Monday, December 19, 2011

740: Selesai sudah :)

Alhamdulillah. Macam-macam dah setel masa aku cuti Jumaat lepas. Yang paling utama ada dua iaitu :

1. Potong rambut.

hmmm.. yes. ini rupa yang paling hampir dengan kating rambut aku sekarang.


Masa nak gunting tu, ah so tu tanye.

Takmo luruskan ke rambut you ni amoi?
Takmolah,
kata aku.
Sikit je.. sekarang tengah ade promotion maaa...

Takmo. Takmo. Takmo.
kata aku lagi, siap geleng kepala.

Komdian dia pun kerat. Kerat. Sambil kerat dia tanya.

You ade kalerkan rambut ka?
Ha?
Ada kalerkan jadi hitam?

Takde
Waaaa... tapi manyak hitam rambut you ah.. cantek

Err.. mekasih mekasih.

Tak pernah pulak aku dengar orang puji rambut hitam cantik. Hmmmm. Bila dah siap, dia tacap-tacap rambut aku.

Patutlah you takmo luruskan rambut, manyak cantek hoh
Kan?
kata aku. hahahahah
Haa.. jangan luruskan, jangan..

Memang aku takmo, ah so.


2. Radio kete

yes. mine! at last! *belly dancing*

Aku secara literally tidaklah meminta kat abang aku. Tapi...

Tengok. Dia yang tetobe menawarkan diri. Aku sebagai exploiter yang menunggu peluang memang tidaklah melepaskan diri (apetah ayat ni). Bak kata mak aku.. orang nak bagi, amek. Jangan mintak. Hohoho.

Mekasih abangkewwwwww!!!

And yes. Aku dah takde ape nak mintak lagi. Henbek dah dapat, hempon pun dah tukau, radio kete pun dah tukau. Tapi ade 3 orang tengah tunggu request aku ni untuk my upcoming birthday. Nak mintak ape hoh.

Tukaukan tayar kete aku boleh tak?

15 comments:

Irfa said...

mmg la tak mintak secara direct.tapi bagi hint secara kiasan.hehe.pandai tau faz ni

*SiRibenMerah said...

nak ngorat abgmu ituuuuuuuuuuu..

ckp kat dia, radio kete ai pon x tukar lagi.. pleaseeeeee~

Masy said...

kak irfa,
macam tu eh? aiseyyyyy

iyra,
maaf, abg saye da berpunye hehheee

gadisBunga said...

nak abang gak ah!

Ainul Hayat said...

Akak ank bongsu eh? (lupe plak hierarki kuarga akak...kui3)

Masy said...

gadisBunga,
silekan mintak kt mak ye.. hihihi

ainul,
ye betul :)

Lelaki Ini said...

alalal!
msti chumel kan rmbut u?
\hehehe

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak rambut kating kamuuu camtuu huuhuu..,,, stakat mensate tuk arijadi no halls..,, eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Masy said...

lelaki ini,
biasa2 je.. :)

wak gelas,
kating tu je yg padan dgn kitee.... aaa sate... adiah takde? hehehehe

zonaku said...

minta asben la sorang...........

Masy said...

zona,
mintak mak.. asben sepotong. lalalalala~

HEMY said...

aku bg hug2 munch2...ahahahaha

Masy said...

anul,
hahahahah klu Xiyad yg nk bg gitu aku rela je hahaha

Anonymous said...

kan dah kata, mntk doa jer...berkat insyaAllah...hehe

Masy said...

sape plak anon ni hahahhaa