Friday, December 27, 2013

929: Last Entry Untuk 2013

Salam semua.

Lepas ni bila aku update (kalau panjang umurlah - which I hope - walaupun takde niat nak hidup menongkat langit), insyaallah aku dah selamat berumur 34 tahun. 34. Bujang dan takde boipren. Takde orang tekel. Kah. Hmmmmm..

Aku menyaksikan hidup aku berubah dalam 10 tahun ni. Ada yang jadi baik, mostly tidak. Dan aku malu. Dengan Tuhan. Jadi aku redha. Kalau doa untuk mendapatkan jodoh tu Allah put on hold sebab Dia nak aku jadi baik dulu, baru boleh Dia bagi. Dan kalau ditakdirkan sampai mati pun aku masih lagi sorang-sorang, begitulah. Aku akan sedih, ye aku tau. Tapi kalau dah itu yang terbaik untuk aku, redhalah.

Aku ada terbaca, bila kita rasa doa kita tak dimakbulkan sebab kita jahat, itu pun sebenarnya salah satu tanda kita bersangka buruk pada Allah. Oh tidak Ya Allah, aku tak pernah macam tu. Aku jarang berdoa sungguh-sungguh bukan sebab aku angkuh. Aku jarang berdoa bukan sebab aku tak mahu. Aku jarang berdoa sungguh-sungguh sebab aku malu. Aku tak layak meminta apa yang aku inginkan. Kalau diberi, aku jadi malu lagi. 

Makanya setiap kali lepas solat, satu-satunya doa yang aku mampu lafazkan.

selamatkan aku dari seksa api neraka -_-"

Dia lebih mengerti.

Salam Tahun Baru, korang!

Friday, December 20, 2013

928: Lemari


Saya perlukan lemari begini.
Sekarang.

Paling best kalau dapat macam ni..


Macam ni ke..


Ini semua harapan.
Tak sepadan dengan keluasan bilik.

Hmmmm...

Monday, December 09, 2013

927: Big Bad Wolf 2013. dega wolf dega wolf, awooooooooo

"dega wolf, dega wolf - awooooooooo" - EXO, Wolf. saje ubuh soundtrack sepam kahkah #hambar

Salam semua! Harap semua sihatlah. Aku macam ni jelah, sama je selsema dan batuk. Hehehe.

Last wiken, Zona sudah turun KL dan mengajak aku serta Keri untuk pegi ke BBW tu. Aku masa tu macam ok, macam nak kensel pun ade sebab siang tu dah puas berjalan ke IKEA dan Curve sanun. Tapi bila dah otw balik umah tu, rasa macam ok plak. So..

Malam tu sempatlah aerobik seround, makan ubat seme. Pukul 10 malam aku pun gerak ke Puchong, letak kete kat Pelita, naik kete dengan Keri dan pegi amek Zona kat LRT Seri Petaling. Dari situ ke Mines, Keri suruh Zona drive. Hahaha untonglah merasa drive Swift! (aku teringin nak drive tapi bukan pada hari kejadian. not well plus tak reti jalan nak ke sane). 

Punyelah jem. Dengan ade kete rosaknye, tapi memang sesak nok mapuh la. Akhirnya menjelang pukul 12.30 malam barulah kitorang dapat masuk ke dalam dewan MIECC tu.. ramai orang dah nak balik dah. Yang nak masuk pun ramai gak tapi tak seramai yang nak baliklah. So.. bergerak-geraklah kami kat dalam tu.. To be honest, aku memang tak letak aim nak beli ape-ape sebab aku tau dalam ni sure seme buku English. Aku bukannya baca sangat ahahhahaha~ Tapi takpe.. kite round dulu..

