Thursday, September 05, 2013

904: Melbourne Trip - Episod 3

Ni kalau aku rajin, aku abeskan terus cerita satu hari. Kalau malas kang, aku potong separuh laa eh. Hehe.

Macam biasalah pagi pegi sarapan takde maap style, kendian pegi birak. Pastu bersantai menunggu masa untuk merambos. Arinie driver lain yang bawak. Semalam namo eh Chris. Arinie namo eh.. ape ah lupe plak. Hmmmpph. 

Tempat pertama hari ni - Victoria Market.

muka depan

muka dalam
Kat sini laa aku beli subinier. Murah je kat sini. Aaaaa.. untuk diri sendiri, aku beli t shirt je.. fridge meknet untuk diri sendiri pun takde wakakakaaka.

Hampir sejam kat sini, tapi sebenarnya tak puas shopping lagi dorang ni. Yelah Victoria Market ni bukan kecik anak. Sejam yang kitorang pusing tu pon baru satu part je. Ade banyaaaaaaaaaaaak lagi part tak pegi lagi. Takpe, esok masih ada.. hehehe

So sekarang kitorang nak ke Yarra Valley. Nak ke Domain Chandon. Ni tempat orang buat wine. Kalau ko pesen minum wine bole laa try-try testing minum. Minum sample free laa untung laa hahaha. Kitorang takde la test. Amek-amek gambau je sambil feeling-feeling obersi. Eh feeling mende lak, memang kat obersi pon.

Perjalanan dalam sejam lebih lebih gak. Sempat la layan mata. Ingatkan takmo laa tido kan sebab sayang plak nak lepaskan scenery menarik sepanjang jalan. Tapi dah mata ngantuk, macam tak adil plak untuk dia kan..


gambo sepanjang perjalanan..


tu tompok putih-putih tu kambing bebiri. geramnyeee rasa nak sepak je dorang sampai tergolek
 Akhirnya sampai laa kat tempat yang dituju.. Fuhhh pemandangan..




pakcik pekerja

lupe nak snap gambo dengan diri sendiri dalam ni. ahhhhh tensi



men behind the scene untuk gambau reramai. ade gambau reramai.. nanti jelah aku up hehe
 
Mr Sivaji dan Kakak PA. aku nak snap gambau bangunan, dibantainye posing. lantaklah hehe

tuuu nampak dorang tengah minum free

kat area tu jugak

Salam Perantauan 2.0


TERIMA KASIH takdok ponggg
Dah setel amek gambau pe seme.. sekarang sambung perjalanan ke Healesville Sanctuary. Sebelum menonton haiwan-haiwan eksotik OZ, kita lunch dulu kat situ.

nah, KBI in action khas untuk tatapan Anul


 
wajah-wajah kebuluran

ni sejenis kangaroo ke apetah. koala ke apetah. tapi pemalunye.. (ke ngantuk?) hehehehe comel sanatt sanattt

fish and chips. sedap memang sedap. tapi kene letak sos dulu baru la selera. sos tomato pon jadilaaaaaah
Dah makan, ape lagi. Berjalan laaa kitaaaaa kat dalam tuuu. Gambau aku main letak je tak ikut urutan. Alaaa bukan korang tau pun kahkahkah

kangaroo terkangkang



memang pemalu. langsung tak pandang belakang.. hahaha comelnessss


nampak tak dia kat belakang tu? dekat pokok



ori ni tau

tak dapat peluk yang ori, yang cetak rompak pun bole







 
kedai subinier. tengok je, tak perlu beli apa-apa.. tengok, tak perlu beli apa-apa..
Masa ni sebenaunye bos nak bawak kitorang gi Brighton Beach. Lokasi ni takde pon dalam tentatif tapi bos macam nak bawak gak. Aku macam biasalah.. on sesaje.Tapi masa tak mengizinkan la plak.. sebab dah lambat berenti solat, dalam pukul 4 macam tu.. so encik driver kata kalau pegi, makan masa panjang sebab dah start jem. Pastu kitorang kan nak pegi Harbour Town.. takot kang tutup plak..

So.. terpaksa laa dilet-go je plan tersebut *lap airmata*



Berdesup ke Harbour Town pulak. Ni kawasan orang nak soping jugaklah kot. Takde mende sangat.. lagipun tempat ni tutup awal laaaa. Pukul 7 kot tutup. Tapi 6.30 macam tu pon kedai dah tak terima pelanggan. Sakit plak ati kita. Kita nak beli kopi ni.. sejuk laa natang!








Bebudak ni dok cari wifi. Aku ni sebok nak cari churros. Dah jumpe kedai churros dengan wifi free, skali dah tutup pulak. Sakitnye hati kiteeee waaaakkkkkkkkk. Tapi setelah jalan pusing-pusing, ade laa aku beli selai kimono jacket. Santek tauuu di mata aku, AUD4.95 jewww.. dah convert RM pun dalam RM15 laa lebih kurang. Huntong tak hakak.. kihkih

Dah pukul 6 tu.. balik la. Btw, pukul 6 kat sana aku tengok macam pukul 7.30 malam waktu kite je. Gelap sudah. So masa tu dah start hujan sket.. orang seme pon dah start balik keje.. apalagas, jem la beb. Melbourne ni takde la banyak nau kete aku perati, tapi bile waktu-waktu cenggini.. sama je feeling dengan KL. Cuma takde mat rempit je. Hehehehe

Malam tu patutnye dinner dah kene start pakai duit sendirik. Tapi ini malam bos belanje. Makan Nando's kat Melbourne Central.



Lepas makan, berpecahlah. Yang nak balik, pi balik terus. Kitorang yang lain-lain gi singgah Coles jap. Beli roti. Chips. Susu. Ikutkan napsu memang rasa nak beli macam-macam, tapi mengenangkan super malas nak angkut tu.. terus tak jadi. Pastu menyesal. Chips punyelah sedap nak meninggal. Hampir menetes airmata tatkala memamahnye. Huhuhu

Kau Tetap Dalam Anganku

Kemas-kemas luggage. Makan megi seround. Tengok tv. Eh sebelum tu mandi ayaq panaih setengah jam. Saje nak lembutkan otot-otot yang kepenatan berjalan seharian. Bila kuar je bilik mandi, tuddiaaa satu macam dia punya segar. Barulah boleh tidur lena pagi senyuman. Hehehehe

Bersambongzzzzzz

9 comments:

Wak Gelas™ said...

best kanns..,ehHee

Masy said...

best wak ehehehhe

HEMY said...

mmg lain la dengan perth.perth suram skit..rural area la feel dia

Masy said...

lenkali bole la aku pegi perth. ko pulak pegi melben.. hehe

❀aRaBeLLa❀ said...

Ruginyaaa tak pi brighton beach..kat situ lah ade rumah warna warni....
Beli kimono kat kedai Choco Latte kat Harbour Town ke? Suka pi situ sbb baju situ murah2..

Masy said...

ye tau.. bos nk pegi situ sbb mmg cadang nk amek2 gambau rumah tu le huhuhu

ntah ape nama kedai tu tah.. lupe sudeh.. hehehe

otaktepu said...

next pls

Masy said...

tak menyabau2!

Irfa said...

seronoknya :)
tp gaya kamu bercerita mcm tak sabar nak abiskan citer je.hihi