Monday, January 07, 2013

846: Sabtu aritu

Sabtu aritu sepatutnye kuar ngedet dengan dak Che', tapi beliau demam la pulok. Kebetulan Kak Ustajah Normayah Sopiah ade sebut pasal nak ajak deting, aku sajeslah untuk replace pelan asal tu. Mujur beliau pun free. Hehehe. Oleh kerana beliau yang nak belanja, so aku redho jelah bila disajesnye ke KLCC. Perrghh. Ikutkan malas, memang nak sajes Jasko Bukit Raja je hahaha!

Kak Mya nak belanja tengok muvi dan makan sekalik. Dia pilih cite Minyak Dagu. Aku on je.. balun! Ade la kejadian berlaku masa tengok muvi tu. Tatau la nak marah ke ape, aku dalam keadaan mood baik so layan je. Cite tu ok ok la. Cuma ade la sket macam kompius. Sket jelah.. lepas berbincang dengan Kak Mya, rasanya dah takde dah kompius. Huehehhehe.

Lepas muvi, terus terjah solat zohor. Eh sempat plak brek depan kedai garret popkon tu. Hahaha! Kemdian baru carik makan. Tekak aku nak makan sushi sebenarnya, nak Sakae Sushi plak tu. Tapi ade ke Sakae Sushi kat KLCC? Lulzzz. Mujurlah ternampak Sushi King. Tapi last-last tak order sushi pun -_- apelah baby. Nak kena carik gak sushi neh! Hehehehe.

Dah makan, aku nak beli stabak pulak. Stabak sendirik bayau la oi, guna kad stabak ittewww. Dah lama tak guna hihihi. Order java chip, padahal dalam hati nak salted caramel mocha. Ni dah kenapa semua tindakan tak seiring dengan kehendak ni? Haiiihhh... takpelah.


Nak balik tu, tetobe Kak Mya tanye nak kek tak? Eh. Ade kek rupanya. Bolehlah. Aku pilih kek yang kecik je, takmo la susah2kan beliau. Lagipun malas nak bawak kotak kek besau (ni sebab utama hahaha). Pantes je aku tunjuk caramel pudding tu hihihi. Pastu terus balik..

humble je kan kek ni, rasa nak tombok haha

Mekasih kak! Birthday akak nanti saye belanje ehhhh... :) *hugs ketat-ketat*

 beliau yang baik hati, moga dimurahkan rejeki insyaallah :)


kalau kek kat bawah tu cheesecake, musti lebih meletop! eh banyak komplen plak. kalau nak, buat sendirik la weh. hehe

Semalam aku gagahkan gigi makan popkon tu. Aku amek yang ade almond sebab almond adelah jenis kekacang kesukaankeww. Pagi tu makan guna gigi belah kiri (yang dah cabut tu). Tapi lelama dinding pipi belah dalam tu luka. So aku beranikanlah diri guna gigi belah kanan, sambil pikir.. alaa. kalau tersekat kang aku koreklah, ape susah ye tak.

Sekali tu.. tengah kunyah penuh khusyuk.. tetiba rasa macam terkunyah mende super keras. Aku macam.. errr.. dalam popkon ni ade gak ke bijik jagung yang tak meletop macam popkon muvie tu. Aku gagahkan diri gak kunyah, berderap-derap. Lelama tu macam terpikir.. errr... ntah-ntah gigi aku tak? Apalagi, terus puih puihh kan. Iya betul laaaa.. memang gigi aku terpatah separuh -_-"



Berkecai tu sebab aku paksa kunyah gak. Lulzzz. Terus seram. Ni cemana playar doktor tu nak cengkam gigi aku esok? Adeh. Jangan ade adegan belah gusi dah laa eh, seram seram.

6 comments:

zonaku said...

ada x adegan belahan????



aku tgk perihal gigi ko ni aku dah naik takut.....

mimie1678 said...

jelesnya dpt kuar jenjalan ngn kengkawan... rindu nak buat gitu!

Masy said...

zona,
takde.. hehehehe

kak mimie,
huhuhuuh

Mya said...

kalau jusco bukit raja memang akak pos tiket wayang, sushi king dengan kek tu melalui poslaju je lah #lawakhambar

Irfa said...

argh...alahai
terkunyah gigi
habislah kamu nanti.

Masy said...

kak mya,
hahahahahaha

kak irfa,
takpe.. dah cabut dah hehehhehe