Sudahnya, kitorang kuar dari tempat kejadian tu pukul 4.30 pagi. Makanya hasil tangkapan aku hanyalah seperti berikut..


dituduh saiko oleh Keri sebab terlampau gembira menemui buku ini



"berilmiahnye buku-buku kau", ujar Zona seusai beliau membelek hasil tangkapanku. Hahahahahaha.Selain itu, aku turut menyambar subinier bertajuk t-shirt. 

awuuuuuu!!~~~

Amek gambo sat lepas soping.

tengok ah tu Zona snap pic aku tak nampak ayat penuh! huhuhuhu

Keluar dari tempat kejadian, cari tempat nak sarap. Akhirnya berenti kat RnR apetah, solat subuh dan terus sarap mekdi. Kemdian terus antau Zona ke stesen LRT dan aku ke kereta sendiri. Jejak umah pukul 7.30 pagi. Ini bererti sudah 24 jam aku tak tido sejak bangun pada pukul 7.50 pagi sabtu tu. Tahniahlah!

sarapanku

Sekian pengalaman saye sebagai newbies dalam bidang #BBW untuk kali ni. Assalamualaikum..~~~

Friday, December 06, 2013

926: tak sihat!

Salam everybody!

Masuk hari ni, dah 5 hari aku tak sihat. 1 hari MC, 1 hari amek je EL, dan belennye sekarang ni lah. Batuk. Selsema. Demam. Tapi demam macam dah ok bila masuk hari ketiga.. Bila jumpe doktel aritu pon, bole tak ayat pertamanya ialah...

ye Masyita.. ada ape pulak arinie.. baru je aritu kita jumpa

Hahahahah! Ye ke? Bila korek-korek balik memori.. yelah. Aritu aku datang sebab gastrik. Hukssss. orang banyak dosa memang macam ni lah, doc -_-"

Sekarang ni yang teruk hanya batuk dan selsema jelah. Selsema macam kejap ade kejap takde. Batuk.. hmmm.. Tapi batuk kali ni aku rasa ok laa. Sebab setiap kali batuk, kahak akan keluar. Takde laa pesen batuk yang acah-acah gatal tekak tapi tak kuar mende. Yang pesen tu lagi sakit. Udah le sakit, menyakitkan hati. Hahahahaha!



Suara aku pun dah bertukarrrrr menjadi seksi ya Auloooh. Walau bagaimanapun, bersyukur jugaklah. Suara bertukar, tapi tak sakit tekak. Bagi aku itu dah cukup besaulah rahmat Allah bagi. Kalau sakit tekak, ko nak makan ape pun tak lalu. Dah kalau tak lalu nak makan, cemana nak cepat baik. Kan? So alhamdulillah.. Orang nampak aku macam parah benau je, tapi aku rasa ok la - not too bad.

Selain makan ubat, satu lagi usaha yang aku buat untuk kontrol supaya tak bertambah parah kesakitan ini semua ialah mandi air panas. Kat umah aku ni aku tak pasang heater, so bertabahlah pagi-pagi tenggek air, malam pun bertabahlah mandi air panas walhal badan berpeluh akibat tak sihat + aerobik or jogging. Takpelah, bukan selalu. Lagipun best ape mandi air panas. Sesekali bestlah. Hehe


Mandi air panas time batuk ni aku tataulah petua sape ke or aku yang memandai buat sendiri. Tapi aku berpendapat dengan yakinnya bahawa mandi air panas dapat mengurangkan pengumpulan kahak dalam dada ittew. I mean.. takde la dia jadi 'keras' kat dalam, sebab kena air panas kan. Kalau batuk pun elok jugak minum yang panas-panas. Ntahlah, aku buat ikut logik je. Tapi alhamdulillah, walaupun tak drastik sembuh, etlis takde la bertambah parah. So.. boleh pakai la kot petua ni. Batuk = mandi air panas. Selsema, apatah lagi. 

Bila bangun pepagi tenggek air nak mandi air panas ni, teringat lak zaman aku kekecik dulu. Memang aku dari kecik sampailah darjah 6 dah dibiasakan mandi air panas. Manja mengada ke aku agaknye masa tu, aku pun tak ingat. Yang aku ingat, pukul 6 mak aku kejut suruh mandi n solat subuh. Time tu dah ade dah cerek siap dengan air panas dalam bilik air. Memang takde alasanlah nak lengah-lengah mandi. Yelah kang kalau lengah, sejuk lak air tu kehkeh.

Oklah, nak sambung sedut hingus. Doakanlah aku cepat sembuh ye :)

Thursday, November 28, 2013

925: malu woi!

Adoyai..

