Tuesday, February 19, 2013

856: Outing Yang Berkualiti dan Bermanfaat

Sabtu lepas, aku dengan Anne dan Dyana serta Che' kuar outing sesama. Dah lama tak guna perkataan outing ni, feeling asrama sangat hahaha!

Untuk penjelasan (walaupun tak perlu dan takde orang pedulik pon haha):
- Anne adelah osmet plus rumet saye dan blogger jugek
- Dyana adelah ex osmet ex rumet dan ex opismet saye
- Che' adelah member zaman skolah menengah plus member sekampung. kampung la sangat lulzzz

Senang cakap, seme ni dah kenal sesama sendiri. Senang la aku kalau nak kuar, tak payah set date banyak-banyak kali. Balun je seme satu hari hehe.

Tujuan utama perjumpaan kali ni sebenarnya sebab nak try makanan korea kat restoran dedubu tu. Tapi sebelum makan, kita gi layan muvilah dulu. Aku dengan rasa menggelinjang ni mengimul-ngimul nak tengok cite hantu kak limah the seken tu..


Ingatkan best sangat. Sayangnye kureng. Adekah sebab ketiadaan Johan dalam cite ni? Mungkin jugaklah kot. Jalan cerita tu macam ok, tapi ntahlah.. tak berape bestlah berbanding yang 1st. Betullah orang cakap, cinta pertama memang susah nak lupe #tetobe.

Lepas keluar dari panggung dengan membawa perasaan yang hampa tok ki, laju-laju gi cari toilet. Dah selamat ke jamban, teruslah kita ke tempat ini yang kebetulan berhadapan dengan kawasan jamban tersebut..


Seswatuh je kan nama Dubu-Dubu. Orang lain dok pikir kalau tambah R kat belakang tu, aku dok bayangkan bubu. Sape tatau bubu tu mende, sebelum aku suruh pegi meninggal, baik la gi gugel imej sekarang.

Aku order set ape eh.. beef bibimbap ke amende tah. Air mineral je. Aku tak snap pun amende yang aku makan tu sebab dah lapau kedaung. Hahahaa. Rasanya ok ok la. Daging dalam tu memang sedap. Kunyah-kunyah rasa cheese, kemain hebat lagi taste-bud aku hahahaha. Walau bagaimanapun, aku tetap prefer makan mende yang sama kat foodcourt The Gardens. Kat foodcourt tu pon tuan punye kedai tu Korean gak. Ok la kot kalau nak merasa, silelah datang ke tempat ini.. 

Ok. Sekarang tibalah ke aktiviti yang berkualiti dan bermanfaat itu.

Aku ni ade je mende tersangkut dengan mebeng sebenarnya. Ater aritu mebengtuyu aku takleh ekses sebab katanya aku dah lama tak aktif. Masa fes aku datang, budak tu kata call je dari situ, free je kak. Tapi aku ni punye la malas so aku lantakkan je kat situ. Pehtu bila dah terrrlalu lagi ni, si Dyana yang memang pesen kejap-kejap kang ingatkan aku suruh setelkan mende ni seme (dah macam PA tak berbayau lulzz) kembali mengingatkan aku untuk setelkan. So.. ok la aku singgah. Setelkan bab mebengtuyu, pastu terus sambung jalan-jalan. 

Lepas solat zohor ke apetah tak ingat, lalu lagi depan mebeng tu. So Dyana tanye lagi, takmo ke tukau kad ATM tu kak? Ok laaa aku pun singgah la tukau. Sambil sambil tukau tu.. dorang yang lain ni dok sebut nak tukau kad ATM cimbeng pulak dah. Hahahahaha. Aku sebagai pemegang kad ATM cimbeng sejak zaman-zaman southern ni pun tergedik samalah nak tukau gak...

Lepas setel dengan mebeng, terus zas ke cimbeng pulak. Memula macam takleh sebab signature aku kat belakang kad tu dah takde, pastu Che' tak bawak buku bank. Tapi setelah membuat muka kesian melampaui batas pengemis, akhirnya berjaya gak kitorang tukau kad baru hahahaha. Seronoknyewwwww~ Maka setellah seme perkara yang asik bertangguh-tangguh sejak sekian lama.


Nampak tak betapa berkualiti dan bermanfaatnye outing kitorang ni? Sekian terima kasih!

13 comments:

*SiRibenMerah said...

bila kita nak outing sama2?

Masy said...

bila mau? hehe

adra217 said...

Cinta pertama memang payah nak lupa...ke cinta kedua tah...hihi

Masy said...

depends pada sedalam mana cintamu la kot.. hahaha

zonaku said...

kualiti betul ni.....
hahhahaha


dubu lak apa maknanya?

Masy said...

entah, tak cek la plak ape maknenye. takpe nanti aku try tanye2 ehehe

arianna adrizal said...

sy sudah merasmikan debit kad itu. huhu

Masy said...

teddiaa.. pantes. beli ape? hahahaha

Irfa said...

akak ada kad atm gambar cherry tu tp bila tah ada limited edition kad atm mancester united :).en abang nak tukar sbb dia minat MU tp takde stok.sian dia

Masy said...

lepas ni ade siri superhero plak kata abam mebeng tu hehehe

zonaku said...

dah tau dah... dubu = tofu... katanyalah... http://goodyfoodies.blogspot.com/2012/11/korean-food-dubu-dubu-midvalley.html

HEMY said...

best la...makan dubur dubur...hahahaha

kad baru atm yg best otomatik debit kad..haaaa

Masy said...

zona,
wooo.. mekasih mekasih hehe

anul,
bkn slalu mkn dubur. hahahaha

tu yg bahaya tu... tsskkkk