Monday, October 24, 2011

720: Darah


Akak ni darah O ye? tanye budak kedai El-li-yan-to yang mulutnya sedikit berbau pada aku. Aku hentikan tarikan napas sebentar.
Ntah, akak tak tau la pulak darah akak O ke A ke. kenapa? tanye aku penuh naif.
Sebab orang yang berdarah O kalau pakai lipstik, lama-lama kaler lipstik tu jadi pepel² sket, kata budak kedai tu. Aku menahan napas sedikit.

Betul ke eh?


#tapi memang lipstik yang aku try tu kaler pepel-pepel sket. budak ni kelentong akukah?

22 comments:

zonaku said...

bagusla dia amik tau hal2 camtu.... at least berguna gak bila nk buat sales...
tapi cuba ko cadangkan pulak dia belajar oral hygiene.. lagi bagus...

Masy said...

zona,
betul2.. cara dia approach aku sbnrnye sgt bagus, tak kerek2 & siap suruh aku try lipstik terus ke bibir (aku yg takut kene marah hehe). tp tu lah.. kalau mulut kurang berbau kan bagus.. hmmmmmm

HEMY said...

ekekekeke...camtu plak ek..aku smpi skang tak tau darah pa..ahahaha

Masy said...

anul,
aku pon tatau. hahahaahahaha

arianna adrizal said...

pa kata korg pi derma darah. baru la tau darah jenis apa.

Masy said...

anne,
baby takot, maaaakkk T____T

Erina Asmawani said...

ok, dah terimajin akak pakai lipstick pepel posing vain cam gambar tu..wow! :D

*SiRibenMerah said...

cakap je akak mmg beli lipstik kaler purple.. abes citer.. hahahaha

Masy said...

ena,
jgn imejin lelebih.. hahahahhaha

Masy said...

iyra,
akak tak beli pun.. tggu gajilah rasanye. rasanyeeee laaaaaaa.. hehehehe

zonaku said...

aku setuju ngan anne...... sila la yer.. kalau korang x layak menderma sebab time tu gemuruh sampai pressure melambung, at least korang tau dah jenis apa.


anne group apa? nk set geng segroup ni, senang kalau emergency

Masy said...

zona,
errrr tatoooooottttt

HappyIrfa said...

akak darah AB.
pakai lipstik merah jadi kaler apa yer?sbb pakai lipstik pun sekali je..masa dtg keje..pastu x top up sampai la balik :-)

Masy said...

kak irfa,
klu x silap jadi kaler oren2 rasanye. ke pink2 tah. alamak lupe dah budak tu ckp aritu.. huhuhuh

jedi said...

teori mana budak tu pakai....hahahhaha

Masy said...

jedi,
wallahualam.. heheheheh

otaktepu said...

jarang anak muda yang mempunyai kemahiran sebegitu rupa..

Masy said...

otaktepu,
betul2. harap2 maklumat tu betul lah. hehehehe

syah shah said...

ok, nak pegi check darah sekarang... hahahah :P :P

err... kalau pakai lipgloss agak-agak tukar kaler jugak tak eh? hahahah

Masy said...

syah shah,
tang lipgloss tu wallahualam. ehehehe

Mr PenyuBiru said...

kalau ko pakai lipstik kaler pepel,mmglah akan jadi kaler pepel... der...

errr...betul ke ek? nak try aaa..

Masy said...

penyu,
kan? aku pki kaler pink, takde pulak jadi pepel. hmmmmm

cer try cer try