Tuesday, April 23, 2013

868: Bubar Stress di Labuan - Fasa 1

Salam semorang!

Aku banyak keje sebenaunye. Aritu lepas balik Labuan, selain ngadap keje, aku pegi Bukit Merah pulak lepas tu. Balik je dari Bukit Merah, kene pegi Bangi - ade seminar / kursus laa lebih kurang sampai hujung minggu. Pastu balik Melaka. Haaaaaa penat penat.

Entry ni aku tak edit laa eh gambau. Watermark pun tak ubuh. Sape curik, mak dia belen. Eh? Lulzz.

Ok moh cite pasal Labuan!

Pada 4 April nan lalu, aku, Dyana, Kak Mya selaku ketua tingkatan dan kawan beliau, Rye - telah ke Labuan. Flight pepagi buta. Sesampai kat sana, amek kete dan terus cek-in. Besau kauuuuuuu apartment. Mekasih la kat Kak Mya sebab keje kat BengNegare. Hehehe. Pas rehat barang beberapa menet, kitorang pun pegilah berjalan. Hari itu aku drive. Soo.. ayuh!

Kalau aku letak je caption kat gambau, buleh? Nak tau pape, silelah tanye ye. Hahahahaa

 mengetest kemere baru, nampak tu, kaler merah je hihih

 Lokasi 1: Pantai Layang-Layangan 

 dorang lunch nasik, aku dengan Dyana makan goreng pisang dengan apetah 

 ye spek aku buruk huhu

 ape eh nama mende ni. tapi dalam kawasan Taman Damai tu la

 panas nak meninggal baq hangggg

 gigih gak nak posing bebukan

 hensap di Surrender Point, depan Taman Damai tu je

 kakak Ustajah Normayah Sopiah in eksyen

 aku tak baca pun, panas nak mampos takde mood nak baca

 lenkali jelah aku baca walaupun nak tau gak amendenye yang diorang serender ni

 posing di point yang diclaim panas oleh kakak normayah. tak panas poooooon haha

 saye dan Dyana

 The Chimney


 dah la panas, papan tanda silau lak. memang tak ah aku nak baca huhu

 posing!

 Kat The Chimney ni ade muzium, masuk free je

 next, Taman Burung Labuan. ari Jumaat tutup ye.

 saye dah sampai!



 next : Memorial Park Labuan. macam kat Taiping gak mende ni

 respek

 area ujung sane nampak lawa, siap ade bench. tapi ade orang tengah lepak la plak kat situ. eieieieiei

 bunga plastik je? hmmmm

 tahape-apelaaaaah posing ni. macam hawau je. hahaha

Balik tu dah petang. Lepas solat semua pakat tido sampai maghrib hahaha. Kendian gi makan kat area food court belakang bangunan Ujana Kewangan (belakang ke depan tah). So-so jeeeee...

muka telanjang je lulzz

Hari kedua sambung kat entry lepas ni laa ye.




13 comments:

achik said...

waaa ada selective color mode.. apa tajuk kamera baru kak baby? :)

HEMY said...

taman burung dia besar tak?ke kl gak lg best?

Masy said...

achik,
nikon coolpix S2700 kaler pink hehe

anul,
best lg kat KL..

zonaku said...

besau kat labuan ke kat tepeng kubur2 tu?

Masy said...

zona,
labuan lg besau, kawasan besau tp jumlah kubur tu mcm lebih2 kurang je.. kalau x silaplah~~

Ain Ahmad said...

Bontots aku jugak yang hg letak. Ces.

Masy said...

fuh nama Ain ke.. aku baru tau hahahaahhaha. kang letak muka kang ko marah plak. ke boleh? hehehe

Wak Gelas™ said...

sakanns ammvoiii.., wak pon dh lama X gi labuan jugakkk.,ahHKs

serender point tu dh upgred baru nampknyee.,

Masy said...

wak gelas,
means dah penah pegi la kan.. untung laa hehehhehe

Ain Ahmad said...

Nama betul Tengku Puteri Pengeran Ain Sandha Munawar al Kishen ya LalBadshah al Haj

Kacukan kerabat diraja brunei belah bonda pakistan belah ayahanda.

Tp dah berjiwa rakyat la katakan.untungla kau dpt kawan dgn puteri raja..

Masy said...

wuwweeeeekkkk!!

Mya said...

akak nak komen dari sehari ke sehari tak komen komen.
ni ada masa, letsss komen.

1. ketua tingkatan? pfftt..
2. hey panaslah batu tu!

TBC..

Masy said...

hari ni br baca hahahaha!
mana ade panas!