Friday, November 16, 2012

831: It's been a while since my last update. eceh.

Dah seminggu rupanya aku tak apdet blog eh. Ater cemana nak apdetnya. Jemaat lepas aku apdet, ahadnye aku gi Penang sampai Rabu. Keje cuols.. bukan berjalan lalalala ke ape. Tapi sempat jugaklah jumpe Zona. Aaa jap jap kita cerita ikut turutan walaupun takde orang kisah pun kalau aku cite ikut sukati ke ape hehe.

Hari senin, aku dengan Kak Bebola Ikan pegi kutip info. Memula pegi kat Muzium Negeri. Inilah antara sebab kenapa aku sangat suka dengan keje aku. Di samping buat keje, aku boleh buat jugak mende yang aku suke. Yeeee.. aku suke gi muzium. Hehehehe.


Perkataan GINJAL ni kelakaulah. Otometik teringat abang aku. Dan jugak sinetron indon yang tajuknya ada kaitan dengan ginjal ni tapi tak ingat tajuk panjangnye hehe.

Pic pengantin tu. Ensem kan pengantin lelaki tu? Tu gambau zaman 20-an. Mesti keturunannye sekarang ramai gak yang ensem-ensem. Githoo.

Dah setel kat muzium, terus naik shuttle ke MPPP. Not much info so sekejap jelah kat situ. Kebetulan kat luar opisnye ade pameran public consultation ni, apalagas.. kita layan seround.


Oleh kerana buta gorilla jalan,so kitorang naik teksi ke Penang Art Gallery. Walhal bila tengok map, alaaah takde la jauh nau. Lantaklah. Bukan duit aku pon naik teksi tu hahahaha.Terus ke bahagian rujukan, adik yang keje kat situ pun banyak tolong tunjukkan buku-buku yang berkaitan. So duduk jelah kat situ cari info, fotostat. Menjelang pukul 1 gitu kitorang kene kuar sebab dah time rehat dorang kan.. Lepas makan, kitorang pun mencuci mata laa sebab ade pameran tengah berlangsung tu. Uissshhh memang suka sangatlah aku!

Sampai 2.30 petang je sempat tengok sebab nak sambung keje balik -_- Tak dapat nak tengok pameran kat tingkat atas. Huwaaaaaaa.

Esoknya barulah kuar buat survey. Ape la malang nasib aku. Biasanya mana-mana aku pegi mesti bawak spek itang. Boleh plak kali ni tak bawak. Dah la tetobe Penang panas berdentang aritu. Berpinau otak den. Namun ku redho.. Sampai itam muka la pendek kata buat keje tengah panas terik ni. Again, aku redho..


I like this. Tapi lepas snap, ade mix feeling. Aku suka warna-warni, but.. on heritage building? Tempat lain tolonglah jangan buat gini pliss. Bangunan baru takpelah.

Tengahari lepas setel keje, sms Zona. Kemain mengimul budak ni ajak jumpe so aku tunaikanlah hajat beliau hihi. Kononnye dia nak bawak aku makan kat Jemputree dekat-dekat hotel 1929 (ke 1926?) yang berhantu tu, sekali kedai tu bukak lepas pukul 6 petang daaaaaa. Zona la frust, aku ilek je sebab dalam otak aku ni nak makan mekdi je hahahaha.

Last-last Zona bawak aku ke Straits Quay. Macam tempat baru je gayanya ni, takasima mek. Cantekkk. Sayangnye tak bawak Elliot, kot tak boleh berkongsi perasaan honeymoon. Eh eh eh. Masalahnye tempat ni memang cantek, tapi mostly tempat makannye tak halal. Cissss. 

Akhirnye makan kat Pappa Rich je. Rupanya Zona nak belanje makan. Kalau aku tauuu.. aku heret je dia pi kat kedai seblah tu.. Blue apetah, makan western hihihi. Apepon mekasih ye Zona :)


Sori.. Takde gambau dengan Elliot, sekian terima kasih *kesal*. Hehehe.

12 comments:

❀aRaBeLLa❀ said...

I suka bangunan heritage yg kalerful...suka angattt! Hahaha kalo jumpe mmg amik pic bebanyak..x macam kat ipoh ..heritage building x terjaga sgt ..tak dicat semula..nampak sendu je..walaupon tempat lahir semdrik...huhu

Kalo dah kale baru nampak dia punya art kat bangunan tu..kekadang kalo cat sume putih x timbul sgt...huhu..pada pendapat ai yg suka tgk bangunan gini...heheh

Masy said...

bellan,
akak prefer bangunan heritage dgn kaler yg heritage.. cat semula tak salah, tp make sure jgn sampai hilang nilai sejarah..

ni kaler2 ni dah serupa tadika la pulak. hahahahah cantek mmg la cantek, tp value sejarah tu mcm dah kurang skek.. gituuuu... pendapat saye yg suka originality. ecewaaah

Erina Asmawani said...

Ena sokong Bella!! Suka gak bangunan lama di cat warna warni compared ngan warna putih jee..nampak lesu! Hehehe..ena x smpat snap pic masa ritu. Lalu je. Kat Muar pun de bangunan lama dicat warna warni gini.

*kesal jugak..penat baca sampai abes ngan harapan ada gambar Missy Elliot*

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak tengok gambaq2 chantek jugakkk niii.. iHikks

Masy said...

ena,
takmolah kaler warna warni.. let say satu kaler je ke, ok la (utk akak. hahahah).

hahaha akak blom penah lg amek pic berdua dgn dia.. haaa gituuuu

en me,
suke jugek hehehe

coklat~vanilla said...

jemputree tu pada aku laa..x sedap sgt pon. x caya ko tanya bear. aku ngan purbe penah bwk dia pi situ..sendu noks jemput2 dia..

Masy said...

ann,
ya ka? aku tak merasa lg so tataulah cemana. kene try gak ni utk mengetahui ketidaksedapannya hihihihi

coklat~vanilla said...

tu rasa masa thn 2009 la..mana nk tau kot2 dia menerima kejian customer lalu meng upgrade citarasa cucuq dia..hahahaha

Masy said...

hahahahaa means kene terjah gak la ni nanti hihihi

Irfa said...

seronok pulak keje smbil cuci mata ni
akak pun sama..jalan2 kat balai berlepas tu hari2
mcm2 gelagat maknusia ada

Masy said...

:)

zonaku said...

walau dah sebulan lebih, aku nk erina tau, dia setakat kecewa x ada pic l, aku lagi kecewa sbb x dpt jumpa l.


hahahahhahaaaa.....