Friday, November 30, 2012

835: Pasal L lagi. Kahkahkah

Lately blog aku ni cam bosan kan. Aku tengok pon bosan.

Nak cite ape pon tatau.
Mebi sebab mostly dah terluah dekat tempat lain.
FB misalnya.
Tuider misalnya.
Dalam hati misalnya.

Nak aku cite pasal L lagi ke? Koff koff
Oklah. Hahahaha

Kelmarin kitorang kind of having dinner (tetibe)
Dinner la sangat pukul 6 petang tu
Tak kisahlah

Borak
Antaranya pasal keinginan hangat-hangat buah aku
Yang macam nak folo Bellan migrate ke obersi
Ok bukan migrate amende pun, keje obersi la gitu lebih kurang
Gilerr... aku tak sekompiden tu -_-

So untuk kali kedua ke ntah ke berapa
Dia dok 'pujuk' aku gi Melben - oh dia orang sane
Katanya don't worry
Dia ade kat sana, boleh jaga aku
Boleh bawak aku gi makan, gi jenjalan
Jadi bodigad dan sebagainya hahahaha
Comel la kau ni budak

Ntah la
Aku tak memikirkan sangat mende ni
Tunggu laa eh kot tetibe datang angin aku
Terus benti keje, angkat kaki gi Melben
Jangan time tu ko takde plak!

Pastu
Cite pasal planning pulak
Cite pasal Malaysiaku oh Malaysiaku
Yang sungai di KLnye yang kotor itu
Dan macamana dia melihat rakyat Malaysia
Yang ambik mudah dengan hal-hal kebersihan
Sampah la senang cakap

Dan keluarlah soalan
'bukan ke Malaysia ni negara Islam? bukan ke Islam ada kaitan dengan kebersihan?'
Gitulah lebih kurang ayat dia
Errrkkkkkk <-- aku="aku" br="br" la="la" ni="ni">
Lalu aku pun tershadap di situ
Banyak perkataan dalam kepala, semua berterabur
Aku boleh jawab, tapi jawapan tu mebi akan nampak macam..
Denial.

Maaflah rakyat Malaysia negara Islam
Aku gagal untuk defend korang
Termasuklah diri aku sendiri -_-"

Tsssskkkk~


Thursday, November 29, 2012

834: Kim Jong Kook Malaysia

Rupanya bukan aku sorang yang pasan hal ni. Hohi. Sumber gambar dari gugel.


Serupa sangat kan? Mohon Running Man datang Malaysia dan panggil Abam Rahmat Mega kita. Mesti comel ngaaakkk. Hahahahaha!

Tuesday, November 27, 2012

834: L

So dah hampir sebulan si Ell bersama kitorang di sini. Eceh. Kehkeh.

Aku ni selalu kesian dengan dia. Yelah aku tengok orang keliling macam tak berapa nak bercakap dengan dia. Nebes la kot semorang kan nak cakap omputeh. Aku pon sama hahahaha. Tapi start masa gi Penang aritu, aku paksa-paksa gak la mulut aku ni bercakap omputeh gak. Lantaklah. Aku kesian tengok laaa.

Dah balik dari Penang aritu, macam serupa jugak. Hmmmmm.

Sekarang ni dia gi opis jalan kaki je. Ekcely penat gak tu sebenarnya, tapi.. alaaa aku dulu masa takde kete pun camtu gak la. Ok je so.. ok lah. Cumanya kekadang aku harap ade la sape-sape kat opis ni yang akan anto dia balik. Aku cakap ni macam ade agenda je kan, padahal takde pun. Kesian weh. Bayangkan kalau kita di tempat orang, eieieieiei kesianlah.

Beberapa minggu lepas, Kak Bebola Ikan ade mention pasal mamat ni biasanya akan turun KL lepas keje ari Jumaat. Selalu tu dia tak sempat pun nak cakap dengan aku untuk tumpang gi stesen komuter sebab aku kan balik tajam pukul 5 hahaha. So last week masa lunch tu, aku pun tanye la dia - nak gi memana ke wiken ni. Nak turun KL ke. Kalau nak, aku boleh anto gi stesen komuter gituuu. Tapi dia macam tak cakap pape. Ok...

Petang tu saje la aku tunggu sampai 5.30. Masa nak kuar tu, aku tanye dia - amacam, nak gi dok? *cakap omputeh laa hahahaah*. Dia kata nak singgah umah dulu, takpe ke? Aku ni.. dah alang-alang nak tolong, balun jelah kan. Panjang la cite ni, malas lak nak taip hahaha.