Semalam kan. Aku pegi petronas, nak cocot duit. Skalik tengok mesin ATM dah bangkrap (abes duit). Pastu masa nak kuar, aku ternampak seseorang. Oh. Lecturer aku dulu. Sekarang ni dia terlibat gak dengan salah satu projek kat opis aku, kira macam subcon lah. Kalau jumpa kat opis aku tak tegur sangat dia, sebab rasanya dia dah tak ingat aku dah kot. Hehe.

Tapi kali ni. Aku pegi jelah kat dia, dah alang-alang dia pun nampak aku.

"Puan..", aku tegur dia. Dia pun senyum.
"haaa awak, apa khabar?" hulur tangan. Aku pun salamlah.
"sihat je.. puan sihat?"
"sihat.. awak keje mana sekarang?"
"kat ***lah", jawab aku dengan yakin sambil senyum.

Berkerut dahi dia. Aikk.. takkan tak membunyikan loceng bila aku sebut nama opis aku?

"oooohh.. ***.. haa sajelah tanye kot keje tempat lain", kata dia.
"taklah.. saya memang kat situ je.. hehehe"
"sape lagi budak kita yang keje kat situ?"

Bla bla bla borak. Pastu aku pun mintak dirilah sebab nak cari ATM. Tetibe aku teringat sesuatu, dan terperasan samting.

..


..


..


AKU SALAH ORANG LAAA!!!

Memang laa puan yang aku jumpe kat petronas tu lecturer aku. TAPI BUKAN DIA YANG JADI SUBCON KAT OPIS AKU!!

Malunyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Nasib baik aku tak sebut nama. Kalau tak, mana nak sorok kemaluan? (mestilah dalam suar pende). Sepanjang perjalanan tu tak abes-abes aku mengomel dalam kete sebab nak ilangkan rasa malu. Tapi malam tadi laa baru ilang.

Ni dah ingat balik ni, malu balik. Urggggghhhhhh.

Monday, November 25, 2013

924: ok~

 
Tapi bukan semua orang boleh faham.
Kan.

Takpelah.

Friday, November 22, 2013

923 : dah nak dekat bday ni.. 2.0

So previous entry telah diambil perhatian oleh rerakan yang berkenaan. Kecuali ipad mini, barang-barang lain insyaallah akan disediakan oleh mereka. Untung takkkk hehehe.

Apart of that. Agaknya apa yang aku teringin?

aku mahu dia.

Betul ni. Kalau sape-sape kat sini yang kenal dia personally, mohon sampaikan hasrat aku ni ye.

Aku mahu
di harijadiku
bersama dia
togede-gede
kendelaitdinner
di pejabat kadi

Plis.

Wednesday, November 20, 2013

922: dah nak dekat bday ni..

dekat laaa sangat kan.
walhal ade dua bulan lagi
lantak!

i got few things in mind.
untuk adiah besday yang bakal dimintak
orang-orang terbabit dah mula mintak senarai ni
so..
inilah yang dalam kepala sekarang

antaranya
totebag

lawa yang belah kanan tu kan?

tapi nak yang tali panjang macam ni
tapi..
aku ni sebenarnye cepat lemas kalau beg sangkut kat seblah bahu ni
takat pegi opis tu bole la
kalau nak jalan-jalan
macam rimas
sebab bahu aku kan senget sebelah
hmmmm

mebi beg macam ni ke

tapi tak minat laa bunga-bunga

haaaaa kalau macam ni lawa gak!
pastu terpikir pulak windbreaker
yelah sekarang ni kan aku tengah rajin jogging
jogging malam lak tu
aku ni dah la pesen susah nak berpeluh
so pakai sweater la baru kuar peluh
sekarang ni dok latam sweater pink tu
hari-hari pakai
takde sweater lain :(

cadangnye
nak tambah lagi satu
contohnye...

macam ni ke, lawa lawa lawa

macam ni ke
tapi mahal la pulak
hmmmmm

lagi satu

pedometer! takde kaler pink ke eh
sebenarnya
aku nak..


tapi tak relevanlah nak rekues
kau hengat kau sape nak mintak ipad?
kot ade bapak gula boleh laa
lulzz

*seret kaki*

Friday, November 15, 2013

921: kemalasan ini membunuhku


sebenarnya
aku dah terlalu hampir dengan putus asa
dalam banyak perkara
hampir
jarak sehelai rambut

tipis dan nipis

mungkin
kerana tak nampak jalannya
tak ketahuan mana akhirnya
jadi sesekali
akan datang rasa dalam hati
untuk mahu pergi

mujurlah
selain rasa mahu berputus asa
aku juga ada rasa malas

makanya
masih lagi aku di sini
memandang dia
berdiri di sini

kerana aku juga malas untuk berputus asa


makin hari makin tebal rasa berdosa.

