Thursday, August 29, 2013

902: Melbourne Trip - Episod 2

Esoknya lepas solat subuh, terus siap-siap nak turun sarap. Kami turun sebelum 7.30 pagi sebab cadangnye lepas makan, nak naik balik bilik - nak birak siap-siap (tu pon nak kabo hahahaha)

tengah sarap. sarap takde ampun punya. 2 keping pancake, cereal semangkuk, roti dua keping, baked beans, telo mata, scrambled eggs, pineapple juice. ade lagi satu benda aku makan tapi tak ingat lak namo eh

Aku takde masalah pun sarapan makan english style ni so takde la craving nak gak roti canai ke nasik lemak ke ape. Sebab kalau gi hotel kat Malaysia ni pun, takde nye aku terjah nasik lemak pepagi hahahah! Ah selera aku ni mak aku je yang paham hehe. Setel makan, pegi birak. Pastu siap-siap nak jalan. Pukul 9 pagi gitu bermulalah perjalanan..

sementara bedak ade lagi ni, posing la sepam depan hotel
So tempat pertama yang kitorang pegi ialah St Patrick's Cathedral. Info tentang church ni ade di sini, klik klik.

tu bas kitorang




Tak lama sangat, yelah bukannye boleh buat semayang tahyatul masjid ke ape kan kat tempat ni so... setengah jam lebih sket la kot je kat sini. Lokasi seterusnya..


Tapi baru pasan aku terlepas satu mende kat situ. Tak gi tengok langsung Fairies Tree. Arghhhh sakit pulak hati kite. Eieieieieiei. Takpelah, takde rejeki huhu.

ade grup buat ala-ala tunjuk perasaan secara aman. cina la tapi. pasal Falun Gong ke apetah. shocking gak issuenye tu. gi la google.




ini Cook's Cottage. Kat sini la yang aku posing pakai baju maid susu cap junjung tu hehe



wife bos saye yang cantek

masuk kene bayau, bos belanje hehe





suke ah pic ni. aku bergaya ikut arahan je padahalnye. hehehe

dah nampak dah tapi tak pegi. bodo bodo bodo T____T

feeling Salam Perantau


adik tinggi dan bini beliau yang sedang peknen

masa nak snap pic ni, spek itang jatuh. tak cedera pun. tapi kensel la nak jual. kang orang kata jual barang tak elok plak.. huhuhuh


Lama kot kat sini. Sejam lebih ade rasanye.. sabo jelah pakcik driver bas huhu.

Pastu kitorang didrop kat area St Kilda Road. Kitorang ni kan ke sane bukan saje-saje round kosong.. kata technical tour so.. kene la snap pics yang memberi faedah untuk bidang pekerjaan jugak hehehe. So.. yeah.. snap snap snap..

aku nampak je scenery ni terus menggelupur lintas jalan nak posing

nampak je terik walhal sejuk eh kanmain. masa ni.. 9 dc kot? ke 10. camtulah


kotak iklan. ade lubang2 kat situ, ko kene skodeng.. bila skodeng baru nampak ade video iklan dalam lubang tu.. kretip eh

adik kenteng

saye dan kakak PA

*hati pedih sambil kesat airmata* entah ade peluang ke tak aku ni.. hmmmm... =_=

*pedih lagi*

sandarkan saja kepedihan di dinding nan dingin..
Bos ajak masuk dalam gallery. Masuk free je. Aku pon memang suke mende-mende ni..

mangkuk-mangkuk porcelain terapung dalam air dan berlaga sesama sendiri lantas menghasilkan bunyi yang mengasyikkan. ecewaaaaaah


geli lah tengok adik rusa ni. cam kena penyakit ketumbuhan kulit je huhuhuhu

poskad. kene beli kot poskad ni?

saje nak pegang. pastu menyesal sebab sejuk la gila! *ikut ayat Keri*

Sejuk! Memula dah dok luar, pastu masuk dalam balik sebab angin bertiup ghau ghau rasa dia. Entah cemana ternampak satu pintu ni macam tersorok sket. Aku yang bersifat Inspektor Gadget ni pegi la masuk.. rupanya ade gallery untuk bebudak melukis la mewarna la ape. Free pulak tu. Teruslah ku panggil anak-anak dorang ni masuk sini. Haaaaaa baru la hidup memasing. Kot tak muka memasing dah macam tapai salah bikin. Hahaaha


siap ade bantal. ikutkan aku, nak je aku baring kat situ

haaa pilih pilih

haaa kaler kaler




Dah setel kat situ, jalan kaki.. bas tunggu kat area Shrine of Remembrance. Ni ala-ala are Tugu Negara la kot.. kawasan memorial peringatan.. gitulah.



ingat kat Msia je ke orang nak buat tunjuk perasaan. kat sini lagi banyak leee..


kemain segau lagi rumput..

.. rupenye rumput tiruan. hahaha

adik tinggi mintak snap

dorang memula kat sane kemain baik lagi la konon tunggu lampu ijau. kesah plak aku. memang feeling rakyat tempatan je kan senang hahahaha

dah sampai! i mean.. dah nak sampai!





sampai dah!



teori stokin jari yang aku hasilkan nampaknya benar-benar membantu. mekasih Ya Auloh!
Sekarang nak gi lunch pulak. Lunch di Sawasdee Thai Restaurant. Jalan kaki lagi.. Tapi Melbourne ni tak susah sangatlah nak jalan sebab bandarnye konsep grid iron kan.. petak-petak je. Kalau keje cam aku ni, senang jelah nak hapal jalan. Itu kelebihannya.. tapi grid iron ni satu hal, banyak trafik lightlah sebab banyak simpang.




lorong belakang pon bersih je.. untunglah!



aku dah bukak winter coat sebab panas. panas sket je... hehe


reflection dalam tomyam. hehe


Sedap makan! 

Ah cukuplah kot. Esok aku sambung lagi. Insyaallah~~