Semalam pun macam tu gak. Tetibe dia tanye kot aku bole anto dia gi Plaza Masalam, aku ok jelah. Rupanya dia nak gi makan, so aku agaknye yang tanye dia nak aku temankan dia makan tak? *aku tak ingat sape ajak sape, aku kot?*. So yeaah.. dinner la kitorang sambil berbual-bual sampai tak dapat anto Bellan hehehe.


Apsal tah aku cite pasal mende ni pon tataulah. Dah la ayat cam tahpape HAHAHAHAHA. Takde idea nak cite ape. Hanya ade cerita omputeh yang ensem dan wangi ni je. Lulzzzz~

More to come, uols! Kalau jadi laaaaa...

#dia dah beberapa kali sebut aku ni liberal. maksud?

Thursday, November 22, 2012

833: Kebangangan Abadi Yang Tiada Tolok Bandingnya

Setakat ni la kan
Menjadi single
Ade jelah cabarannye

Itu biasalah
Aku tak merungut pun

Tapi ade la satu keadaan ni
Yang aku tatau nak cakap cemana nak respon

Contoh la eh

Ramai-ramai pegi kenduri ke
Or ade staff lelaki baru join ke
Budak praktikal lelaki baru masuk ke
Or masa pegi meeting ke
Dan kebetulan dalam keadaan-keadaan tu seme
Melibatkan susuk jantan bujangan dalam adegan tersebut

Nanti adaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je mata-mata manusia yang akan
Pandang aku
Dengan pandangan yang berbunyik
"haaaa ni ade jantan ni sure ko nak ngorat lettewwww nanti"

"tengok, dia dok borak dengan lelaki - memang sah nak ngorat lettewww"

Like..
Korang ingat aku ni takde keje lain ke
Asal berjalan je nak mengenyam
Pantang nampak laki, nak ngendeng
Eh eh

Lubang qubul korang tu
Nak kene sumbat buah nenas eh????
Huh.

Tuesday, November 20, 2012

832: Saksi Hidup

Selama dah 32 tahun aku bernyawa ni
Macam-macam kisah dah aku saksikan

Bercinta, kemdian putus
Bertunang, kemdian putus
Kawen, kemdian cerai
Dah cerai, kemdian kawen balik

Kecuali line terakhir tu
Yang lainnya aku sambut dengan hati yang sempit
(aku nak sebut 'dada yang sempit' tapi kang dak Anul sure pikir bukan-bukan :p)

Tapi nak kata apa
Itu bahagian masing-masing
At least sebelum putus,
pernah merasa bercinta dan bertunang
Sebelum cerai,
penah merasa kawen

Ada macam-macam kisah
Ada yang rasa pahit dulu, manis kemdian
Ada yang rasa manis dulu, pahit kemdian
Standard kehidupan, tak gitu?

Masalahnya aku je sekarang ni
Pahit ke
Manis ke
Tawar ke
Payau ke
Aku pun tak tahu

Setakat hari ni
Masih tak nampak lagi apa akhirnya
Awak rasa macamana?

Nak stop?
Nak teruskan?
Sayang saya lagi?
Sayang sampai bila?
Sayang je, tapi takde nak buat ape?
Ok yang tu masalah aku jugak tu.

Hmmmmmm
Hmmmmmm


Friday, November 16, 2012

831: It's been a while since my last update. eceh.

Dah seminggu rupanya aku tak apdet blog eh. Ater cemana nak apdetnya. Jemaat lepas aku apdet, ahadnye aku gi Penang sampai Rabu. Keje cuols.. bukan berjalan lalalala ke ape. Tapi sempat jugaklah jumpe Zona. Aaa jap jap kita cerita ikut turutan walaupun takde orang kisah pun kalau aku cite ikut sukati ke ape hehe.

Hari senin, aku dengan Kak Bebola Ikan pegi kutip info. Memula pegi kat Muzium Negeri. Inilah antara sebab kenapa aku sangat suka dengan keje aku. Di samping buat keje, aku boleh buat jugak mende yang aku suke. Yeeee.. aku suke gi muzium. Hehehehe.


Perkataan GINJAL ni kelakaulah. Otometik teringat abang aku. Dan jugak sinetron indon yang tajuknya ada kaitan dengan ginjal ni tapi tak ingat tajuk panjangnye hehe.

