Monday, June 04, 2012

795: Kenduri Kawen Wafa - the journey (eceh)

Sabtu lepas bukan saje birthday Agong, malah ia juga adalah hari yang sama kenduri Wafa di.. err.. dikendurikan (?). Hasil perbincangan, aku, Keri, Zona dan Bella bersepakat membawa berkat untuk menginap di rumah baru dak Anul. Kemain lagi, rumah bau kedai lagi bak kata orang. Kehkeh.

Hadiah pulak kitorang tong-tong. Kitorang itu terdiri daripada aku, Keri, Anul, Jard, Erina dan Kak Ila. Dan mereka menyerahkan tanggungjawab mencari dan membeli adiah pada aku. Aku pun pilih ikut suka tekak aku laa kan.. hehehehe. Ini hadiahnya.

tolonglah cakap cantek. haha. aku bertonggoh lama kat kaunter pasal sebenarnya aku dah bayar untuk kaler lain, tapi hati aku berhempas pulas nak yang ni gak. makanya aku mintak tukau. sibbaik kakak promoter baik sangat. hehe. harap Wafa suka (^_^)v

Malam tu, pegi amek Bella kat umahnye di Kelana Jaya, pehtu kutip Zona pulak kat Sunway Pyramid. Kemdian terus shoot ke IOI Puchong sebab nak makan Seoul Garden. Dah malam, ko tau la betapa jemnye Puchong semacam dilanggar todak. Jadinya aku parking je kat seberang (area cimbeng tu), naik jejantas ke IOI. Kan senang gitu, jimat masa. Sampai kat SG, memang tinggal 15 menet je lagi sebelum kaunter buffet tu tutup. Apalagik, serbuuuuu!!!

Lepas makan, memfolo Keri ke rumah beliau. Letak kete kat situ, naik kete beliau dan terus shoot ke umah Anul. Masa tu dah lewat gak.. pukul 11++ gak. Sampai-sampai je terus bersila, nak bungkus adiah. Hehehe. Terima kasih ke abang kedai seblah sebab bagi kotak. 

kami yang terbabit

Abes bungkus adiah, masuk bilik. Iron baju sesiap, mandi, solat. Konon tutup lampu nak tidur, last-last bukak balik dan sambung pillow talk sampai pukul 2++. Hahahaah. Aku tido tatau la pukul brape. Rasa paneh.. pastu malas nak bangun bukak tingkap. Ngade tak? Tapi aku ni memang pesen susah nak tidor kalau kat tempat baru. Jarang-jarang terjadi laaa aku bole tido lena kat tempat baru. Hehe.

Esoknya seawal pukul 7.30 pagi aku dah bangun, terus mandi. Tak tertahan-tahan rasanya badan aku punya  lemas. Pastu baru ok sket.. pastu turun bawah, sarapan.. tunggu Jard.. lebih kurang pukul 9.30++ gak baru gerak. Lagi lambat bila kena anto sapetah - aku ingatkan kawan Jard - kat KUIS. Eh terbising lak hihihi. 

on the road. gambau Bella punye

Jalan jem sepanjang perjalanan. Memang jem la kepala otak. Sampai kat umah Wafa kat Bahau dah 12.30 kalau tak silap aku. Giler tak jem? Memang ngam-ngam dorang baru nak berarak. Kitorang (aku, Zona, Bella) dok kat umah Wafa sampai petang sebab Anul & Keri jadi OP pada hari kejadian. Aku makan nasik satu round je. Yang selebihnya aku minum air, makan aiskrim Paddlepop (kau hado kenduri kawen bagi Paddlepop? curlastttttt), makan kek dan.. ape lagi? Aku dok minum air je sebab panas koo di hari kejadian.

sorang berdengkur cam bijik sawi, sorang mata half done - pun macam bijik sawi. LOL

Jumpa Erina dan family dengan Syah Shah. Eh tak snap pic pun dengan Syah Shah eh. Dengan Erina ada tapi kat kamera beliaulah ehehehe.

Petang around 6.30 barulah dapat keluar nak buat outdoor photoshoot. Nebesnyee kitorang sebab matahari dah nak babai dah.. kang snap² nampak gigi je nanti. 


Habis shoot dalam pukul 7. Tak lama, tapi rasanya banyak gak pic dan gaya yang diapplykan. Phewwwww.  Balik tu aku tumpang kete Anul pulak sebab dia sorang je. Aterr Cembam dan Xiyad dah folo Erina. Jard pun. Sebelum sampai rumah, singgah kedai jap tapau dinner. Anul belanja, slurrrpppp segannyewww sayewww *sambil amek balik RM5 simpan dalam purse* Tumpang mandi, solat pastu makan. Dah setel seme baru la gerak ke rumah Keri pulak nak amek kete. Anto Bella, dan bawak Zona balik rumah. 

Mekasih Anul! Mekasih Keri! mekasih sang kancil, mekasih kura-kura

# hal esoknye nantilah next entry. hehehe

13 comments:

HEMY said...

time syahshah mai kita dh amek gambar memuah kan?pastu aku amek port tido tau2 depa dah takde..demm..tak amek gambar ngn diorang la plak

Masy said...

haah.. masa dia sampai ko perasan x?

hajiMete said...

sonoknyer tengok orang kawen erk.. ekkee

zonaku said...

hahahaha.... wei, pesal pic aku n keri kat depan tu korang x amik?????

Masy said...

en me,
hehehee

zona,
masa bila?

Jard The Great said...

ade tak korang bergambar sambil lompat2?

Masy said...

adaaaaaa... nanti mintak kat Anul. hehehehe

*SiRibenMerah said...

hamboi... makan kenduri sakan neh...

Masy said...

bole laa hahahahahahha

MR Penyubiru said...

yg lain seme ko amek tapi part Zona, ko kutip jer dia. isk..isk..sadis plak aku dengar..hik3..

Masy said...

hahahhahah sori zonaaaaaaa

❀aRaBeLLa❀ said...

cite anjing kat rumah keri x de pon?kakakaka

Masy said...

bella,
hahahahahahha