Wednesday, November 13, 2013

920: macam cantek jeww.. macam comel jewwww


Ya Allah,
Kau tetapkanlah imanku ya Allah
Kau berilah aku petunjuk dan kekuatan
untuk menempuh ujianMu
dalam bentuk smartphone Leenovo P780 ini..


amin.. amin.. ya rabbal 'alamin.. #raupmuka

Thursday, November 07, 2013

919: Good habitlah kot

kalau tak nampak, klik je.. takde sape marah pun kihkih

Ye. Aku ade perangai yang.. hmm bukanlah pantang sangat, tapi agak lah...

Kalau naik kete, 1st thing yang aku akan buat selepas duduk ialah kunci kete dulu. So.. bila naik kete orang pun, memang itulah antara perkara pertama yang aku sebut selain dari bagi salam ke ape ke. Tak kiralah aku dok belakang ke, dok sebelah ke.. kalau ko leka, nanti sedar-sedar je ko akan nampaklah tangan aku menjalar pegi tekan punat kunci tu lullzzzzz. Selain itu, aku turut bertindak mengunci kereta tatkala mengisi petrol dan juga mengepam tayar. Githoo.

Dengan kadar jenayah yang semakin menjadi-jadi ni.. aku percaya mende-mende macam ni penting diamalkan oleh kita semua. Terutamanya single laydaaah macam aku ni, macam Zona, macam Anne, macam sape lagi? Macam kita-kita ni laa. Kau pun walaupun dah berlaki, dan beranak - lagi laa patutnya menitikberatkan mende ni, betul tak?

Usaha. Kalau dah usaha pun tetaplah dirompak, diculik dan dibunuh (nauzubillah mintak dijauhkan), sekurang-kurangnya kita dah usaha untuk mengelakkan mende tu jadi. Usaha dulu, baru tawakal - itulah konsep sebenar dalam kehidupan kita sehari-hari ni ecewah.

Dan sebenarnya. Ada satu lagi sebab kenapa aku jadi alert macam tu.

Dulu kan. Masa aku baru-baru dapat lesen, bapak aku suruh drive van tu gi KL. Pastu.. masa tu dah masuk area Sepang sane, aku nak masuk simpang tau.. sekali.. pintu kete terbukaaaaaak. Ye, pintu belah driver iaitu belah aku tu laa terkangkang gituuu. Teruk aku kene marah dengan bapak aku. Sabau jelah. Memang lepas tu trauma laaa aku kalau tak kunci kete ni. Lulzzz

Sekian. Kuncilah kereta anda walaupun negara kita aman - demi keselamatan.

Friday, November 01, 2013

918: pe-ra-sa-an

snap masa gi site
Rasa macam..
takde hala tuju hidup

Macam biasa
hidup mesti kena terus

Apa yang ade depan mata tu
Kita jalan jelah

Kalau ade pintu pagau,
kita bukak

Kalau pintu pagau kunci,
trylah bukak jugak

Kalau takleh
banyak lagi jalan lain bole guna..

The thing is..
jalan lain tu..
kita bole lalu ke tak?

Hmmmmmm...

Friday, October 25, 2013

917: Ektiviti Sekarang

Salam semua!

Sudah 2 minggu (ke 3 minggu?) aku menjebakkan diriku secara sukarela ke dalam arena per-jogging-an. Untuk anda yang mengenaliku secara in-person selama bertahun-tahun, anda akan sedar dan sedia maklum betapa tak ngamnye hubungan antara aku dan aktiviti jogging neh. Kiranya.. aku lebih rela basuh kete daripada kuar berjogging.. sebab tak minat ah. Letih! Hahahahaahaha!!

