Friday, April 13, 2012

778: Cherating's Trip

Dah beberapa minggu lepas pun aku pegi sana sebenarnya. Takde mood nak cerita pada awalnya, sebab.. sebab takde mood le. Lagipun gambar-gambar kene amek kat FB dulu since kamera aku sudah buat hal. Ntah rosak ke apetah tataulah. Adiah birthday tahun depan nak rikues kamera bole tak? *tetibe*

Macam biasa, trip bertiga. Patutnya berempat, tapi cik manager tu tetibe ade hal pulak pasal kejenya. Apekan daya takde rejeki huhu. Maka sesubuh hening sabtu 31 Mac aritu, dah bangun sesiap, arinie aku kena drive ke sana. Heh. Nebes siot, aku tak penah drive lalu Karak tu.

2 gambar di atas adalah sebelum dan semasa nak ke Kuantan2 gambar di bawah masa dah sampai Berjaya Megamall Kuantan

Kitorang tak pegi Cherating terus. Kitorang ke BMK, nak tengok muvie dulu hahahaha. Saje je since kat Cherating bukan ade ape pun kan? (orang cakap). Dari KL ke Kuantan, aku mengambil masa lebih kurang 2 jam setengah. Jalan lapang je, alhamdulillah.. tapi aku ngantok oi sebenarnya.

Minum-minum stabak, amek teket - konon nak awalkan tapi gagal, soping-soping, birak. Eh aku suka toilet kat BMK. Veryyyyy privacy. Aku suka. Bersih dan tenang. Aku nak birak pun rasa lapang pikiran. Suka suka.


Kat situ sampai petang. Komdian teruslah ke Cherating. Pegi pakai baca signboard je memasing hahahaha. Demmit. Aku ni ade satu pangai sebenarnya.. kalau pegi tempat pelik-pelik, aku prefer at least kita tau cemana nak pegi sana. I is hate sesat. Sesat adalah membencikan kerana menghabiskan petrol dan memenatkan kaki. If you know what I mean. Hehe. Tapi yang ni mujurlah tau la jugak nak menghala ke mana. Ok ayat aku dah berterabur. Next!

Sampai kat hotel nak dekat pukul 8 malam sebab jem tahap kuda kepang kat area Cherating tu. Aku syak ade Jom Heboh. Tapi orang hotel kata ade eksiden yang melibatkan 2 ketoi lori. Oleh kerana aku kepenatan, so plan malam tu yang konon-konon nak pegi makan ikan bakar adalah dibatalkan sebab aku tak kuasa nak layan jem tu lagi skali. Abes semua pahala amal ibadat aku terbakau aritu sebab dok mencaroootttttt je hahahahah.

Malam dok layan Oh!My School kat utube. Sambil makan megi. Heheh.

Esoknya bangun pukul 8 plus plus. Saje nak jalan tepi pantai. Nak mandi-mandi, malas nak basahkan baju. Tak kuasa aku. Not in the mood.

Gambar dorang berdua yang tengah posing syok sendiri ni adalah ketika sedang menunggu aku birak. Hahahaha nasiblah.

eksen je atas motor tu. RM50 kalau nak naik. aku adalah kedekut dan bajet so posing je. pic bawah atas boyan tu sebenarnya nak tunjuk gelang kaki. tapi macam tak nampak jeww

hah sekarang baru nampak. mana satu kaki aku, kalau korang terel cer teka.

Menjelang tengahari, cekaout. Cari tempat makan punye laa susah. Aku takmo la makan kat KL kan, ape barang. Tapi takde pon kedai yang menggamit. Last-last jumpe kedai nasik arab kat area Petronas belah-belah Pantai Chenang ke apetah namanya. Makan kat situ jelah. Apa barang betei datang Cherating makan nasik arab. Huh.

Balik tu hujan. Sampai KL dah petang. Singgah Tutti Fruti, sambil tengok lagi Oh!My School guna wifi TF. Balik umah member aku, sambung lagi tengok sampai isyak. Kemdian kuar gi makan. Aku nak air kelapa tapi tak jumpe T__T

Esok lepas menguruskan hal makcik sorang tu, shoot ke Bukit Tinggi, Klang. Saje nak makan kat Igentis yang dirindui. Aku mengalami kemurungan hari tu sebab tataulah.. rasa buruk. Baju tak cantik di badan T____T

ma feveret - black pepper udon. sedap nok mapuh kerah!

Itu jelah. Dah abesssss~

12 comments:

HEMY said...

senang sangat nk tau kaki kau..hahahahahaha

cherating aku pi pn tak mandi

HEMY said...

eh eh..aku mandi...siap jumpa obor2 tersadai

Masy said...

anul,
hahaah hampeh. aku tak mandi, x bawak baju satu hal, takde mood pun satu hal. nanti itammm.. hahahah

achik said...

la posing je ke atas motor tu.. ingatkan betul2 bawak.. rempit betul gaya.. ahahaha..

jedi said...

pantai belah pantai timur best....

tapi setahun dok keje kat teganu dan 27tahun hidup aku xpenah singgah lagi pantai cherating...lalu je...hahhaha

Masy said...

achik,
pandai abg motor tu snap, mcm ye ye je kitorang.. padahal kiri kanan ade lg motor bersusun hehehe

jedi,
takde apepon.. tak rugi tak singgah hahahahaha

syah shah said...

incik Firdaus penah menabur janji manis kate nak bawak ai pi Cherating, sampai skang tak sampai jugak lagi... ah, dengkisss~~

Mr PenyuBiru said...

aku tak tau mana satu kaki ko sebab aku tak pernah tengok kaki anak dara orang ni..tapi yg aku pasti kaki ko bukan yg putih melepak tu.hehe..

Dulu aku pernah smp Cherating tapi sampai skang aku tak tau apa yg best ttg Cherating.

Masy said...

syah shah,
nanti ade masa gi la lalu hehe

penyu,
hahahahah itu dah tentu leee.....

memang takde apepun. aku tau tp saje nk gak pegi utk menjoin org2 yg kata cherating tu takde ape. hehehhe

zonaku said...

aku penah pegi, tapi lepak dlm bilik je......



hahahahahahaaa.......

hajimete said...

ammvoiii akak masy tuu.. sakkanns

Masy said...

zona,
sama laa kitorang.. sbb tu singgah tgk muvi kat kuantan dulu hehehe

hajimete,
manakan sama dgn en me punye sakan smpi ke beijing.. hehehe