Monday, October 15, 2012

824: Dermalogica - Launching Event

Salam semua!

Laswik, aku dengan Jard dan CikLilyPutih telah dijemput ke Aster Spring, One Utama untuk launching set Dermalogica. Ekcely yang dijemput tu diorang berdua tu je, tapi aku la yang sibuk nak folo sebab DERMALOGICA. Kalau mende lain, mebi tak kot.

Sebenarnya, aku pernah guna produk ni. First time masa 2005, masa tu takde komitmen ape sangat. So.. berbulan-bulan gak aku pegi buat facial, ade gak la beli produknye tapi takde la beli banyak. Ater.. bukannya murah weh. Tapi aku suka Dermalogica ni sebab dia bukannya nak repair kulit aku jadi putih kaa ape kaa.. mende ni memang untuk kesihatan kulit la gitu. Kulit muka aku ni kan pesen kering bagaikan dataran kontang, so bila kena dengan produk yang sesuai.. kulitku kemain tersenyum girang. Servis pun ok (untuk aku ok la, untuk orang lain aku tak pasti). Kalau nasib baik, lepas facial siap dorang mekap free lagi hihihi. Tetibe terkenang kes pegi pasar ramadhan dengan muka lengkap bermekap dulu, rasa nak pakai topeng je hahaha!!

Kalau aku ni berduit memang aku stick to this produk tapi.. yelah.. *belek-belek belen duit dalam akaun*

So pada hari kejadian, pergilah kami secara separate tapi berjumpa jua di Aster Spring. Masa aku sampai tu around 6 pm, ramai gak aku tengok orang dah datang untuk try barang-barang dorang ni. Eieieieie geramnye aku tengok, rasa nak hulur je muka aku yang kekeringan ni untuk ditesting. Sabo baby sabooooo.

Pukul 7 lebih lepas maghrib, program pon bermula. Dimulakan dengan slide presentation pengenalan produk daripada.. alamak lupe plak namanya.. isk. Sekejap je presentationnye, dalam 5 menet je hehehe. Kemdian surprise untuk kami yang datang ni.. dapatlah sorang satu paper bag yang berisi....


travel pouch - worth RM298! *pengsan*

 dan jugak voucher untuk wat facial - worth RM198! sekarang uols paham kan kenapa aku tak dapat nak teruskan facial kat situ huhu

bogel menuju kecantikan abadi. huahaha kemain lagi ayat aku

Mak oiii happynya aku cam Happy Meal!! Dah la dapat makan sedap, dapat barang free lagi. Tetibe sayang nak guna, bole gitu? Huhu. Apepon mekasih untuk CikLilyPutih + Jard skali yang mensajeskan namaku pada pihak di sana supaya menjemput diriku pacal yang hina ini dan jugak pihak Aster Spring yang sudi menjemput dengan ucapan.. kalau ade launching lagi, panggil la lagi ye hehehe.

Mekasih bebanyak! So rerakan mana yang dapat bonus tu, apalagi... moh beli! Tawaran terhad sementara stok masih ada! *ayat marketing*. Nah baca ni..

Sambutlah musim perayaan dengan set hadiah untuk wajah yang sihat dan berseri daripada Dermalogica®, sama ada untuk anda, sahabat atau orang tersayang. Dermalogica® mula memilih produk jualan terbaiknya menjadi set hadiah perayaan pada tahun lepas dan menerima sambutan yang hangat daripada pengguna.  Set perayaan kini kembali semula atas permintaan ramai – kali ini dalam beg pelbagai warna yang menarik! Set Hadiah Perayaan Dermalogica® 2012 terdapat dalam tiga reka bentuk beg menarik yang berbeza serta berlainan warna. Setiap beg mengandungi gabungan produk yang sesuai dengan pilihan setiap individu dan menjadikannya hadiah yang amat sesuai untuk anda atau sesiapa sahaja.


Semua yang anda perlukan daripada Dermalogica® untuk wajah yang sihat dan berseri terdapat di dalam Beg Carry-All Dermalogica®.  Bermula dengan pembersihan, set perayaan ini mengandungi Essential Cleansing Solution bersaiz 500ml dan Daily Microfoliant bersaiz 13gm; bagi tona dan kelembapan kulit, beg ini juga mengandungi Multi-active Toner dalam saiz 250ml dan Skin Smoothing Cream bersaiz 100ml, semuanya di dalam beg yang cantik dan sedia dibawa ke mana-mana sahaja. Set produk yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit ini direka untuk pemakaian harian, siang dan malam.


