Monday, July 29, 2013

896: Iftar Memuah 2013

Assalamualaikum! Aku nak renew roadtax tapi dok lepas-lepas lagi ni. So.. kite cite pasal mejlis berbuka pose bersama #GengMemuah pada hari Jumaat lepas bersamaan Nuzul Quran la eh.

Pagi Jumaat tu aku menguruskan hal keluarga dulu (sounds so serious hoho). Petang tu baru la siap-siap berbaju raya menunggu Ena dan Amir sebab nak tompang dorang ke umah Anul. Kitorang tetamu terawal la kot kan. Sebelum tu pegi kutip Jard kat komuter Bangi dulu.

Berkonsepkan potluck, Ena bawak Cheesekut. Aku tong-tong dengan Keri beli ayam golek dan kuih-kuihan (tapi tukang belinya dak Keri lah), Jard patutnye bawak pizza namun.. pizzaa.... nak pizzaaaaaa T____T, Sepol bawak sate, Wafa siapkan air bandung jagung, puding roti dengan red velvet cheese dan Aima plak dengan salmon apetah punye la sedap nak meninggal. Tuan rumah plak readykan nasik impit, sate jugak, dengan sup ekor kot? Sup ekor sape bawak? I like! Punya laa meriah tu tapi aku haromlah tak amek gambau makanan langsung. Ntah apsal tah kali ni malas betei nak snap-snap. Pastu menyesal. Huhu

Cheesekut. Sedap wehh!!! pic by Jard

ayam golek dan sate. pic by Jard



Lepas sorang-sorang sampai. Makanan pun dihidangkan dengan penuh kasih sayang. Dua meja penuh. Satu meja untuk desserts, meja kedua untuk main course. Ecewaaaah hahahaha! Takdek nasik-nasik so takde sayur pun tak perasan kot (tetibe bersikap seperti pengamal piramid makanan). Lepas berbuka dan usik sket-sket mekanan, kami pun solat maghrib berjemaah. 

Suka kan? 

Sebenarnya sementara tunggu masuk waktu maghrib, kitorang layan RunningMan episod 72 tu kot. Yang ade Park Ji Sung. Bukan semua Memuah penah tengok RM, so balun. Lepas maghrib, sambung tengok sambil makan-makan sementara tunggu isyak. 

gigih tak bukak telekong!

kemain Xiyad menyengih macam miang je wakaakakka

Jardness dan Masyness

Masuk je  isyak, aku tengok bebudak ni dok tercongok lagi kat meja makan. Sabau jelah! Aku ni dok tahan kentut je tau tak hahahahha. Akhirnya kami pun solat.. isyak dan terawih sekali. Diimamkan oleh Imam Muda Anul Al-Mok. Baguih budak ni.. demam-demam pun sedap gak sore dia ngaji hah. Untung laaa Cembam (lulzzz).

Setel solat seme, sambung makan dan sambung abeskan tengok RunningMan. Kemudian.. photoshoot! Kitorang seme pakai baju raya, takde kaler tema untuk menimbulkan rasa meriah aidilfitri gituuuuu.

makan-makan sambil buat video ucapan untuk Bella Si Perantau lulzz



putih siak akuuuuu HAHAHAHAHAHA

Ena punye muncung bole sangkut ayam golek

kemho! aku bergegau di situ sebab ingatkan dah snap huhu

Aima dan anak beliau, Aiman

Ena, Amir dan Xiyad. kemain Xiyad pandai amek hati :)

posing post-wedding. ada bau Mekah ni hehe

Keri tengah korek lubang

Xiyad dengan Uncle Yiyis

Wafa, Iyan dan Xiyad

posing mintak mahap hihi

Banyak lagi gambau tapi dak Keri tak up lagi hah so.. aku cilok mane yang dah up jelah tempek kat sini hehe.

Nak dekat pukul 11.30 malam (or lebih?) kot baru setel kitorang ni. Tu pon sebab Amir keje esoknya. Kalau tak mau melarat sampai sahur hahahahaha! Sangat berpuas hati dan gumbira. Makan didahulukan, ibadah diutamakan. Ukhwah dirapatkan, persahabatan dieratkan. Ecewaahhhhhhh.

Mekasih semua yang datang, sporting berbaju raya, bawak makanan seme. Mekasih Anul n Cembam yang sediakan ruang untuk kitorang datang berbuka dan solat, mekasih Ena dan Amir sebab bagi tumpang, mekasih Keri antau balik umah. Mekasih semuaaaaaa... kalau ade tersalah silap harap dimaafi. ailepyuolssss keketat!


9 comments:

zonaku said...

.............sama-sama...........

cik selamah kundang said...

awat keri kangkang.kahkahkah

Masy said...

zona,
selamat beraye zonaku zonamu jua!

muney,
kangkang gatal kot? hahaha

❀aRaBeLLa❀ said...

Kakakaka
Syoknya potluck..mencik tak buat camni je tahun lepas..meriah uolls!

Masy said...

bellan,
kan kan? tp thn sblm tu dh buat ms kat padang tu.. tak ramai plk yg join huhuhu

HEMY said...

bella..masa suggest umah sdri tu pun takut org kata poyo ke, jauh ke..pehal plak umah kau ke..macam2 lagi..

tp sume ok plak..hehe..tahun lain umah lain plak yeee

tu la sup UK (urat keting) masy. tp bukan urat keting la..aku amek sup ekor..kalau urat keting takut ada yg tak makan..n lagi stu aku try ari tu..angin je rasa blkg kepala aku..hahahaa

Masy said...

macam best je sup urat keting. aku tak surelah penah rasa ke tak. tp sup ekor memang ai like! tengkiusssss hehehheheheh

moment said...

ehh rasanya sy yg sajes buat kat umah mok.. so xde la poyo2an..hihi

*saje jew, xtau nk komen ape..hihi*

Masy said...

yg ckp psl poyo2 ni kat entry anul rasanye, akak x sebut pon hehehe