Monday, September 02, 2013

903: Melbourne Trip - Episod 2 bahagian 2 hehe

Ok sambung kisah lepas makan tu.

Lepas makan, nak semayang la kan. Memula cadang nak solat kat restoran tu or cari masjid / surau kat RMIT ke. Last-last boss decide, solat kat hotel jelah. Kene la menapak dalam.. 3 blok kot? Ntah. So dapat solat dan mengenc dengan selesa, dan jalan kaki laju-laju ke bas semula..

aku syak itu opis town planning seblah hotel kitorang ni. aku nampak layout berlambak-lambat atas meja tuuu

Next stop. Melbourne Aquarium!

entrance

King Penguin ke apetah, berbulu-bulu. Tempat pun asing. Eksen

aku snap jelah pic ni sebab tengok dak penguin ni posing camni lama gak. ok laa kakak snap laaa

rasa nak tampau je perut
Ade 4 level kalau tak silap. Menarik menarik.

cam biasa, aku kan gatal tangan gatal mata. ternampak pintu, terus keluar ke sini. Subhanallah~~~~

feeling-feeling poskad sangat!


dah bukak pintu, yang lain ape lagi.. folo laaaa

lantai. macam dalam hutan plak hehe

seko je katak betul..



tengok je sebinier


"beli laa saye, kak", ujar penyu pink dengan penuh pengharapan.


kami semua! :)


saye tetap suka Snickers Almond jugak!
Lepas tu ke South Wharf laa kita. Tempat soping kat situ apetah namanya.. arghhh lupe la. Dekat depan Hilton je.. aku round-round jelah kat situ, takde ape pun nak beli (takde duit yang banyak laa lebih tepat)

takde duit tapi gaya ade kihkih

haa kat tempat ni la. apetah namanya


Lepas dah abes semorang shopping, kite pon gerak laa balik.. nak dinner weh. Kali ni ke Chilli Padi. Aku gugel-gugel tapi susah nau nak dapat linknye. Cer korang gugel sendirik. Kihkih. So pemilik restoran ni adelah saurang chinese kelahiran Malaysia. Orang Kepong laa to be exact. Ade ke patut dia ingat kitorang ni Indon, sabau jelaaah lulzz.

Oleh kerana sekampung, dia pun belanja teh tarik untuk semua orang. Suka laa dorang! Aku tak berminat sangat teh tarik hehe.

posing sebelum makan
Lepas makan, driver kitorang tu join la borak. Btw, driver tu kata aku kiut. Tu je nak cite. Wakakakakaka



jalan kaki nak pi kat bas. Bas lepak depan Victoria Market

dengar je riuh rendah dalam market tu. ade performance kot, tapi tak pegi lah sebab.. hmmmmmmm
Pastu balik hotel.. Patutnye aku sambung kuar lepak, tapi mood tak kena plak so balik tu bergulung jelah dalam duvet. Cite kat tv plak macam best so layan..

Tamat episod 2. Bersambung..

3 comments:

zonaku said...

bahasa paham, ok la ko layan tv kannnn....

duit dl mpoket org x tahu...tp posing kene tetap menten... hahahahahaaa

Masy said...

zona,
aku bukak cenel bahse yg bukan english sbb slang OZ ni kemain lampi aku nk pikap. bahse lain ade sub english kt bawah hahaha

yessssss

Irfa said...

siyes kesian tgk muka en penyu pink tu