu? hehehe

adra217 said...

patut la asyik takde duit je..berjalan je rupanya ye

Masy said...

adra217,
takde laa asik takde duit, cumanya selalu tak cukup je ehehehe

zonaku said...

hu~

jeles!

Masy said...

zona,
takde ape pun... rileks :)

syah shah said...

tak dapek doo... coti den abih dah... haha~ :P

Masy said...

syah shah,
akak pegi sabtu ahad je.. x payah nk amek2 cuti segala.. takkan nk berendam seminggu kot :p hehe

en_me said...

ammvoiii sukernyer membasah ghitewww.. ekeke

salam dr me yg jauh dimata kanns..

Masy said...

en_me,
suke suke suke hehhehehe

salam haji.. selamat beribadah. jgn lupe doakan sy ye :)