Monday, September 09, 2013

905: Birthday Bash at Janda Baik

Salam senin seme!

Sebenarnya nak sambung entry Melbourne, tapi gambau-gambau untuk hari last tu disimpan dalam pc yang baruuuuuu je korap laswik. Sakit tak hati kite?So.. aku cite mende lain laa dulu eh, nanti dah dapat gambau-gambau yang lain tu baru aku sambung entry Melbourne. 

Siap mintak kebenaran, macam la ramai nau yang baca HAHAHAHAHA.

Sabtu lepas bersamaan 7 September baru ni ha, aku dan kengkawan skolah yang terpilih (pilih diri sendiri) telah mengangkut diri kami ke Janda Baik. Janda Baik lagi? Saje.. sebab mereka yang diraikan tu tak penah sampai lagi ke JB ni haa.. so bole la. Cumanya dulu kitorang stay kat chalet, kali ni kite dok kat resort. Curlastssssss~~~

Gerak dari umah pukul 10 gitu kot.. ke awal sket? Naik komuter stret sampai Batu Caves. Kat stesen Pantai Dalam, si Esah pun join naik komuter. Dah sampai Batu Caves, tunggu Cek dengan Liana datang kutip. Pastu teruslah berambus. Singgah mekdi sat sebab Esah nak belanje yihaaaaaaaaa.

Sampai kat D'Ark Resort tu pukul 12 lebih.. tapi takleh nak check in lagi.. yelah kan check in pukul 3. Tapi kitorang dapat masuk awal sketlah.. seiring dengan azan zohor gitu.. hehehe. Cadang nak potong kek tepi sungai, skali dengan mandi manda tu lepas asar. So.. layan RunningMan sambil kobet tab.

Aku up gambo ikut suke ni. Malas nak susun.


gambau lepas mandi sungai



sedap giler kek ni. order dengan member gak. Salted Caramel ke apetah namanya.. sedap nak meninggal

ni masa dah sampai kat depan bilik hehe

ni posing dekat bus stop area stesen Batu Caves


ni gambau masa dah nak balik. hahahaha lantak








ni gambau ari ahad. tak dapek nak mandi sebab leceh ah nak angkut baju basah bawak balik S Alam







ni masa mula-mula sampai.. kihkih



bilik kitorang. toilet ade dua. takde tv tapi takpe.. hehehe

pemandangan luar

pemandangan belah kanan

yang penting jamban selesa giler

tempat minum

nak keeeeekkkkkk

ni gambau ari sabtu hehe

Rozan dan Esah - yang dirai

giler banyak makanan, aku datang bawak perut je siyesly


tetibe nampak kurus like hekeleh



bawah tu dewan makan tapi kitorang takde dapat brekpes. tatau la memang tak dapat ke or dorang ni yang tak tanye




cantek tempat ni..



tengok je orang mandi huhu


tak abes-abes bersosial

Esah belanje lagi! mekasih Esaaaahhhh



kat Pahang tapi tangga guna tangga Melaka. hehe




konon-konon tengah tengok ayam bawah rumah


kemho dengan Liana

eh patah balik gambau hari sabtu haahaahahha

bersiram


khusyuk telentang dalam sungai








ni gambau hari ahad time nak balik



Sekian.. mekasih kawan-kawan! Birthday aku tahun depan takmo kat PD, pls! Kalau kat PD pon, nak tempat power-power ye. Hehehhe

7 comments:

Yunus Badawi said...

cantik gambar2 tu. Mengimbau kenangan aku semasa berkursus di D Ark ni 15 tahun yg silam .... hehehe


Tahun depan apa kata korang sambut besday di Gold Coast. Takpun ke Swiss ... haha

Masy said...

mak oiii 15 tahun dah ke tempat ni? mantap!

Gold Coast Sepang pun jadi laaah hehehe

HEMY said...

smart umah tinggi kolong dia simen batu marmar...tp umah aku tak tinggi dh

Masy said...

tu laaa.. mesti best. feeling2 rumah kampung sangat

pakbear said...

fuiyohh sudah sampai janda baik?! best kan?

Masy said...

dah dua kali dah bear. best la kalau nak rehat2 mandi sungai.. hehehe

Semut Merah said...

TEMPAT MANDI NIE JAUH X DGN BILIK ?