Tuesday, December 13, 2011

738:Kemeren Hailen untuk kali yang ketiga dalam 31 tahun ini.


Takde moodlah nak bercerita.

Yes. Me and my girls ke Cameron Highlands. Owh kali ni ade seorang asben. And sure la not mine LOL. Newly wed couple pun folo.. aterrrr.. bininye tu tetaplah nak mengekor walaupun dah menikah!

lakinye sporting, baik lak tu :) bagus bagus

It's not like I've never been there, tapi saje jeee.. Dah dapat semenye murah, kita jalan jelah. Total cost untuk perjalanan kali ini adalah di bawah RM100. Yaa.. termasuk hotel, minyak, tol dan makan. Murah bukan?

Sejuk nok mapuh! Ujan, jem lagik. Tapi semuanya ditempuh dengan hati dan minda yang terbuka.

muka bengang sebab dapat teh O kelat T_T

Pegi takde hala tuju sangat. Buat aktiviti biasa jelah. Tapi takde la pegi petik stoberi per sume tu. Dah kali ketiga sampai pun tetap tak pegi gak kat Ladang Teh BOH tu. Memang tunggu lain kali laa gamaknya. Huhu. Yang aku dok kejaukan, stoberi cekelat. Stoberi cekelat. Stoberi cekelat.


Takde beli ape sangat. Hari Ahad memang borong sayur je, tu pun sebab dak Che' balik Melaka aritu jugak. So mintak tolong dia singgah umah mak aku dan passkan tumbuh-tumbuhan tu seme. Mak kedengaran girang tatkala menerimanya. Bila aku cek-cek balik, aku hanya beli cekelat stoberi sket, kentang sket, dengan teh je. Itu je? Hmmm..

Owh. Dengan glove.


Best! So.. lepas ni nak gi mana lagi kawan-kawan? :)

#eh dalam kata takde mood, panjang pulak jadinya entry ni. hahahaha

16 comments:

zonaku said...

KK!

Masy said...

yeaaaayy!!!

gadisBunga said...

setuju KK!!!
tak pun puncak gunung jerai~

awak, baju panjang awak tu nampak class lah. beli kat mane? :D

Lelaki Ini said...

seronok2!

k.e.r.i. said...

aku terbaca 3 kali dalam setahun.
gila kentang!

Masy said...

gadisBunga,
insyaallah panjang umur tahun dpn ke KK :)

beli kat Times Square :) hehehe

lelaki ini,
dua tiga ronok!

keri,
aje giler! hahahhah

Wak Gelas™ said...

wak pon dah lama X gi kemeren hailen jugakkk... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Masy said...

wak gelas,
apa lagi.. cepat2lah pegi.. bole kirim stoberi cekelat hehehe

Super Nia Hana said...

bencciiiiiiiiii
meroyan watahsi nak pegi CH
baby masy dah pegi tiga kali


i wish king baca serapah jampi utk pujuk dia ke cameron taun depan.ahahaha

Masy said...

hana,
hahahahaha pujuk lagi pujuk sampai dia termakan pujukan ok!

Irfa said...

baru 2 kali smpai sana selama usia 32 tahun..hehe

Masy said...

kak irfa,
sempat lagi nak tambah sekali lg heheh

syah shah said...

dah bape puluh kali pegi CH pon tak penah pegi ladang teh Boh tu... Haha~ :P

Ujan memang sujuk gileeee~~ Kite yang cumel ni pon buleh menggeletar kat sana kalau pegi time hujan... Hahahahaha :P :P

pegi balik bawah rm100 seorang ke beramai-ramai tu? gile murahhh kalau ramai-ramai tak sampai seratus... hoho~

KK? Jom jom jom, next year bulan tiga. saya dah eli tiket dah, sapa nak joiiinnnn?? :D :D

Masy said...

syah shah,
waaaaaaaaa akak teringin sangat nak lepak kat situ huhuhu

yesss.. tapi soping tak termasuk laa.. hehehehhe

KK? akk dah beli gak next year ;)

syah shah said...

akak pegi bila? saya pi ujung bulan 3...

Masy said...

insyaallah awal bln 7 :)