Monday, October 31, 2011

722: Perbelanjaan Tak Terancang

Aku beli tipon ni haa Sabtu aritu. Macam bagus-bagus je kan? Rege RM300 je, pajadah kalau aku tak beli ye tak. Samsung Galaxy Mini yang aku aim tu pon dah nak dekat RM600. Half aku dapat save ni. Hebaklah aku (perasan).

Padahal baru je simpan duit dalam RM150 je. Over bajet dah aku bulan ni T_T Takpe-takpe.. insyaallah selagi panjang umur aku, ade la tu rejeki aku di mana-mana kan kan. Aku redha. Dan aku suke! Koff koff koffffff~

Hari ni aku rasa nak demam pulak. Tataulah. Aku syak ade dua sebab :

1. sebab dah terover bajet dek kerana membeli hempon inniew; atau
2. aku rindu hempon aku ittew. aku masih pakai hempon lama sebab belom beli lagi baju untuk hempon baru. macam sayang boipren kayaknya ni! takot kotor, takot calar. takot hoi!

Kepada hempon baru kakak,
bebaik dok umah tu ye.. jangan lompat turun rak tu pulak.. jangan mandai-mandai pegi dapur kot nak mop lantai ke ape. jangan nak gi angkat baju kakak kat ampaian tu, biar je. jangan nak ngade-ngade. dok situ dendiam, petang kang kita jumpe ye? i miss you sayang.

Sekian aduan rakyat saye.

21 comments:

HappyIrfa said...

lawa la hp baru kakak.
kenapa murah?second hand ker?
akak pun teruja la..

ber_u_wang said...

leh main angry bird la pas ni

Masy said...

kak irfa,
eh taklah.. hempon baru ni.. maxis buat promo, rejeki sy terjumpe hehehhe

ber_u_wang,
bole2 tp blom donlod lg hehe

Fahreen Fredo said...

Lawa gile kak! harga sebenar dia bape?

HEMY said...

aku rasa balik ni dia dh ngndung la sebb bawak laki balik umah time ko takde

Masy said...

fahreen,
klu tgk kat web, rege dia RM1,099. huhuhu

anul,
waaaaaa dah bermenantu laa aku ye. hahahahaaha

Nazz@Purple said...

overbudget sebab ambil peluang didepan mata tak salah kan..

Masy said...

nazz,
ayat nk pujuk ati tu.. hehehe lebih kurang gitu la.. hehe

❀aRaBeLLa❀ said...

hamboi dah guna smartphone ..heheh

Masy said...

bella,
tak sangka plak tetobe ade smartphone. hehehehe

zonaku said...

hehehehe.... hebak kwn aku......



aku je la ol'skool......

coklat~vanilla said...

apa tajuk henpon hang ni mek? aku tetiba dengkiiii nih. hohoho

Masy said...

zona,
hebat sbb terjumpe rege camni.. kot tak mmg tak le.. huhuhu

ann,
HTC Chacha nama beliau. hehehe

Noorul Ashikien said...

hebak mu...bangga2...jg leklok yer..

Masy said...

che',
amboiiii siap buat ID lagi hahahaahaha

jedi said...

pinjam sebulan boley>???

Masy said...

jedi,
nak pinjam kene bayau RM600. hihihi

frwls said...

hihihi nakal tak henfon baru ni?

Masy said...

caki,
hmmmmm ade la nakal sket2.. tapi masih terkawal. hehehe

Ainul Hayat said...

Kak Masy....
Adek beradekla enpon kite.....

Masy said...

ainul,
ye ke? hai kakak. hahahahaha