Monday, August 26, 2013

900: Melbourne Trip - Episod 1

Salam semua!

Ye.. masa tengah panas lagi mood raya ni, kitorang satu opis terbang pulak ke Melben pada 20hb baru ni haaaa. Opis trip. Hehehe

Tapi hari 1st ni takde cite mende laaa.. sebab flite kitorang tengahari gitu. So perjalanan dimulakan seawal pukul 9 pagi sebab kan kene tibe awal kan. Aku memula cadang nak naik tren je gi LCCT (kesat airmata - nasib bujangan) tapi adik panjang ajak gi skali. Untunglah! *sambil kira tambang sebenar kalau pegi sendiri*

Pagi tu aku bangun awal la jugak.. pukul 7.15 pagi camtu..macam nak gi keje gak. Mandi and sempat sarapan siap. Birak pun sempat (ini part paling penting okeh).

Sampai kat LCCT pun awal, tak sampai sejam pun perjalanan. Dah ade dah opismet yang dah tiba awal. So sarapanlah mereka.. aku tengok je pastu tumpang sesudu nasik lemak je hehehe. Bla bla bla... pukul 2 petang gak barulah ketebang berlepas.. walaupun katanya pukul 1.40 petang hehe

Sepanjang perjalanan tu aku takleh nak tido. Sebab tak ngantuk pun.. so..

layan Runningman dua pam

Akhirnya menjelang pukul 11 malam waktu Australia iaitu pukul 9 malam waktu Malaysia, kami pun selamat mendarat di epot.. suhu masa tu 5 darjah selsies katanye. Ateddiaaaaaaaa..

serabut muka tapi kesah pulak laa kan. huahaahha


Pastu gerak ke hotel. Kami dok kat Victoria Hotel, Little Collin St. Hotel 3 bintang katanye..

depan hotel. angin menderu² masa ni.. trrrrrrrr


kat situ rupenye aku tinggalkan cover kamera aku.. T_____T maafkan kakak, cover!

katil

jamban. paling penting ni

rakan sebilik :)

rakan sebilik mereka eheheh


dalam peti es. aku rembat je, kesah la plak kan

balun teh O dengan sekot ostrolia sebelum tido..

Setel hari ketama.

14 comments:

zonaku said...

ok la kannnnn... aku ni entah bila pulak nk cop passport lagi ni



dah macam x der geng la pulak

Yunus Badawi said...

wah lepas ke sana dah rupanya ....

Masy said...

zona,
tu laa org kata pindah sini... hehe

YB,
setel hehe

❀aRaBeLLa❀ said...

Update lagik! Rinduu melben!

Masy said...

bellan,
rindu melben ke rindu org kt melben.. kihkihkih

Aujinz said...

sabo sabo.. next trip gua nak ke sana gak.. koh koh koh ~

HEMY said...

eh aujinz member ko ke masy?

melben aku datang...huhu..bila la aku nk travel lg ni..

Wak Gelas™ said...

untung rrr..,

Masy said...

aujinz,
untung laaaaa heheh

anul,
kenal dlm blog ni je

moh kite ke niuzilen!

wak gelas,
syukurlah hehe

zonaku said...

huhuhu~ doakan la ye....

Masy said...

;)

Irfa said...

oh jauh terbang kamu ye
smpi ke melben :)
klas ko masy

Fahreen Fredo said...

HAHAHAHA! Main tibai je susu dalam peti es hahahaha!!

Masy said...

kak irfa,
opis belanje bole la kak hehe

fahreen,
dua org tu tgh berbincang kene bayau ke tak, akak dgn selambenye minum sebotol wakakakakaka