Tapi beberapa bulan lepas (kalau tak silap, rasanye macam ujung tahun lepas pun ye gak) - setelah diajak bertalu-talu - aku pun joinlah kakak-kakak opis pergi berjogging.. bukan hari-hari pun. Dua kali seminggu je. Aku yang menyedari lambakan lemak kat badan ni dah bertambah so.. paksa dirilah. Beli sport shoes, suar trek..Masa tu aku cuak gak, kot tersadai lagi kasut ni.. Untuk mengelakkan kejadian tersebut berlaku, aku pun cari la kasut yang elok sket.. branded sket la tapi beli masa sales supaya tak merugikan duit lulzzz.

Sekarang.

Sekarang ni giat berjogging kat dalam kawasan rumah aku tu dengan sorang osmet ni. Pukul 8 malam je kitorang kuar jog. Start dengan 3, 4 - sekarang 5 round. Aku ni takde laa jog beriye macam orang lain.. dalam 5 round tu mebi 1 1/2 round je yang aku lari-lari children. Yang lain tu berjalan je tapi bukan jalan berlenggang kangkung laaa. Lepas jog, ade la buat exercise lain sket-sket.

Aritu dak Anne siap tunjuk memacam pesen exercise nak kuruskan perut, pinggang, peha. Aku ni kalau nak diikutkan segala benda nak dikuruskan termasuklah 'aksesori' aku tu. Kurang satu cawan pon ok gak. Hahahaha. Kemdian bila dok cerita kat twitter, dak Anul lak share mende ni semalam.


Aku pun terus save masuk hempon. Dan telah start malam tadi :) Keras perut wehhhh buat crunches tuuu. Meh letak gambarajah sikit untuk menyerikan laporan ini..

bicycle crunch. yang ni macam fun so aku try buat yang ni lah. sok kalau tak larat, tukau ah stail lain. bole ke?

squat. arghhhh

sit up

Perut aku dah macam peknen 2 bulan je gayanya kahkah. Siap dengan muffin top, menyemak betei. Dah la tulang aku ni senget, lemak tu banyak berkumpul satu bahagian je. Buruk :( Nanti takde orang nak :( Tapi.. bab makan pun kene la kontrol gak ye tak? Aku try aku try. Ye.. aku try ye..

Doakan jelah aku istiqomoh la buat mende-mende ni. Semangat nak buat ni seme hanya datang sekali dalam masa 33 tahun, so.. kene pastikan aku diberi motivasi agar terus kekal bersemangat melakukannya. Insyaallah!

CHAIYOKKK AJA AJA FIGHTINGGGG!!

Wednesday, October 23, 2013

Friday, October 11, 2013

915: Penyakit Anak Bongsu

Salam!

Sape kat sini anak bongsu, angkat tangan sket. Aku anak bongsu. Dan aku ade penyakit ni. Hahaahah macam teruk nau je ye?

Sebelum aku mula berbicara pasal hal ni secara terbuka, aku ingatkan aku ni macam.. 'sakit'. Takut gak kot-kot aku ni ada masalah split identity ke hape. Yelah kan.. orang yang ade penyakit ni kan biasanya nampak je normal, walhal.. haaa (ni la akibatnye banyak tengok cite saiko-saiko). So.. macamana eh nak confirmkan yang aku sebenarnya isteri dia? Eh. Yang sebenarnya aku ni normal?


Kalau tak silap, tahun lepas kot.. masa tu dok berborak dengan kakak-kakak ipau aku. Dalam 5 orang kakak ipau, ade sorang tu je yang anak bongsu. Jadinya bila berborak dengan dia, aku rasa lebih open la kot sebab kitorang share the similarity tu.. Pastu entah cemana tah boleh terbukak cite pasal mende ni. Masa tu baru laa aku tau rupanya kakak ipau aku tu pun macam tu.

Kitorang suka bercakap sorang-sorang.

