Tuesday, March 12, 2013

860: Mak saye tak sihat.

Mak saye tak sihat. 

So aritu saye ameklah cuti 2 hari - pada mulanya setakat nak memuaskan hati beliau yang berjiwa lembut tu. Mak saye ni memang pesen cembeng sket, tak dinafikanlah. Hehehe. Dan bila dia call menangis-nangis kata tak sihat tu, saye anggapkan memang macam biasalah tu dia begitu. 

Memang sebelum tu saye dah apply cuti, konon nak sepraiskan dia tapi last menet cuti saye yang dah diluluskan tu dirijek sebab opis tengah banyak keje. Namun selepas beliau mengecall dengan gaya cenggitu, saye gagahkan diri gak untuk mintak cuti tu. Deswai dah cuti pun saye buat gak keje kat umah nun. Hmm..

Mak saye tak sihat. Sakit kaki. Demam demam sket. Tak larat nak berjalan. So kalau nak gerak tu kene guna wheelchair. Saye pun tak dapat nak buat banyak untuk dia. Takat kemas katil, buatkan air, belikan lauk (dia nak lauk beli in case korang nak kata aku malas nak masak - which is ade betul gak tu hahahaah), onkan suis bilik air, bla bla bla. Mende kecik-kecik je. 

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Doakanlah mak saye cepat sihat ye.

12 comments:

Mya said...

cepat sihat mak..

Masy said...

aminnnnn

Wak Gelas™ said...

muger2 mak sehat.. oops, mugo2 mak cikmasy sehat.. aminn ya robbal alaminn

Masy said...

amiiinnn.. mekasih en me, kak mya :)

zonaku said...

semoga makcik cepat sembuh....

Masy said...

insyaallah amiiinnn

Irfa said...

risau bila dgr orang tua x sihat
kg dekat bolehlah lari kejap
kg akak..sehari perjalanan

moga mak cepat baik ye

Masy said...

kak irfa,
itulah. tp skrg ni byk keje, nk lari balik bkn senang huhu

insyaallah.. mekasih kak~

arianna adrizal said...

mak mak cenggitu la. ni da ok lum?

Masy said...

rasanye blom lg, ubat homeopathy ni mmg pesen lembab sket nak kasik baik. huhu

*SiRibenMerah said...

mak, sehat cepat tau..
nnti kak masy bawak makan secret recipe..

Masy said...

dia taknaaakk hahahhaha