Anda pasti gembira dengan produk kegemaran Dermalogica® yang terdapat di dalam set hadiah Travel Pouch bersaiz medium yang mempunyai 7 produk kegemaran pengguna.  Beg yang mudah dibawa ini mengandungi 150ml Pre-cleanse, 50ml Multi-active Toner, 10ml Gentle Cream Exfoliant, 4ml Intensive Eye Repair, dan 10ml Solar Defense Booster SPF50. Selain itu, set ini menyediakan pilihan 50ml Essential Cleansing Solution dan 22ml Intensive Moisture Balance untuk kulit kering; 50ml Special Cleansing Gel dan 22ml Skin Smoothing Cream untuk kulit normal dan kulit kering. Mana-mana satu pilihan ini akan melengkapkan segala keperluan kulit anda bagi memperoleh wajah yang cantik berseri sepanjang musim perayaan ini.


Bagi anda yang gemar memanjakan kulit serta mengekalkannya segar dan lembap sepanjang hari, anda pasti teruja mendapati Conditioning Body Wash (75ml) dan Body Hydrating Cream (75ml) disertakan di dalam set Beg Kembara bersaiz kecil Dermalogica®.  Kedua-dua produk terdapat di dalam beg kecil yang mudah dibawa ke mana-mana sahaja untuk memberikan terapi tubuh yang diperlukan bagi mereka yang sentiasa sibuk.  Kedua-duanya sesuai untuk semua jenis kulit.  Ia boleh digunakan pada waktu siang dan malam untuk hasil yang lebih baik.

Set hadiah besar Dermalogica® dalam Beg Carry-All dijual pada harga RM520.00 (harga asal produk dalam set ini adalah RM699.00); set hadiah bersaiz sederhana dalam Beg Travel Pouch dijual pada harga RM298.00 (harga asal produk dalam set ini adalah RM418.00) dan set hadiah bersaiz kecil dalam Beg Kembara dijual pada harga RM88.00.  Semua beg hadiah terdapat dalam warna-warna oren ceria, magenta menawan dan hijau segar bagi menyerikan lagi hari anda.

Set Hadiah Perayaan Dermalogica® 2012 dalam beg berwarna-warni dijual di semua outlet AsterSpring Signature, AsterSpring dan Dermalogica® Consultation Pod serta pengedar  Dermalogica® yang sah di seluruh negara.

Mengenai Esthetics International

Esthetics International Group Berhad (EIG) adalah sebuah syarikat ternama dan terkemuka dengan pengalaman lebih dua puluh lapan (28) tahun di bidang penjagaan kulit, kesihatan, kosmetik serta kebugaran dan kecantikan. EIG merupakan pengedar eksklusif produk  Dermalogica® di Malaysia, Singapura, Hong Kong, Thailand, Indonesia, Brunei dan kawasan selatan negara China serta pembekal produk Dermalogica® untuk Vietnam dan Kemboja.  EIG turut terlibat dalam pengurusan dan pengendalian rangkaian lebih 60 buah pusat rawatan penjagaan kulit profesional (AsterSpring), 14 buah Pod Rundingan Dermalogica® dan membekal kepada lebih  1,000 pengedar Dermalogica® yang sah di seluruh rantau ini.

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan rangkaian Dermalogica®, temuramah dengan Dermalogica®, sampel produk atau imej, sila hubungi:

Jane Wong
Mobile Number: 016.224.1427
E-mail: jane@bridgespr.com.my  

15 comments:

Jard The Great said...

haha. so ini kira tak yah bagi gmbr akak ek?

tolong update blog aku skali! kemalasan!

Masy said...

gambar akak tu akak nak!

❀aRaBeLLa❀ said...

Bestnyewww!!!! Complete set lak tu...
Dah tetobe entry produk jadi entry skema..huhu

Masy said...

bella,
itu la pasal. dah la mmg akak aim set tu je sejak2 sampai kt situ malam tu hihihih

yg italic tu mmg dorang bagi, tu la ayat skema je hahahahaha

achik said...

bestnyaaaaaa!

Masy said...

achik,
memang!! hehehe

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak yg chantekk.. ekkeeekke

Masy said...

en me,
sape je x suke yg cantek ye tak hehe

mimie hamdan said...

kelassss pencuci muka ko nyahhh! hahahaha

Masy said...

kak mimie,
heheh duluuuuuuu la kak.. skrg ni pakai yg murah2 je huhuhu

MrJocko said...

Jocko pernah 2-3 kali ke Derma ni

Masy said...

mr jocko,
best kan?

Irfa said...

lawa pouch tu..akak dah lama x pegi facial.huhu

Masy said...

saye pon huhuhuuh

Zakaria Mahuddin said...

Dermalogica adalah produk terbaik muka yang pernah saya digunakan. Saya hanya ingin berkongsi dengan anda bahawa saya mendapat Dermalogica produk wajah dari LahBeauty.com. Mereka menawarkan harga yang terbaik di bandar.