Monday, December 09, 2013

927: Big Bad Wolf 2013. dega wolf dega wolf, awooooooooo

"dega wolf, dega wolf - awooooooooo" - EXO, Wolf. saje ubuh soundtrack sepam kahkah #hambar

Salam semua! Harap semua sihatlah. Aku macam ni jelah, sama je selsema dan batuk. Hehehe.

Last wiken, Zona sudah turun KL dan mengajak aku serta Keri untuk pegi ke BBW tu. Aku masa tu macam ok, macam nak kensel pun ade sebab siang tu dah puas berjalan ke IKEA dan Curve sanun. Tapi bila dah otw balik umah tu, rasa macam ok plak. So..

Malam tu sempatlah aerobik seround, makan ubat seme. Pukul 10 malam aku pun gerak ke Puchong, letak kete kat Pelita, naik kete dengan Keri dan pegi amek Zona kat LRT Seri Petaling. Dari situ ke Mines, Keri suruh Zona drive. Hahaha untonglah merasa drive Swift! (aku teringin nak drive tapi bukan pada hari kejadian. not well plus tak reti jalan nak ke sane). 

Punyelah jem. Dengan ade kete rosaknye, tapi memang sesak nok mapuh la. Akhirnya menjelang pukul 12.30 malam barulah kitorang dapat masuk ke dalam dewan MIECC tu.. ramai orang dah nak balik dah. Yang nak masuk pun ramai gak tapi tak seramai yang nak baliklah. So.. bergerak-geraklah kami kat dalam tu.. To be honest, aku memang tak letak aim nak beli ape-ape sebab aku tau dalam ni sure seme buku English. Aku bukannya baca sangat ahahhahaha~ Tapi takpe.. kite round dulu..

Sudahnya, kitorang kuar dari tempat kejadian tu pukul 4.30 pagi. Makanya hasil tangkapan aku hanyalah seperti berikut..


dituduh saiko oleh Keri sebab terlampau gembira menemui buku ini



"berilmiahnye buku-buku kau", ujar Zona seusai beliau membelek hasil tangkapanku. Hahahahahaha.Selain itu, aku turut menyambar subinier bertajuk t-shirt. 

awuuuuuu!!~~~

Amek gambo sat lepas soping.

tengok ah tu Zona snap pic aku tak nampak ayat penuh! huhuhuhu

Keluar dari tempat kejadian, cari tempat nak sarap. Akhirnya berenti kat RnR apetah, solat subuh dan terus sarap mekdi. Kemdian terus antau Zona ke stesen LRT dan aku ke kereta sendiri. Jejak umah pukul 7.30 pagi. Ini bererti sudah 24 jam aku tak tido sejak bangun pada pukul 7.50 pagi sabtu tu. Tahniahlah!

sarapanku

Sekian pengalaman saye sebagai newbies dalam bidang #BBW untuk kali ni. Assalamualaikum..~~~

5 comments:

zonaku said...

hahaha. x yah tuduh pun ko mmg saiko kann

aku main snap ikut sempat je sebenarnya, mata still berpinar2

Masy said...

zona,
hahaha bukan saiko le. berjiwa penyiasat namanya.

dah ngantok ke time tu? aku terus ilang napsu nk tdo dah.. hehe

zonaku said...

aku mmg kaki tido malam... napsu cemana sekalipun, tido tetap kene tido..
kira hebat la aku mlm tu x curik masa lelap.... kalu sempat naik atas tu, rasanya sempat la kot....

MR Penyubiru said...

owh..aku ingat ending entri ni ko bertukar jadik bad wolf..rupanya ko pergi pesta buku..ngee

Masy said...

zona,
haah laaa... lupe nk naik atas tu huhuhuhuh

penyu,
ceehhhh :p