Bukan maksudnya kitorang create imaginary friend ye. Itu budak-budak je. Eh tapi masa aku bebudak dulu pun takde plak imaginary friend. Bila bercakap sorang-sorang ni bukanlah maksudnya bercakap dengan diri sendiri, tapi bercakap dengan orang yang kita nak cakaplah. Sebab di alam nyata ni, bukan semua orang sanggup nak dengar cerita kita dari A sampai Z. Biasanya kita dapat bercerita pun mebi sampai P je ke.. sebab orang lain pun ade cerita dorang gak, takkan nak dengar cite kiteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee je. Betul? Makanya bila bercakap sorang-sorang ni, aku dapat cakap segalanya pada 'orang' yang aku mahu sepuas hati - tanpa sampukan-sampukan dan pendapat yang tak perlu. 

Dan yang bestnye bila bercakap sorang-sorang, perbualan ni semua adalah milik aku sorang. 'Orang' tu kene dengar luahan aku, takyah jawap. Ekceli takleh nak jawap pon HAHAHAHAHA kalau jawap kang aku plak yang pitam kat situ.
 

Aku rasa sebab ni lah aku tak kisah tinggal kat umah sorang-sorang, dari kecik dulu sampai sekarang. Lagi seronok ade laa (tapi boring la sket). Sambil tengok tv, sambil birak, sambil mandi, sebelum tidur, sambil makan - semuanya boleh diselitkan dengan aktiviti berborak sorang-sorang ni. Yang penting, masa nak melakukan aktiviti tersebut, memang kene total sorang-sorang kat situ. Yelah.. untuk mengelakkan daripada dipandang hina dan kelihatan seperti seorang gila yang saiko.. lulzzz~~
 
Kadang-kadang bila aku tak puas hati dengan orang - marah ke, bengang ke, sakit hati - memang bercakap sorang² ni laa ubatnya. Kalau kau rasa aku ni baran orangnya, ketahuilah.. baran aku tu sikiittttttt je dari jumlah sebenar, sebab yang lain aku dah balun dan luahkan masa bercakap sorang tu. Hehehe. Ataupun.. aku dah cakap dah samting pada 'orang' tu, tapi sebenarnya tak abes cakap. Tapi nak ungkit balik macam dah tak relevan. So.. masa bercakap sorang-sorang ni laa boleh abeskan apa yang tak abes, boleh betulkan apa yang salah cakap ke misalnya. Fuh.. bunyiknye memang macam orang gila. Huhu.

Malam tadi berborak dengan housemates aku. Memang ade 2 orang tu anak bongsu. Bila aku bukak topik ni, dua-dua tu mengaku yang dorang pun suka bercakap sorang-sorang - sama macam aku gak. Bwahahahahahaha!! So bolehlah kot aku simpulkan yang penyakit bercakap sorang-sorang ni memang penyakit yang common pada anak bongsu. Bole kot?

Hasil perbincangan kami malam tadi. Kenapa anak bongsu suka bercakap sorang?

1. Sunyi - biasanya sebab jarak antara adik beradik tu jauh. Macam aku, jarak umur aku dengan abang no 5 tu adelah 8 tahun. Beza banyak. By that time aku nak pandai borak, dia dah masuk asrama. Hmmm.

2. The fact is.. ada banyak menda yang sebenarnya nak diluahkan pada orang tapi tak dapat. So tak puas hati - cakaplah sorang-sorang. Betterlah daripada orang menyampah kat kita sebab dok ulang mende yang sama ye tak?

So. Sape lagi kat sini suka bercakap sorang-sorang? Mengakulah. Jangan malu-malu. Kehkehkeh.

Wednesday, October 09, 2013

914: WW - Love Me When I'm Gone

sape yang gigih mengumpat aku semalam, sila mengaku!!!!

Monday, October 07, 2013

913: 2013 FT Island 6th Anniversary Live in Kuala Lumpur


Nak sangat pegi niiiiii!!! Tapi tak beragak laa kan nak yang Island Zone tu. Huwaaaa nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak nak sangat pegi!!!!!

Aku nak buat tabung rayuan ok tak? Sorang singgit ke.. tapi tu laa tiket tu nak dekat 600 la plak. Kot kalau aku ni blogger pemes bole laa dapat sekejapan je. Hahahahahaahah

Keep on dreaming, baby.

ni jelah kenangan yang pernah wujud antara aku dan FT Island. huwaaaaaaaaa

Wednesday, October 02, 2013

Monday, September 30, 2013

911: Perjumpaan Tergempar Meja Kembar #memuah

Salam Senin!

