Friday, December 26, 2014

965: Memuah Short Vacay to Pangkor Island

Salam semua! 

Ramai cuti arinie kan. Bos aku pun cuti ha. Memandangkan aku macam takde ape je nak buat (yang urgentlah), makanya selepas menonton Running Man ep 226 tadi, aku pun jengahlah sini. Lamanya aku tak menceceh kat sini eh. Padahal banyak je aktiviti, malas nak noles je hah.

Patutnye aku start dengan entry trip Terengganu, tapi gambo belum transfer. Makanya aku cite pasal trip #gengmemuah dulu la eh. Lagipun pendek je rasanye entry tu nanti sebab kitorang pegi 2 hari je. Hehe

Trip ni asalnya dak Zona yang plan. Dia ajak aku je sebenaunye. Being me yang ade masanye tak reti nak berdua-duaan atas asbab 'the more the merrier', maka aku cadangkan agar rancangan ini dipanjangkan kepada #gengmemuah sekelian. Try la.. kot dorang nak folo kan. Syukur alhamdulillah ada gak yang respon.  Sayangnya Anul & famili, Ena & famili dan Aima & famili tak dapat nak join. Bellan tu dah tentu laa di perantauan. Kalau tetobe dia bole join, terharu tahap haruanlah kitorang ni :D Akhienya yang say YES adalah aku, Zona, Mat Keri, Wafa serta Ip, adiknye dan Iyan serta kawan-kawan cyber dak Zona dalam 3 ketoi.

Sesudah subuh tanggal 8hb November, kami pon bergeraklah. Haa pagi tu ade la kejadian membakau darah tapi takpe, kita skip jelah. Kang kalau diingat, mau terbakau lagi darah haku ni kang kahkahkah. Kontotkan cite, sampai kat Jeti Lumut dalam pukul 11++ la kot. Kemdian naiklah feri..

ini masa dah sampai kat Pangkor. lunch.

gambau first masa jejak Pangkor

teket
TeleMasy dan TeleZona kat port apetah namanye tu lupe dah


singgah muzium

hujan dah masa ni.. nampak tu Zona dah kuncup

Ikutkan plan asal, nak terus snorkeling je. Tapi hujan.. Orang kat sana kata kalau snorkeling pun tak nampak mende sebab dasar laut keruh. Hmmm k. Kita dengar kata-kata orang yang berpengalaman ye. Makanya memang sesampainye kitorang kat Pangkor, terus naik van pink dan round sekitar pulau. Setel, gi lunch. Pastu terus cek in.

Lepas asar gitu, kitorang berjalan ke pantai. Dekat je.. saje nak tengok, fefeeling pelancong sambil mamam-mamam.

ni dah jalan jauh dari hotel / resort kitorang tu

wefieeee

lagiiiii

dan lagiiiiii

ni wefie kat muzium, sesat kat sini lak gambau ni. lantak lulz

sila masukkan dialog

haaa ni pantai yg dekat dengan tempat penginapan kami (ayat skemanyee)


mmmmuuuaaahhh

hahaha sesat lagi gambau. ni tau la kan. tempat beli jajan

angin kuat gilerr... ombak ganas menghempas pantai

kami teletabis

makan waffle yang dibelanjapaw oleh Mat Yiyis


tatau kenape feeling macam kat Kuta Beach masa ni. suasana kot


Pastu gi dinner kat resort berhampiran. Memang pakej kitorang ni makan kat tempat lain. So lepas makan, soping lagi sket jajan sebab ex opismate kirim. Kemdian balik bilik.. Buat strawberry milkshake! Wafa' bawak stroberi, aku bawak milk dan shake n take. Gambau ade tapi dalam henpon.. nantilah aku up. Kihkih. Mabuk milkshake la kitorang malam tu.

Esoknya lepas sarapan, teruslah kita dengan agenda utama - nak snorkeling! Tapi sayyyyaanggg... Tak seperti 10 tahun lepas, dasar laut keruuuhhh sebab malam tadi baek punya hujan. Frustlah jugak. Tapi takkan nak marah kot kan. So.. bermain-mainlah kami dengan air laut tu..





























Banyak lagi gambau tapi malas nak up, bole eh. Hahahaha. Nak besaukan gambau pun malas ni ha hahaha

So lepas snorkeling, balik bilik, mandi, siap-siap solat dan merambs. Eh tak ingatlah lunch kat mana. Ohhh lunch kat area jeti. Ok ok.

Ha tu jelah citenye. Ni la akibatnye malas tapi nak gak cite pastu cite tergantung. Kahkahkah nasiblah

Friday, November 21, 2014

964: Ya Allaaaaaah lamanye tak nolesss

Salam semua! 

Eh ade lagi ke yang datang baca blog aku ni huahahahah! Macam cakap sorang-sorang je ni *pandang keliling*

Sebenarnya selain dari hutang cerita yang disebutkan dalam entry sebelum ni, ade lagi hutang cerita lain gak ni hahaha. Dalam bulan ni, boleh dikatakan tiap-tiap minggu aku oustation. Masuk opis ade la dua hari je seminggu kot. 

Minggu pertama - pegi Terengganu. Ujung minggu pulak berhula-hula di Pulau Pangkor dengan #gengmemuah dan #gengluarmemuah hehe
Minggu kedua - pegi Penang pulak. Yang pegi Penang ni dapat short notice je. Isnin masuk keje, bos tanye bole pegi tak? Aku kata ok sebab ingatkan rabu tu pegi, rupenye esok subuh tu pegi! Nice baby nice :)
Minggu ketiga iaitu minggu ni - pegi Taiping. Haaaa ni baru sampai umah malam tadi.

Orang akan kata waaaaa tak penat ke. Sebagai bujangan, I'd rather be busy than doing nothing ecewah. Lagipun aku syak aku stress laa lately cuma tatau amendenye. Asek berdebar, susah nak tido. So betterlah aku memenatkan diri.

Jap. Lepas ni nak tepek gambo Tepeng bebanyak. Gambo mini trip Memuah tu kene buat entry khas. Hehehe

ah mamat tu classmate masa kat uitm dulu. 2-3 tahun sekali jumpe ni kene le selfie2 gituuu

masuk kampung melawat


tu aku dok nyonyot madu kelulut produk kampung tu la. eh masam2 eh madu kelulut, tak berape suke (sebab tu lambat abes)


siang jumpe wakil penduduk, malam ade diskusi

siang ade FGD. team aku handle group dari Perak. team lain jaga Penang, Kedah dan Selangor

ni grup balik awal. ade grup yang tinggal sebab kene gi melawat kampung orang asli arinie. so singgah jap ah tasik tepeng


Sekian! Entry lain bakal menyusul...........kemdian. Hehe