Tuesday, May 14, 2013

873: Bukit Merah kite yo! Part 1

 Ade dua part je pon nanti hehe.

Trip ke Bukit Merah ni seminggu je lepas trip Labuan. Feeling-feeling kaye je walhal? Haaa gitu. Trip ni sebenarnya adalah untuk menyambut sebeday-sebeday kitorang ni haa. Patutnye satu beday satu tempat, tapi sebab dah macam-macam halangan dan obstacle (eh bukan same je ke? lulz) so kita satukanlah sambutan itu di bawah semangat 1Malaysia.

Kenapa Bukit Merah? Sebab aku tak penah pegi situ la ape lagi hahaha! Sape soh tanye aku kan. Hihi. Mekasih la pada Che' sebab dia yang bookingkan apartment tu ape seme. Murah je, RM200 untuk satu malam. Kitorang yang bujangan ni ade 4 orang, so RM50 hengget jelah sorang. Yang dah kawen tu, mana laa ai tau brape dorang nye ekspenses kihkih.

Trip kali ni bestttt sebab aku takyah drive HAHAHAHAH jarang terjadi ni. Siap dok belakang - macam tak penah je so kali ni merasa laaa jadi mandur kat belakang sambil layan video-video kpop dari S3 dak Esah yang canggih tu. S3 ke? Ntah. Aku main balun je hihi. Siap dapat tido sampai sakit tengkuk huhu.


hall nan terhampar kebesarannye

ni bilik aku dengan Esah, master bedroom

bilik dak Che' dengan Liana

pandangan dari tingkat.. tingkat berapa tah kitorang? 8 ke? 10 ke? ah lupe




Kitorang nye program start lepas asar kalau tak silap. Ke lepas abes cite industan? Haa betul lah. Cite industan yang konon macam cite antu tapi sedih. Beriye je aku dengan Esah nangis tapi kaber2 belakang kusi hahahahah. 

Buat makan-makan kat tepi swimming pool. Tak berapa tepi laaaa, kang basah lak kek. Ade gazebo kat tepi kulam so situlah tempatnye.

makanan dan minuman yang terbabit

snap snap snap

kasik can dorang snap dulu

makanan beserta hadiah-hadiah untuk para pesambut besday


Kek Vanilla Crepe ke apetah namanya. sponsored by Kurita yang takde dalam agenda ini. dia buat sendirik tau! mekasih Kuri.. ailebiu somac!

red velvet cupcakes yang kitorang order daripada Kurita jugak. mantaps!

Che' dengan hadiah-hadiah beliau.

sedap dimakan sejuk2



muka bengang sebab kene paksa pakai skirt haha

hepi giler! aku dapat headphone kaler pink, perfume dengan dress Zalora. ekcely hadiah seme adalah atas request memasing, tapi dorang la belikan. mekasih kekawan! NGEHH

kami yang disambut. lantak laa eh gambau tak ikut susunan, bukan kene saman pun ye tak

perfume pilihanku, pemberian Rozan. mekasih! suke sangat. adiah lain aku malas nak up, bole? haha


gazebo yang diperkatakan itu




dah nak meghrib so semorang dah berambos

aku kalau terjun dalam ni, mau la bertukau jadi Kolam Merah terus

kami yang terbabit. tetibe aku nampak kuros di situ lulzzz
Kitorang biasanye memang kalau jumpe macam ni, siap bertema bagai. So tema kali ni adelah SKIRT. Aku memula nak pakai skirt putih kembang-kembang tapi sayangnye masa ni ai iz kedatangan kebulanan. Huhuhu. Itu pun nak cite lalalalala~~~ Dak Rozan bengkek je kene paksa pakai skirt sebab sepanjang hayat memang tak penah berskirt. Tu dia kata skirt dia pakai tu ekcely adiah dari asben dia masa dorang bertunang, tak penah pakai pon. Huahahahaha teruslah laki dia berterima kasih kat kitorang sebab buat tema ni. Kot tak, tak merasa la yeee nak tengok bini pakai skirt.

Malam tu pegi makan kat area-area sanun gak. Lepas tu balik apartment, lepak tengok tv, tengok RunningMan. Install WeChat beramai-ramai dan berwechat beramai-ramai dengan mereka yang tidak dapat hadir. BerWeChat ni kitorang guna wifi daripada telepon Esah. Untung laaa kitorang. Hahaha meriah meriah. Pastu tido laaa.. aku tido sorang-sorang je kat dalam bilik. Esah dengan Liana tido kat hall. Rugilah Esah, katil empuk gilerrrrr dan bantalnye pun masyaAllah luarbiasa lembutnye (lebih-lebih lak).

Ok bersambunggggggg

7 comments:

zonaku said...

pesal aku gayat tgk pic parking kete tu eh??? semacam je rasa...


jenuh tenung2 ni..... senget2 kepala, tetap la gayat...

Masy said...

sbb mmg tinggi... wuuuuu~~~~~~~

Wak Gelas™ said...

ape kene mengenea kedatangan kebulanan kalo pakai skirt kaler putih kembang-kembang apa akan terjadi tuuu.. cerr citerr

Rashidah Juhari said...

best lah, nnt nk kna pergi jugak ni :)

http://www.rashidahjuhari.com/2013/05/high-blood-pressure-menurun-selepas.html

Masy said...

wak gelas,
kang tertembus kanggggg haaaaa

rashidah,
yaa best, sila pegi hehe

Irfa said...

kek tu nampak sgt delices
berlapis2 gitu..konfem lemak pun berlapis2 nanti kalau akak makan :(

Masy said...

takde la jugak kak, dia mcm lempeng nipis2 je.. hehe