Friday, June 14, 2013

881: Terkejut I, babe!

Salam Jumaat, babes!

Semalam kan babe, kan I pegi Penang.. ade meeting macam tu lah. Ekcely bos I tu bawak I bukan ape, nak soh I jadi SUPIRitenden dia jewww.. sabau jelah I ni babe. Tapi memandangkan I pun macam dah lama tak kuar opis kan, so I ghedo dan pasghah jelah.

Lepas meeting, bos I kata dia nak jumpe client tu kejap. I ingatkan nak folo jelah kan, sekali dia suruh I dengan opismate I lagi sorang tu buat hal sendiri. Sabau jelah kitorang ni babeeeeee...! I macam tatau nak pegi mana pun, dah la kete bos I ni panjang macam pembaris panjang. Tak kuaserlah I nak bawak, pastu beberapa jam sebelum tu dah la I terlanggau lori. Sket jelah tapi calar laa side mirror. Lagi la I tak kuaser nak drive kan. Trauma la kekonon bak kata Elite.

So.. I decide nak lepak dalam kete la, sesambil charge hp I yang dah flat cam dada budak pompan darjah 3 tu. Pastu pulak ujan pun dah start sket-sket, amende lagi la nak buat kan. Nak tengok-tengok barang bundle yang diniagakan kat area depan opis client I tu macam tak kuaser lagi. Ni la bahana sakit perut, babe. Semua benda jadi nyampah nak bikin. So I pun snap la pic sana sini..


pic ni I terus up kat instagram I babe. u all kalau nak folo, carilah okeh

Elok je lepas I snap pic tu, I rasa nak toleh belakang. Sekali.. nah!

POKOK TUMBANG FTW BABE!
Tercengang bangang I dalam kete, babe. Sebab yelah.. I baru je lalu situ tadi. Pastu biasenye kalau gi situ memang try nak parking kat tempat tu lah. Dah la ramai orang kat situ seingat I tadi, dengan orang jual durian la, barang-barang bundle la peseme tu. Haaa nebes I kejap babe. Pastu opismate I dok ketuk-ketuk tingkap kete, tunjuk kat I. Memang I dah nampak pun kan.. Pastu I kuar kete, dia soh snap pic. Akhirnya kitorang sama-sama jadi papparich.. eh paparazzi kat situ, babe.

I dok terpikir ade ke orang dalam kete-kete ni seme babe


Mujurlah ade tembok tu, babe. Kalau tak insyaallah ade yang arwah di tempat kejadian. I serius ni babe.. sebab ade sorang pakcik (hmmmm pakcik? *sambil kerling awek yang dia dok peluk*) kat situ tunjuk kat kitorang kepala dia berdarah sket. Katanye masa kejadian dia tengah lalu kat situ. Sibbaik takde jadi pape yang serius kan, babe?

Rupanya semalam banyak gak tempat yang pokok tumbang la hape eh babe? Malam tadi kitorang stuck kat jematan tu 2 jam lebih dek kerana pokok tumbang, babe.. huhuh

Itu jelah cerita I kali ni, babe.

10 comments:

zonaku said...

eh....
kejap je ko sangkut kat bridge??? aku bajet lagi lama.. sbb mmg ribut teruk smlm.

ada few pokok tumbang, ada bumbung terbang n mcm2 lagi....

orng penang pasrah je la ngan semua ni.. bukan pasghah.... hahahahaaa..

Mya said...

sabar jelah babe

Masy said...

zona,
tu laa.. ok la tu 2 jam, dulu kitorang penah tersangkut kt pulau tu smpi tgh malam babe.. huhu

kak mya,
betul tu babe..

zonaku said...

itu la.. kejap sangat tu 2 jam je

HEMY said...

aku mcm tgh baca blog sharifah sakinah

Masy said...

anul,
mcm2 la u ni babe..

Aujinz said...

ribut teruk

Aujinz said...

ribut teruk

Zareda Norman said...

Babe

Ribut melanda penang beb..jangan hungry ya babe..

Masy said...

aujinz,
haah aritu lain macam ributnye huhu

kak zar,
baiklah kakak babe.. hehe