Tuesday, December 27, 2011

742: Ketidaksukaan

Morning people. And I keep hitting repeat-peat-peat-peat-peat!

Aku rasa kita semua ada ketidaksukaan sendiri. Kemenyampahan terhadap certain things yang mungkin pada orang lain adalah bukan apa-apa. Biasalah. Tiap orang ade stail (hah?) masing-masing.

Macam aku, ade beberapa perkara yang aku cukup laaa tak suka. Huhu~

1. Rambut berselirat kat sikat.

pic : google

Geli siot. Aku rasa macam.. ade banyak bakteria, kuman, kelemumur ketombe dan kutu tengah berkampung kat sikat tu. Plislah jangan malas sangat buang rambut-rambut yang berselirat kat sikat tu hah. Kalau kata aku nak pinjam sikat pehtu ada orang bagi sikat berselirat camni, aku ade dua pilihan laaa. Pertama, aku gi buang dulu rerambut berhabuk nan berselirat tu dulu komdian pakai (which I doubt I would ever do that T_T), atau kedua, lupakan saje. Aku sikat guna jari jewwww.. guna jari pun boleeeee...


2. Toilet seat basah

pic : google

Antara punca utama kenapa aku akan berlama-lama kat jamban. Tinja aku takleh dipujuk kuar kalau toilet seat basah. Pelik tapi benar. Takleh. Kalau aku duduk gak, alamat berzaman laa aku bertapa dalam jamban dan kuar tanpa sebarang hasil. Hampa. Sebab bila toilet seat basah, pinggulku terdorong untuk feel macam nak terjerumus masuk dalam lubang jamban.

Ini adalah hakikat T_T


3. Kasut berterabor

pic : google

Ok seriously. Susah sangat ke nak letak kasut kat rak kasut? Siyesly? T_T Kalau tunggang-langgang sekalipun atas rak tu pun takpe. As long as kasut tu seme atas rak. Sakit mata, sakit hati aku tengok.

Susah sangat ke?

Setakat ni dapat pikir tiga benda ni jelah. Akan bersambung lagi nanti.

13 comments:

Mr PenyuBiru said...

eh samalah kita.hehe... tapi tang no 2 tu, kalau dah dalam situasi "telur di hujung tanduk", toilet cakung plak fully book,dah tak peduli dah basah ke tak toilet bowl tu,janji hajat dpt ditunaikan. lagi satu, ko beli alas toilet bowl yg mmg khas tuk mereka yg hygenic.

Masy said...

penyu,
yup klu dah najis di hujung..errr.. wuteva, belasah jelah. aku x penah jmpe lg alas toilet bowl ni, nanti2lah aku cari huhuhu

Wak Gelas™ said...

weh janganla mare2 uoolss.., wak rasa nnti bakal sowmi ko de ciri2 camtu...,, 1. yg nipis rambut yeee..,, 2. yg dok lame2 dlm toilet..,, 3. yg suka sepah2kan kasut ko.. kekek2... eeee eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

Masy said...

wak gelas,
mana ada marah, cite je. awat rambut nipis plak? hahahahaha. jangan lupe subinier waaakkkk hoho

Super Nia Hana said...

no 2!sgt betul.watashi sggup kuar amik tisu dulu.
paling salute kalo seta toilet tu kotor.

giler byk penYOGA mencangkung atas toilet seat tu

Masy said...

hana,
tu lah. tp klu kat umah, xde la pulak tisu toilet, bedal je tisu pape pun hihihih

limaedua said...

Oo, kak ida baru pasan dulu masy la tukang susun kasut time kita dok skali dolu ek? kihkih.. :)

HEMY said...

aku sll kalu basah penutup mangkuk tandas tu..aku bukak duduk yg tanpa penutup..ahaha..tkpun lapik dgn tisu

tp kalau basah warna kuning2 yg bengang tu

Masy said...

kak ida,
hahahaha yaaa begitulah. hihihi

anul,
aku takleh la pulak nk duduk kt tempat xde pelapik, unless public toilet.

yessssss.. rasa nk tampo muka tuan punye kuning2 tu

jedi said...

past jamban tu yg aku x tahan tu...ekekekek...

Masy said...

jedi,
betul2 ni tau.. hehehe

Irfa said...

bab sikat tu okey lagi tapi kalau seat toilet basah dan lantai basah pun aku akak boleh kensel nak menunaikan hajat

Masy said...

kak irfa,
lantai basah sy ok lg.. tp toilet seat tu.. sy akan trylah keringkan sedaya upaya.. hehe