Pic pengantin tu. Ensem kan pengantin lelaki tu? Tu gambau zaman 20-an. Mesti keturunannye sekarang ramai gak yang ensem-ensem. Githoo.

Dah setel kat muzium, terus naik shuttle ke MPPP. Not much info so sekejap jelah kat situ. Kebetulan kat luar opisnye ade pameran public consultation ni, apalagas.. kita layan seround.


Oleh kerana buta gorilla jalan,so kitorang naik teksi ke Penang Art Gallery. Walhal bila tengok map, alaaah takde la jauh nau. Lantaklah. Bukan duit aku pon naik teksi tu hahahaha.Terus ke bahagian rujukan, adik yang keje kat situ pun banyak tolong tunjukkan buku-buku yang berkaitan. So duduk jelah kat situ cari info, fotostat. Menjelang pukul 1 gitu kitorang kene kuar sebab dah time rehat dorang kan.. Lepas makan, kitorang pun mencuci mata laa sebab ade pameran tengah berlangsung tu. Uissshhh memang suka sangatlah aku!

Sampai 2.30 petang je sempat tengok sebab nak sambung keje balik -_- Tak dapat nak tengok pameran kat tingkat atas. Huwaaaaaaa.

Esoknya barulah kuar buat survey. Ape la malang nasib aku. Biasanya mana-mana aku pegi mesti bawak spek itang. Boleh plak kali ni tak bawak. Dah la tetobe Penang panas berdentang aritu. Berpinau otak den. Namun ku redho.. Sampai itam muka la pendek kata buat keje tengah panas terik ni. Again, aku redho..


I like this. Tapi lepas snap, ade mix feeling. Aku suka warna-warni, but.. on heritage building? Tempat lain tolonglah jangan buat gini pliss. Bangunan baru takpelah.

Tengahari lepas setel keje, sms Zona. Kemain mengimul budak ni ajak jumpe so aku tunaikanlah hajat beliau hihi. Kononnye dia nak bawak aku makan kat Jemputree dekat-dekat hotel 1929 (ke 1926?) yang berhantu tu, sekali kedai tu bukak lepas pukul 6 petang daaaaaa. Zona la frust, aku ilek je sebab dalam otak aku ni nak makan mekdi je hahahaha.

Last-last Zona bawak aku ke Straits Quay. Macam tempat baru je gayanya ni, takasima mek. Cantekkk. Sayangnye tak bawak Elliot, kot tak boleh berkongsi perasaan honeymoon. Eh eh eh. Masalahnye tempat ni memang cantek, tapi mostly tempat makannye tak halal. Cissss. 

Akhirnye makan kat Pappa Rich je. Rupanya Zona nak belanje makan. Kalau aku tauuu.. aku heret je dia pi kat kedai seblah tu.. Blue apetah, makan western hihihi. Apepon mekasih ye Zona :)


Sori.. Takde gambau dengan Elliot, sekian terima kasih *kesal*. Hehehe.

Friday, November 09, 2012

Tuesday, November 06, 2012

830: Piknik Bday Xiyad. giler lampi lah entry ni baru nak up hahaha

Untuk entry bergambau, aku nasihatkan korang ke blog Anul dan Erina (1 dan 2). Aku datang lenggang kangkung bawak badan dan makanan jeww. Hehehe.

Piknik tersebut dilangsungkan pada 20hb, tapi malamnye aku dengan Keri dah bergerak-gerakhas ke rumah Ena. Tido sana je senang. Lepas berjam-jam tunggu Keri yang kene tunggu kek rainbow memuah 7 petala lapis sampai kat umah dia, akhirnya kitorang pon chow la. Sampai umah Ena ntah pukul berapa, aku memang dah lapau tahap putnam gandaan 25 petir. So sesampai di tempat kejadian, terjah makan dulu. Ena buat makaroni ke apetah. Dah makan.. lepak borak pastu aku terus buat coleslaw dan simpan dalam peti es. Dalam pukul 1 lebih gak la baru tido.

Esoknya dalam pukul 8 aku dah siap bangun dah tapi tengok semorang tido lagi. Rupanya malam tadi Aqil macam tak sedap badan kot so lambatlah tido - mengakibatkan mak apak eh pon lambat la tido. Hehehe. Tapi tak lama pastu Ena bangun, kitorang pon terus terjah dapor.