Sabtu lepas, ke IKEA dengan Ena dan Amir. Nak jumpe #memuah. Sayangnye kali ni Wafa tak dapat hadhir akibat kecacaran kulit. Hehehe moga cepat semboohhh (ke dah semboh? hehe)

outfit of the day katako. aku senornye pakai skirt sebab nak simple2. ujung2 dah macam melebih pulak. hmmpphh #konsepgagal
Sebenarnya Zona turun KL hah. So.. mana yang dapat hadhir opkoslah cuba untuk tidak melepaskan peluang bertemu dan bermesra kihkih. Aku dan Ena sepasang lambat sket sampai, ini seme salah roti canai! Roti canai dayus! LOL

Masa sampai kat kafir IKEA tu, Mat Keri tengah beratur nak beli mekanan. So Ena dan Amir pegi join peraturan tersebut. Aku lepak dengan Zona, lebih pada nak cop tempat je senornye hehehe.


Zona beli masker pelbagai masker.. dia soh pilih hehehe

aku order DVD Revenge dengan cite korea, Zona bagi jeruk salak. yeaaaay mekasih Zona!!!

 Kemudian mereka pun tiba membawa makanan.. apalagas, makanlah!

menikmati makanan mewah di kala belum bergaji

seken round
Kemudian Iza dan anak beliau sampai. Makan makan. Kemudian Jard dan adik beliau sampai. Makan makan. Jard pergi. Kemudian Kapten sampai. Kapten kene beratur beli makanan sebab lupa nak belikan portion beliau. Sementara tunggu Anul sampai, kita sembang makan-makan dan ketawa ketawi hahahahahha bunyiknya.
 
makanan 2nd round sebab 1st round dah abes, tak sempat nak bazirkan hehe
 
mana tah Anul masa ni?

aku ingat lagi kenapa Mat Keri gelak besau ni, tatau la dia ingat ke tak. bwahahahahha
Kitorang dok kat kafir tu je 3 jam hokeh. Biaselah #memuah kalau dah jumpe. Itu pun sebab orang dah silih berganti dok menjeling. Kot tak.. ntah-ntah siap Wafa dah baik dari kecacaran baru nak angkat bontot kot. Lulzzzz

Ruginya tak amek video masa kitorang beramai-ramai mengabiskan mitbol dak Anul, makan sorang sebijik  dah serupa mission dalam RunningMan. Anul je makan dua bijik, konon macam Gary makan bagi pihak Ji Hyo la.. Hahahahaahah!! #lawakrunningman

Lepas solat zohor, sambung meronda dalam IKEA. Yelah.. ade yang tak penah sampai (tak sampai ati plak tetibe nak panggil ashabul kahfi kihkih) so kena laa bawak melawat kawasan. Aku cuci mata jelah since tak gaji. Ceh.. cakap macamlah kalau dah gaji tu nak angkut lemari ke sofa ke kan. Memang taklah. Hehehe

xiyad tak interested langsung, orang tua lain seme plak yang teruja lebih kihkih

smile la hawau!

Mat Keri, Mat Masy, Mat Kapten dan Mat Zona. kami seme bujang lagi. pinanglah kami #rayuanharipahlawan



pantang jumpe cermin aneh sket!
Lepas merayau dalam tu dan solat asar, kami dibelanjai eskrem, air mineral dan karipap IKEA oleh Zona dan Ena serta Amirlah kot. Adekah Anul pun terbabit jua? Entah. Yang pastinya.. kami, #TeamGajiHariIsnin mengucapkan beribu-ribu terima kasih kerana kesudian membelanja kami dengan sepraisnya. Duit yang ade di celah dompet telah kakak simpan rapi heheheheh.

Sampai rumah pukul 8 lebih gak. Mekasih Ena n Amir sebab sudi tumpangkan.. dan amek serta hantau kakak.. i iz terharu mihmihmih. Mekasih Zona untuk jeruk n masker. Ehhh bak sini no acc ko, nak duit tak? :D

Yang lain, kita jumpe nanti ye!