Thursday, September 20, 2012

827 : Memuah Trip - Bali Kecak Style Final!

Hari terakhir di Bali. Tsssk. 

Bangun seawal 2 pagi sebab nak bertolak ke airport pukul 4 pagi gitu. Sebelum pukul 4, kita try to make it! Terima kasih untuk pihak hotel yang sudi meng'arrange' sarapan mengikut jadual kitorang. Pukul 3 pagi, kitorang dah ready untuk sarapan! Walaupun tak semewah biasa, alhamdulillah.. janji ada untuk alas perut.

Makan roti pandan! Sedap cuolssss. 


Dah setel semua, kita gerak ke airport.

Alhamdulillah perjalanan pun smooth. Sampai sana, kene tunggu plak gate tu dibukak. Sabo jelah. Alang-alang dah ade orang menunggu ni, bukak jelah patutnye. Kat Msia pun macam ni gak ke? Aku tak ingatlah. Dah setel cek in pe sume, bergegaslah nak cari surau. Punye laaa jauh ya amat. Mujurlah dekat je dengan gate untuk boarding. Dekat tak dekat pun, kene menapak jauh skek nak amek wuduk sebab paip dalam surau tu jahnang. Hmmmm..

Usai solat, konon sempatlah nak birak. Tengah syiok pujuk tinja, tetibe Zona panggil - nak nek ketebang dah! Adoyaiiii.. separuh jalan jeeee urusan aku. Tak sempat plak tu nak snap pic 'Kotak Keluhan' kat situ. Rugi dah satu entry WW. Hahahahaahha.


Kena naik bas dulu nak gi masuk ketebang. Kemain.. mujur tak suruh lari-lari kan. Kot tau mau yang dikendong dalam perut ni berciciran. 

Masuk ketebang, aku dok sebelah mamat Korea *blushing* Sempat 'good morning' jelah, sebab pastu adik pramu soh anjak ke depan - seat tengah takde orang. Tak sempat nak berkenalan dengan oppa gangnam style. Errr macamlah aku berani pun nak borak-borak dengan dia. Ai kan gugup kalau berhadapan dengan spesis kacak tak bertempat ni hehe.

Masa ni dah pukul 6 lebih, dah start lapau balik. Ye ye aku dengan Bellan cadang nak perabih rupiah, konon nak beli Chatime. Skali takdeeeeeee... sedddiiiiihhhhh. Tak pasal-pasal minum teh pucuk perasa jasmine tu. Feeling macam berkumur dengan seorang kelly jeee.. huhu.

Akhirnya ketebang mendarat dengan selamat di LCCT menjelang pukul 8.45 pagi gitu. 1st thing 1st. Terus mencari jamban. Kemdian melilau2 menunggu encik supirtenden. Yang berfamili dikutip oleh Encik Atan, yang bujangan pulak Encik Keri. Aterrr Keri baru bangun masa aku call, so tunggu la kejap. Dari situ, terus ke umah Anul. Konon nak rehat-rehat dulu sebelum serbu Open House Nando's Style yang dibiayai oleh Jard, memang takdelah rehat tu seme. Makan roti canai sepam - Anul belanje agaknye. Pastu around 12++ gitu gerak ke Alamanda. 

Sampai Alamanda, chop tempat dulu. Bila sorang sorang bebudak Memuah ni sampai, aku, Bellan dengan Jard stret masuk gear reverse - cari surau nak solat zohor. Lepas solat boleh plak bertembung dengan Keri. Masuk Nando's tengok dah setel pun order, tinggal nak order air je.

Makan-makan, sembang-sembang. Tapi tak amek gambau pon - aku langsung tak kuar kamera. Malas dah nak mengulit kamera, penat! Hehehehe.

Gambo ni jelah ade, kredit ke Anul.



Pukul 3 lebih gitu kami pun bersurai.. Aku balik ke Shah Alam si Keri anto. Mekasih laa banyak-banyak ye heehehehehhe. Maka tamat sudah trip Memuah untuk tahun ni....

Tahun depan ke mana pulak cuolss?? Mihmihmih~

9 comments:

HEMY said...

wah tamat dah..hehehehehe. Iyan ulur seploh utk sarapan.kira share2 le kami.

aima nye tshirt tu aku harap muat le..huhu

Masy said...

lupe plak nk buat ucapan2 terima kasih pe seme ahaahahahahah

muat kot.. bukan beso nau badan dia tu heheheheh

❀aRaBeLLa❀ said...

teh jasmine tuh sumpah tak sedap..sekali hirup je kot..hahaa..lastnye order milo je...chatime tak dew..hew..hew

nice ar pic nandos tuh..

Masy said...

hancur musnah harapan kita nk kerek minum Chatime hahahahha

pic 1st Jard snap, pic 2nd Anul snap. hohi

Erina Asmawani said...

Alaaa...dapat jumpa Aiman. Sob sob sob. Takpela, len kali jumpalah. hhuhuhu

Masy said...

omel angat aiman!!

zonaku said...

aiman.......... huhuhuu.... x jumpa dia lagi ni. harapnya baju dia muat la ye

Masy said...

bole kot.. kene tanye aima hehehehe

Irfa said...

tak penah sampai bali
baca citer jelah :)