Aku dok tolong Ena masak bihun, sambil tu tengok-tengok dia buat sandwich. Masa tunggu Ena bangun tu aku dah bedal popia goreng belen malam tadi ahahahaha. Ok la potong la cite bahagian ni, memanjangkan karangan je hehe.

Bla bla bla tetibe kitorang dah sampai kat tempat piknik tersebut setelah melalui pelbagai rintangan dan cabaran. Best best best. Sayangnya tak dapat nak mandi lama-lama sebab petang tu aku dah kene pegi Penang - naik bas lak tu. Naik kat KL lak tu. Huhu. So memang bebetul enjoykan diri jelah dalam beberapa jam yang ade tu. Makanan seme sedap-sedap. Senarai makanan adelah seperti berikut :

Bihun, sandwich = Ena bawak
Coleslaw = Aku bawak
Kek besday = Keri bawak tapi Wafa yang sponsor hehe
Ayam BBQ, puding laici = Anul bawak tapi Cembam yang buat hihihi
Air ting pelbagai perisa = Keri beli on the spot

Banyak giler okeh makanan! Yang datang hanyalah kami je seperti yang tersenarai. Baiklah ade daripada takde ye tak? Tapi kalau semorang iaitu semua ahlil geng #memuah ade, alangkah heavennya. Ape nak buat.. tait kambing bulat-bulat. Huhu~

Alkisah ade la kejadian berlaku. 

Macam dalam entry Anul, ade cite pasal aku nyaris hanyut. Hahaha bila ingat memang rasa nak gelak, tapi masa menghadapi tu rasa macam nak arwah je. Sebenarnya aku ala-ala tergelincir kat satu area ni, padahal sebelum tu baguih dok ada aku lepak kat celah batu tu. Boleh plak seken taim, tergelincir. 

Sebelum hanyut jauh, sempat la aku pacak kaki aku kat celah-celah batu tu, tapi memang takleh nak naik daripada dalam air tu sebab aku tersangkut kat tempat air deras menderu-deru. Deswai la aku dok jerit nama Anul sebab dia orang terakhir (yang aku kenal kat situ) yang aku nampak. Sibbaik la ade makcik tu pasan dan aku suruh le dia panggilkan Anul. Hehehehe. 

Makcik tu suruh aku lepaskan je kaki aku, sebab memang kalau aku lepaskan pun.. ade tali kat bawah sane yang aku boleh paut kemdian. Masalahnye makcik.. saye ni cepat panik kalau kepala saye masuk dalam air. Walaupun katalah aku dah set dalam kepala otak aku yang aku kena grab tali tu nanti, tapi once kepala aku dah tenggelam dalam air, memang lupe la semua. Aku tau laaa sebab aku penah jadi camtu time naik banana boat kat Pangkor dulu hehehe. 

So.. sementara nak tunggu Anul perasan yang aku ni dok panggil dia, nak tunggu dia sampai kat aku lagi - keadaan kaki aku memang split la ala-ala gymnast tu walhal di alam nyata ni kalau aku buat memang tak dapeklah. Rasa nak terkoyak kangkang aku ni weeehhh.. dengan sakitnye kaki yang tersangkut tu, sakit kangkang lagi. Eieieieiei. Aku dah sampai satu tahap yang aku pikir kalau aku tak tahan ni, aku lepaskan jelah kaki aku ni. Matilaaah aku -____-"

Akibatnya memang 2-3 hari gak aku sakit badan. Sakit amat-amat. Mujurlah tak demam ke ape huhu. Apepon mekasih la Anul sebab dalam dok gelak-gelak tu hang tolong gak aku. Maaflah aku berat nau cam seladang, terjojol urat ko menarik aku ke daratan ye hahahaha. Sori eh Cembam, terpaksa bersentuhan dengan suamimu, ni namanya darurat. Untunglaah Cembam ade suami cenggini.. huahahahahahah!!

Kena setap lagi sekali piknik ni, tak puas ah mandi sungai aritu. Banyak gangguan, rasa nak terajang je semorang yang mengganggu ni. Huh!!!

kami yang terbabit :)

Apepon, mekasih la pada semua yang hadir. Secara keseluruhannya, saye berpuas hati dan berbahagia pada hari kejadian. Nanti kita buat lagi ok :) Hopefully masa tu semorang boleh datang memeriah mejelis. Hehehe~