Wednesday, August 15, 2012

819: Wordy Wednesday

Korang!
Bacalah rintihan hati aku ni..
Penatlah aku tanggung sorang-sorang dari semalam -_-

Semalam ke aritu tah
Tetibe je aku terbayang sejenis nasik goreng ni
Masa tu aku tengah tengok tv
Tetibe je
Nasik goreng yang penah aku makan
Tapi tak ingat apa namanya

Dah la tak ingat nasik goreng ape
Makan kat mana pun tak ingat
Kedai ape lagi laaa kan
Tertelan-telan air lior aku masa tu
Naik pedih perut dok memikirkan

Nasik goreng tu kan
Kaler cerah macam nasik goreng cina tu
Tapi bukan nasik goreng cina
Ntah ke nasik goreng ketam ke?
Tapi macam ade ayam dalam tu
Macam ade telur hancur ala-ala telur kat butter prawn tu
Pastu makan dengan cili potong + kicap cair

*telan air lior*

Jenuh aku korek internal soft disc otak aku ni
Letih laa aku nak recall balik kedai-kedai makan yang penah aku singgah
Dah la macam-macam negeri
Negara lagi
Tapi rasanya kat Shah Alam je gaknye
Agaknya laaaaa

Dek kerana memikirkan hal yang sekangkang semut ni
Sampai takleh tidur aku dibuatnya malam tadi tau tak
Berfikir secara gangnam style neh
Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak makaaaaaaan nasik goreng anonimooosssss
T____T

Ok la
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
Maaf Online Offline
Aku balik Melaka esok insyaallah
Pukul berapa tu tatau lagi

So sape last bertenggek kat blog aku ni
Nanti jangan lupe buang sampah
Tingkap pastikan tutup semua
Pintu jangan lupe kunci
Kalau rajin, sapu laa sket lantai tu
Rajin up lagi, mop la sekali
Kalau ade pinggan mangkuk dalam sinki tu, basuh
Suis-suis seme kasik off
Pastu pokok aku tu tolong kasik minum
Kesian dia nanti, pening lak aku pikir pasal pokok ni
Seminggu takde orang neh!


14 comments:

gadisBunga™ said...

oke. pokok tu ada cara nak kasi minum masa org tgh cuti.. :D

kalau rajin la..

http://www.google.com.my/imgres?um=1&hl=en&safe=off&sa=N&rlz=1C1AFAA_enMY435MY436&biw=1600&bih=805&tbm=isch&tbnid=-bwoeu3QWc5k2M:&imgrefurl=http://tag.wonderhowto.com/water-plant-while-on-vacation/&docid=dN8xPiNMKk5N4M&itg=1&imgurl=http://img.wonderhowto.com/images/gfx/gallery/a634547924455690554.jpg&w=300&h=140&ei=DvIqUKHNIpDwrQeK2YDoBA&zoom=1&iact=rc&dur=366&sig=109652504170872401638&page=1&tbnh=87&tbnw=186&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:21,s:0,i:139&tx=112&ty=30

arianna adrizal said...

seminggu mendenyeee.. adik zana ngn kacimin rabu da ada kat umah. 3 hari je xde org kat umah pun.

en_me said...

selamat hariraya cik masy masy tuu.. hati2 dijlnraya yee

Masy said...

gB,
aaaaaa baiklah nk tgk skrg! tq :)

anne,
owh ye tak ye. lupe plak hahaahaa

en me,
mekasih.. samalah ye en me. nak duit rayaaaaaa

Mya said...

selamat hari raya baby.
maaf zahir batin kot ada terkasau bahasa waktu gurau2 senda dalam blog di twitter.
jangan lupa janji kita untuk ke chiangmai.
janji ditepati, chiangmai didahului.
bawak fahrin balik melaka elok elok

Masy said...

kak mya,
samalah kita.. chiangmai itu akan kita lunaskan kelak insyaallah. Chiangmai, Janji Ditepati. hihihih. selamat balik kg!

achik said...

mesti geram je x dpt recall kan.. err masak sendiri je la nasi goreng tu kak..

selamat hari raya kak baby.. maaf zahir batin..

HEMY said...

nasi goreng kangkang tuuu

Irfa said...

selamat hari raya baby ;)
maaf ye kalau ada salah silap

Masy said...

achik,
mmg geraaaaaaaaammmm tp tatau nk masak sbb tatau nasik goreng ape T_T

samat hari raya kecik.. hehe

anul,
puiiii

kak irfa,
sama la kita ye :)

k.e.r.i. said...

hek eleh, apa barang balik awal-awal.
macam jauh nau Melaka tu.

bwahahaha~

semutzapi said...

Selamat hari raya ...

maaf zahir batin...

encik atan said...

selamat balik kampung dan selamat berhari raya..

Masy said...

keri,
eleh jelesssss hahahha!~

semutzapi,
samalah kita ye.. :)

angkel,
selamat selamatt :D