Friday, November 30, 2012

835: Pasal L lagi. Kahkahkah

Lately blog aku ni cam bosan kan. Aku tengok pon bosan.

Nak cite ape pon tatau.
Mebi sebab mostly dah terluah dekat tempat lain.
FB misalnya.
Tuider misalnya.
Dalam hati misalnya.

Nak aku cite pasal L lagi ke? Koff koff
Oklah. Hahahaha

Kelmarin kitorang kind of having dinner (tetibe)
Dinner la sangat pukul 6 petang tu
Tak kisahlah

Borak
Antaranya pasal keinginan hangat-hangat buah aku
Yang macam nak folo Bellan migrate ke obersi
Ok bukan migrate amende pun, keje obersi la gitu lebih kurang
Gilerr... aku tak sekompiden tu -_-

So untuk kali kedua ke ntah ke berapa
Dia dok 'pujuk' aku gi Melben - oh dia orang sane
Katanya don't worry
Dia ade kat sana, boleh jaga aku
Boleh bawak aku gi makan, gi jenjalan
Jadi bodigad dan sebagainya hahahaha
Comel la kau ni budak

Ntah la
Aku tak memikirkan sangat mende ni
Tunggu laa eh kot tetibe datang angin aku
Terus benti keje, angkat kaki gi Melben
Jangan time tu ko takde plak!

Pastu
Cite pasal planning pulak
Cite pasal Malaysiaku oh Malaysiaku
Yang sungai di KLnye yang kotor itu
Dan macamana dia melihat rakyat Malaysia
Yang ambik mudah dengan hal-hal kebersihan
Sampah la senang cakap

Dan keluarlah soalan
'bukan ke Malaysia ni negara Islam? bukan ke Islam ada kaitan dengan kebersihan?'
Gitulah lebih kurang ayat dia
Errrkkkkkk <-- aku="aku" br="br" la="la" ni="ni">
Lalu aku pun tershadap di situ
Banyak perkataan dalam kepala, semua berterabur
Aku boleh jawab, tapi jawapan tu mebi akan nampak macam..
Denial.

Maaflah rakyat Malaysia negara Islam
Aku gagal untuk defend korang
Termasuklah diri aku sendiri -_-"

Tsssskkkk~


14 comments:

HEMY said...

it wud be easy if all muslim, all christians become a real one...

tu la jawapan aku sejurus baca soklan L ni..hehehe

Masy said...

klu aku jawab gitu kang, panjang plak kene sambung. dah la dictionary dlm otak aku kejap hang kejap loading, pending bagai. hahahaha

Rozita said...

biasa ler tu
tu pasal tuhan buat syurga & neraka,

kalau semua org baik, tkde org jahat...boss setan marah plak..sbb setan setan tk buat kerja...tk menggoda manusia..

hik2..apa jenis komen nih?
tak suka, delete je la ek..

Masy said...

hahahaha paham paham hehehe

Emy Tak Kecik said...

syok nye leh keje kat obesea hehe

❀aRaBeLLa❀ said...

Soalan pertama,sape L?
Anyway cam i tak de la konfiden sgt...tapi ai dah tak boleh la nak hadap benda yg rutin bertahun2... Macam dah tak de perkara baru yg berlaku dalam hidup..Stuck..
Sampai satu tahap ai rasa kalo ai teruskan jugak boleh jadi depression...So bila ada peluang, ai grab ..ai tawakal je untung rugi nasib kat sana...tu je..Huhu

❀aRaBeLLa❀ said...

Ok slopok..napenye teobe guna L instead of Ell..hahaha
Cuma satu komen saya pasal melben,living cost tinggi baq hang!!

zonaku said...

ni aku rs nk bunuh twitter ni. kan aku dah ketinggalan! ngan bz keje cam hapa ni, blog n fb pun dah terabai, x daya nk tambah twitter dah.

er... kagum aku kat bella belum abeh... dah setahun lebih kagum ni. kental lagi dia dr aku. stuck2 aku kat msia ni, masih x berani nk bertawakkal pegi merantau sejauh itu... moga Allah lindungi bella n permudahkan urusannya...

Masy said...

emy,
best kannnn huhu

bella,
konfiden mebi kurang tp at least berani la.. mcm akak ape pon tak. haahahahaha adeh

zona,
kenapa dgn tuiter? ehehehhe

tu laa kan.. moga dipermudahkanNya.. amiinnnnn

Wak Gelas™ said...

sampah kanns..

semut api said...

'So untuk kali kedua ke ntah ke berapa
Dia dok 'pujuk' aku gi Melben - oh dia orang sane
Katanya don't worry
Dia ade kat sana, boleh jaga aku
Boleh bawak aku gi makan, gi jenjalan
Jadi bodigad dan sebagainya hahahaha
Comel la kau ni budak..'


hmmm menarikkk...


Masy said...

en me,
gituuuuu

deanz,
hehehe

mimie1678 said...

aku pun pernah kena tanya camtue dek opismate mat saleh... soalannyer kenapa muslim ada yg bertudung ada yg tidak.. apa ada dalam quran? aku terkedu diam dan terus jawab aku tokleh nak jawab pasal ilmu lom penuh.. takut salah jawab.. huhuhu.... *sadis*

Masy said...

tssskkkkkkkk