Friday, June 15, 2012

799: Korean Festival vs Istana Negara

Sabtu lepas, aku dah bangun dengan gembira dan jayanya (padahal lambat sket) untuk ke UiTM atas sebab di bawah.


Amacam, teruja giler bukan? Aku laaa. Orang lain aku tataulah hahaha. Aku diberitahu oleh dak Yatt yang nanti ade jualan merchandise FT Island. Wohooooo!!~ Ni yang tak sesabau ni. So pagi tu tunggu Dyana amek kat umah, sarapan kat Pappa Rich Sek 7 dan shoot masuk UiTM. Berlegau-legau la aku kat situ sebab area baru ni aku tak biasa.. saye generasi UiTM old skol awal millenium. Tak lama, jumpa jugak akhirnya tempat festival tu.

Errr... apsal takde feel macam festival pun? Macam Planner Nite (ni aktiviti course aku jaman² study dulu) je. Skala terlalu kecil, tak sesuai langsung nak dipanggil festival. Aku bayangkan event ni at least berskala sebesar padang kawad UiTM tu. Rupanya hanya 4-5 khemah sajerk.. masa kat parking lagi aku dah nampak sign FT ISLAND so terus terjah situ. Merchandise tak banyak pun.. aku just sambau car sticker dengan t-shirt selai. Dapat poster free :) Yeahuuuu!!!

belom pakai lagi.. :)

Dok kat situ dalam 10 menet je sebab takde ape sangat. Mebi baru nak warm up kot. Aku nak try makanan pun macam takde je. Ah takpelah. Dari situ, kitorang ke JJ Bukit Tinggi. Konon nak makan-makan dan tengok muvi. On the way ke sana, mulut aku tetobe terbicara pada Dyana pasal pameran diraja ke apetah kat Istana Negara yang lama tu. Eksaited terus minah ni, otomatik patah balik ke KL. Macam nak rak cari jalan hahahahaah. Akhirnya berjaya jugak tiba di sana dengan gembira. Aku letak pic la eh.

 teruja sangat!!! kahkahkah

 ampun Tuanku.. patik tiru posing Tuanku, harap Tuanku berlapang dada..

 area yang aku memang teringin banget nak jejak. sekarang dah merasaaaa!!

 yang ade jemari aku tu penyangkut langsir. kerlast tak kalau tiru buat kat rumah? ke.. takleh?

 ampun Tuanku.. kita ada persamaan - sama ketinggian dan warna mata :) ampun Tuanku

yang berlambak-lambak tu flyers dan buku yang diberi percuma. ok apsal skema ayat ni tah

Aku ingatkan kita boleh jalan-jalan masuk seluruh istana tapi tidak.. diorang bukak satu ruang je. Hmmmmmm.. Aku harap di masa akan datang, Istana Negara lama ni akan dijadikan muzium. Boleh tak? Boleh laaa.. cas sket rege tiket, boleh menjana pendapatan negara what.. :)

Untuk anda yang teringin nak pegi, sempat lagi. Esok (15 Jun 2012) last day. Sempat lagi nak pegi. Masuk percuma. Parking.. ko parking je tepi jalan. Free je jugek. Sile-sile.

saye dah sampai. anda bila lagi? kehkeh

6 comments:

hajiMete said...

kemaren try nak gi, tapi susah nho carik parking terus x jadik.. uhhuuuu

Masy said...

oo ye ke. kira kitorang nasib baik jelah agaknye dpt parking tepi jalan hehe

Yatt said...

heheheh biane unnie. sy pun agak meriah festival nye cam time konvo. ghupenye tidak..

Masy said...

issokay.. kita sama2 terkena hahahaha

Erina Asmawani said...

ampun tuanku..patik mohon bertanya..mengapakah bawah tshirt FTisland tu ada perkataan primadonna malaysia?ada pertalian darah dengan saloma kah mereka2 ini?

Masy said...

Primadonna tu nama fanclub FT Island.. macam kalau Aaron Aziz = Aaronator (eh ye ke), Neelofa = UltrasNeelofa, Adi Putra = Hotlovers. haa gitulah.. hehehe