Monday, December 05, 2011

736: Komik!


Kak Luna la ni sebut-sebut. Hahaha.

Masa aku dan rerakan sibuk-sibuk nak SPM dulu, entah macamana tah fenomena Harimau Laut melanda seluruh ahlil-kelas-wal-jamaah 5K (kelas aku la). Si Suria laa ni. Tetiap minggu bawak komik ni pegi sekolah. Lama-lama kitorang pulak terrrlayan sekali.

Masalahnya, semorang nak baca tapi tak nak beli! Hahaha! Bila nampak je komik tu tergantung kat kedai, memang ade rasa nak beli tapi.. mesti macam.. 'ah.. tunggu Oya jelah, baca dia punya je'. LOL giler kedekut memasing time tu. Eh bukan la kedekut. Tapi benda yang direbut bukankah lebih seronok dan adventure rasanya. Heheh.

Bila masuk je minggu baru, seme pakat tanye Suria - dah beli ke belom? Pernah gak kuar cadangan nak kumpul duit reramai untuk beli, alaa.. RM2.50 je. Tapi timbul pulak isu pemilikan. Ujung-ujung nanti jadi sape punye? Haaaaaa masalah gak tu. Makanya terus jelah tunggu Suria yang beli.

Asal ade je isu yang baru, memang tak tentu arah satu kelas. Dah amek turn dah lepas ni sape yang baca. Memang penantian satu penyeksaan wooooooo! Nak baca, kene cari time gak tu. Nak baca curi-curi masa kelas ke, masa rehat ke. Ahhhh memang terseksa la. Aku yang pesen gelojoh ni lagi laaaaa memang semedang tak menyabau je. Hehe. Sibbaik laaa kelas aku ada 15 orang je. Bayangkan kalau ade 25 orang ke, 35 orang ke. Tak ke terpanggang perasaan aku nak tunggu turn!

Siri Harimau Laut ni tak panjang pun macam Pedang Setiawan ke, Alam Perwira ke ape. Tak sampai 50 pun sirinya. Frust menonggeng rasanya sebab rasa sekejap sangat!

Tadi aku gugel-gugel, terserempak dengan blog ni. Boleh baca Harimau Laut secara online! (eh sebenarnya dulu pun penah terserempak, tapi tak ingat nak save ke ape). Sape nak layan, sila klik SINI. Ada full chapters. Oh ye. Pic atas tu pun cilok kat blog tu jugak, jangan marah ye pemilik blog ittewww ;)

Have fun! (macam kitorang dulu. hehe)

9 comments:

wak gelas said...

kalo tengok chapter one, tuanpunye blog tu dah suruh 'rajin2 le tolong klik iklan kat blog aku nih'... penat tu nak scan every page ... kekeh2

http://komikmy.com/harimau-laut-001/1/

eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

*SiRibenMerah said...

amboiiiiiiiiiiii..

sakan nohhhhh~

Masy said...

wak gelas,
tu laa.. hahaha

iyra,
seronok nooooooooo

J u l i a 。.゜✿ said...

hahaha ju dulu layan pedang setiawan ngan dewataraya ! =D

jedi said...

dunia komik mmg syok...tu yg bini aku marah tu..

Erina Asmawani said...

ena dulu layan majalah Didik ngan Kawan..hehe..kalo dapat tu mmg x sabau2 nak baca..

Masy said...

julia,
hahaha! nak baca yg tu tapi masalahnya panjang nau sirinye. hehe

jedi,
aku layan yg ni je. dgn majalah APO?. dgn majalah Ujang. kecik2 dulu ade Bambino. heheh

ena,
kan? rasa nak gomol2 je majalah tu seme hahaha

syah shah said...

hahahah sampai sekarang pun kalau pegi umah diorang sume memasing khayal baca komik je... belambak-lambak... macam-macam adaaa... hahahahah :P

Masy said...

syah shah,
simpan lg ke? wawawaawa bestnyeeeee