Wednesday, January 16, 2013

849: 27th Golden Disk Award - Sepang International Circuit

Salam seme! Sape skodeng aku gune gugel acc tanpa keizinan aku, lepas maghrib kang mata korang rabun secara teruk. Wuweekkk~

Sebenarnya Muney dah menang 2 tiket GDA neh, tiket Rockpit pulak tu. Tapi sebab dia buta Kpop (macam la aku celik sangat Kpop pon. well.. at least aku bukan takat kenal Rain je LOL), so dia takmo le pegi. Lagipun beliau kan nun di utara semenanjung, so.. aku pun kecek laa. Kecek nak free jugak tu hahahah! Akhirnya yaaaa dapat la kat aku tiket tu. Alhamdulillah.. mekasih Muney!

tahukah anda, rege teket ni adelah RM688? *pitams*

Aku nak pegi sangat sebab ade FT Island! Tu jeeee. Hahahaah! So dah dapat teket, dah dapat peneman - kami pun bergerak-gerakhas. Naik shuttle free je dari Kelana Jaya ke SIC tu. 


Ini 1st time la kitorang sampai kat sini. Jakunisme melanda, namun dirilekkan dengan wajah yakin bergaya. Orang len datang kemain lawa-lawa, aku je selekeh. Lantaklah, bukan mamat FT Island tu seme bole nampak aku pon.. hueheheheh. 

Masa tu dah pukul 5, katanya gate untuk tiket Rockpit dan Hallyu bukak pukul 6. Tapi aku bole je masuk awal sebelum pukul 6. Rejeki aku laaa.. sebab masa tu pemegang teket Samsung apetah tengah jerit-jerit kat area red carpet. Cergas aku berlari anak dara ke sana. Masa aku sampai kat situ, CN Blue baru lepas. Takpe, I tak minat mereka. Kemdian.. tunggu beberapa menet.. dengar orang jerit-jerit. Sape weh? Aku dok terjengah-jengah.

Rupanya FT ISLAND!!!!!!!

listen! listen! listen!!! it's FT ISLAND cuolss!!!! *pitam mulut berbuih seperti ikan*

Hahahaha!! Rejeki aku lagi!!!! Tapi aku takde la rasa nak pitam ke ape, rileks je.. tatau lah kenapa. Mebi kalau dorang betul-betul depan muka aku baru aku terpitam-pitam sampai itam kot?

Lepas dorang blah, ade lagi retis lain naik stage tu. Malas dah aku nak tunggu, bukan aku cam pun. So.. baik aku masuk dalam, carik tempat elok-elok sket. Singgah beli air tin rege RM5 "mahal nok mapuh kalau aku tau security tak cek beg baik aku bawak air sendiri", kami pun masuk la ke area rockpit. Ater apsal jauh nau ni? Tapi rilek lagi. Kemdian nampak ramai amoi dok marah-marah kat sekuriti.. hmmmm tak paham. Dah kemdian baru la geddit. Dorang marah pasal area Rockpit tu dia macam salah letak, sebenarnya tu area Hallyu yang tiket rege RM109 kat Groupon tu (harga sebenar tatau). Jauh beza tuuuuuuu patut la dorang mengamuk. Tapi aku rileks je.. 


Rockpitters (wah mandai2 je) pun kuar, ala-ala bergaduh la gak dengan security. Dan orang ticketpro. Aku tengok je drama ni sambil layan. Yelah, aku kan dapat tiket free, yang sebok nak ngamok macam beli pakai duit sendiri tu kenapa? Lain la dorang yang marah-marah tu, memang dorang beli sendiri weh. Hehehe. Daripada berdiri, kitorang pakat duduk, kira macam Duduk Bantah la ni. Akhirnya berkat semangat 1Malaysia, 1KPop (lulzz), dapatlah kitorang masuk ke kawasan yang selayaknya. Giler bergasak-gasak dorang macam kerasukan, panik aku! Sampai ade yang jatuh, entah kene pijak ke budak tu gaknye adehhh.

 
Event start pukul 7.30 malam. Aku bukan kenal sangat pun weh. Layan jelah. Hehehe. Malam tu MCnya ialah Yonghwa from CN Blue dengan Nicole (KARA). Malam ni Hongki jadi MC, alaaa penatlah nak pegi. Tssskkk~


Ya Allah.. bebudak Kpop keliling aku.. macam nak meletop gegendang telinga aku weh dorang dok terjerit-jerit. Sabo jelah kakak! Aku ni pegun je kat situ, yelah.. ingat aku tau ke kejadah seme lagu retis dorang ni. Ade la yang aku tau tu tapi bukan dorang ni laaa. Nak dekat pukul 9 baru FT Island perform lepas dapat award. Ngehehehehehe~

 
ni masa dorang menang award. takde subtitle so tak paham. lulzzz

sekarang nyanyi plak! siyesly aku tak jerit wehhhh tu seme orang lain. huhuhuhu~

Dah abes FT Island, yang lain aku tak kisah dah nak tengok. Gigih berdiri.. last-last pukul 10.15 camtu aku ajak la Dyana berambus. Nak jalan kaki gi bas tu bukan dekat, so.. jomlah jalan. Masa kitorang kuar tu KARA tengah perform, lepas KARA rupanya ade Super Junior. Amoi-amoi yang kuar skali dengan kitorang kemain frust lagi hahahahah! Ade 2-3 lagu gak dorang nyanyi. Lepas tu Shinee pulak. Lantaklah, takde daya dah aku nak tunggu. Sakit badan woi.

Tunggu bas, bas gi Kelana Jaya, drive balik umah, mandi, solat, siap solat qada' (sebab kat sana aku buat solat hormat waktu je -_- takleh nak kuar dah once dah masuk. aku harap Allah tak marah aku -_- hukhuk), baring atas katil dah nak dekat 1.30 pagi kot. Phewwww what a day!

Mekasih Muney kerana merealisasikan impian saye untuk menyaksikan FT Island di depan mata. Saye terharuuewwwww!!!!! Sekian. #tetibe

6 comments:

pakbear said...

hahaha aku baru nak tanya ko x maghrib ke? tp jawapan jujur ko part last tu menginsapkan aku. :)

mmg harus abg2 ko xleh baca blog nih.. kihkihkih

Masy said...

aku asar dalam bas, maghrib dlm crowd - aku semayang berdiri hah, tak penah2 aku buat huhuhu. aku pon insap gak, tu la yg buat aku berat ati nk pegi 2nd day tu huhuhu

hahahaha adeh adeh

zonaku said...

perghhh... diorg cakap bahasa apa? setau aku kureng arif diorg ni cakap omputeh....

ker sume y pegi tu harap tgk muka je? sepatah x paham.. or paham le sepatah dua kata...

Masy said...

mmg dorang cakap korea le hahahaha! tp ade gak mana2 yg pandai tu diorg speaking la.. macam MC ade dua org, sorg tu akan speaking sorg lg ckp korea, haa gituu..

Irfa said...

adoi,gigih kamu ye ke sic layan kpop.
akak setakat ni layan drama korea je

Masy said...

dah dapat tiket free, gigih la kak hahahahaha