Monday, September 30, 2013

911: Perjumpaan Tergempar Meja Kembar #memuah

Salam Senin!

Sabtu lepas, ke IKEA dengan Ena dan Amir. Nak jumpe #memuah. Sayangnye kali ni Wafa tak dapat hadhir akibat kecacaran kulit. Hehehe moga cepat semboohhh (ke dah semboh? hehe)

outfit of the day katako. aku senornye pakai skirt sebab nak simple2. ujung2 dah macam melebih pulak. hmmpphh #konsepgagal
Sebenarnya Zona turun KL hah. So.. mana yang dapat hadhir opkoslah cuba untuk tidak melepaskan peluang bertemu dan bermesra kihkih. Aku dan Ena sepasang lambat sket sampai, ini seme salah roti canai! Roti canai dayus! LOL

Masa sampai kat kafir IKEA tu, Mat Keri tengah beratur nak beli mekanan. So Ena dan Amir pegi join peraturan tersebut. Aku lepak dengan Zona, lebih pada nak cop tempat je senornye hehehe.


Zona beli masker pelbagai masker.. dia soh pilih hehehe

aku order DVD Revenge dengan cite korea, Zona bagi jeruk salak. yeaaaay mekasih Zona!!!

 Kemudian mereka pun tiba membawa makanan.. apalagas, makanlah!

menikmati makanan mewah di kala belum bergaji

seken round
Kemudian Iza dan anak beliau sampai. Makan makan. Kemudian Jard dan adik beliau sampai. Makan makan. Jard pergi. Kemudian Kapten sampai. Kapten kene beratur beli makanan sebab lupa nak belikan portion beliau. Sementara tunggu Anul sampai, kita sembang makan-makan dan ketawa ketawi hahahahahha bunyiknya.
 
makanan 2nd round sebab 1st round dah abes, tak sempat nak bazirkan hehe
 
mana tah Anul masa ni?

aku ingat lagi kenapa Mat Keri gelak besau ni, tatau la dia ingat ke tak. bwahahahahha
Kitorang dok kat kafir tu je 3 jam hokeh. Biaselah #memuah kalau dah jumpe. Itu pun sebab orang dah silih berganti dok menjeling. Kot tak.. ntah-ntah siap Wafa dah baik dari kecacaran baru nak angkat bontot kot. Lulzzzz

Ruginya tak amek video masa kitorang beramai-ramai mengabiskan mitbol dak Anul, makan sorang sebijik  dah serupa mission dalam RunningMan. Anul je makan dua bijik, konon macam Gary makan bagi pihak Ji Hyo la.. Hahahahaahah!! #lawakrunningman

Lepas solat zohor, sambung meronda dalam IKEA. Yelah.. ade yang tak penah sampai (tak sampai ati plak tetibe nak panggil ashabul kahfi kihkih) so kena laa bawak melawat kawasan. Aku cuci mata jelah since tak gaji. Ceh.. cakap macamlah kalau dah gaji tu nak angkut lemari ke sofa ke kan. Memang taklah. Hehehe

xiyad tak interested langsung, orang tua lain seme plak yang teruja lebih kihkih

smile la hawau!

Mat Keri, Mat Masy, Mat Kapten dan Mat Zona. kami seme bujang lagi. pinanglah kami #rayuanharipahlawan



pantang jumpe cermin aneh sket!
Lepas merayau dalam tu dan solat asar, kami dibelanjai eskrem, air mineral dan karipap IKEA oleh Zona dan Ena serta Amirlah kot. Adekah Anul pun terbabit jua? Entah. Yang pastinya.. kami, #TeamGajiHariIsnin mengucapkan beribu-ribu terima kasih kerana kesudian membelanja kami dengan sepraisnya. Duit yang ade di celah dompet telah kakak simpan rapi heheheheh.

Sampai rumah pukul 8 lebih gak. Mekasih Ena n Amir sebab sudi tumpangkan.. dan amek serta hantau kakak.. i iz terharu mihmihmih. Mekasih Zona untuk jeruk n masker. Ehhh bak sini no acc ko, nak duit tak? :D

Yang lain, kita jumpe nanti ye! 

































8 comments:

HEMY said...

best juga abeh kan masa kat ikea tu..dari pergi muzeum kan..ikea tu ibarat muzium barang umah juga..

dayus punya ikea..nak tapau meatball kena beli tupperware plakkk

Masy said...

muzium pun bestlah! hahahahha

lenkali dtg bawak tapawe sendirik je..

zonaku said...

hahahaha.....
jard sampai dl la.. dah blah br la iza sampai...

apesal ada pic org x dikenali dlm pic cermin tu? dah cam kwn2 kita lak potion muka dia. hhahahahhahahahaaa

Masy said...

aku dh lupe dah sape sampai dulu hehehe

ntah le sape tah, malas aku nak halau. hehehhehee

ƥǝαƕ ƥƦơƥα said...

bwahahaha. jard smpai dulu. kendian aku. dan wakil aku dlm gambor tersbot.. the pic spoiler. LOL.. gambau dari erina ko tak amek ke dak baby.

innocent betei aku mujur menghulurkan wang tesebot kepade zona. LOL. kbai.

fun to meet all of u then.. almaklumlah.. aku tak dpt lepak slalu.. sesekali pun jadik la ye dop..

Masy said...

peah,
gambau ena snap yg mana eh? rasanye gambau mekanan je hehehe

❀aRaBeLLa❀ said...

Sedapnyeee mitboll!

Masy said...

balik sini nanti bole makan mitbol :)