Monday, July 09, 2012

808: Di dalam abad ke 21 ini pun, masih wujud lagi kelompok pengkepoh di kalangan masyarakat kita


Aku tak paham ape masalahnya orang-orang macam ni.
Sebenarnya, kalau orang lain yang lambat kawen dan tatau entah bila nak menimang cucu, adekah itu dikira masalah negara?
Ambil berat takpe.
Ambil peduli pun takpe.
Tapi kalau ambil secara begini sangatlah memualkan.
Kau dah kenapa, MAMA5858?
Bila orang tu tak kawen lagi, korang sindir-sindir.
Dah kawen pun, sindir jugak.
Kau nak ape sebenarnya?

Nak mampos?

22 comments:

coklat~vanilla said...

nak merasa kaki pun yer jugak

kepochi sungguh. mcm la dia yg nak kena meneran anak cucu si ella ni.

Masy said...

kan? semak je pangai. gi laa buat keje sendiri, sebok2 hal org pehal.

Mya said...

mohon ditampar mama5858 ini

Masy said...

mari kita menampar beliau secara berjemaah

HEMY said...

dia risaukan kelangsungan generasi negara gamaknya

jedi said...

Jap mama ni mama btol ke?? atau mama nyah....hahahha

biasa mama nyah yang lagi suka sibuk hal gini...

daddydee said...

MAMA tu jeles...hahahha

manusia tak pernah nak puas hati...


masy...rajin kau baca sampai tang situ skali...hehehhe

Zareda Norman said...

Nak penampor jepun gamaknya.. :-)

Masy said...

anul,
aku harap dia jengah2 la generasi dia sendiri sblm sibuk2 dgn kelansungan generasi lain. huehehe

jedi,
ni yg aku nk tau sgt ni hahhahahaha

daddydee,
aku kalau beli paper, abes seme aku baca. part sms ni memang aku tak lepas sbb byk org meroyan kt situ. hahahaha

Masy said...

kak zar,
mungkin gak tu hehe

KM said...

Sabar masy...jgn marah2 dong..

Super Nia Hana said...

sumpah kepochi.
kalo tolong doakan org tu bahagia sampai akhir hayat pun bagus

Kak Lia said...

ganazz betul ayat last tu..hahahaa....kuar tandok ek

Masy said...

KM,
tak marah... nasihat.. hahahaa

hana,
kan? yg sibuk2 nk pikir psl org tu ntah bila nk timang cucu pehal? semak beteiii

kak lia,
hahahahaahaahha patutnye sy tulis NAK MENINGGAL??? baru nmpk sopan eh hehe

Irfa said...

masalah jiwa tahap kritikal

hajiMete said...

sentap makk.. ahaks

syah shah said...

kaypochi sungguhhhh

Orangminda sempit cenggitulaa.. menda lain takleh pikir, sebok hal dalam kain orang.. heh.

Masy said...

kak irfa,
kepoh tahap kritikal

hajimete,
sentipssss haha

syah shah,
takde ape nk buat lettewwww

❀aRaBeLLa❀ said...

dia dok ngata2 orang nanti kena kat anak sendiri kawen lambat baru tau!

Masy said...

kan? ntah2 yg anto sms ni pon x kawen lg. hahahhahaha

Erina Asmawani said...

haaa..baru nak komen macam bella. Biarlah kan..dah jodoh dia sampai waktu umur dia gitu, nak wat camne..Soal jodoh kita mana nak tau. Haihhh..mohon makcik pergi terjun lombong.

Masy said...

tu mesti sambil sms sambil sapu2 sampah.. boring gaknye sampah dah abes sapu, smslah ke sokkabau. hahahahaha