Monday, March 24, 2014

947: Pabila Diseru

Salam Senin seme rascals!

Wiken baru ni cadang nak dok umah ontok-ontok. Ontok-ontok tu bukan otak-otak. Sape ade kekawan orang N9, gi lah tanye dorang amende ontok-ontok tu. Tapi memandangkan aku ni cepat bosan, makanya menggelinjang jugaklah rasa nak kuar tu walaupun dalam akaun takde kosong-kosong. Sementara menunggu pasangan dalam jenayah sampai, kita jengahlah alam sekeliling.


Feeling kat Jepun sangat. Walhal kat Sek 19 Shah Alam je kahkah.

Pastu tetibe je kemas rumah. Kemas bukan biasa-biasa, kemas siap rearrange la jugak. Ni lah jadiknye kalau seruan tu sampai. Macamlah jugak orang yang berdosa, bila datang seruan kebaikan, bertukau 360 darjah. Tu sume Allah punya kuasa, ya kan ya kan ya kan.

Ok merepek. Sambung.

So! Bermula dengan aku lap-lap air yang menitik dari plastik sampah, tetibe je aku sapu rumah. Dan lap habuk. Dan pindahkan meja. Dan alihkan barang. Dan dan. Dah kenape. Hahahaha!

meja pebende tah nama dia ni asalnya kat dinding seblah sanun, pindah ke sini. dulu penah letak sini, tapi asek jadi tempat orang parking barang mekap je. sakit plak mata aku. ni aku letak barang banyak-banyak atas tu harapnye takde laa sape-sape nak parking barang mekap lagi. aku sound kang. lulz


frame tu asalnya atas meja apebendetah namanye tu, kita ubah. kedudukan je. kata-kata tu kita simpan dalam hati, jangan ubah-ubah.

Ahad baru mop. Mekasih la dak Anne sebab dah mopkan dapo, senang sket keje aku hehehe. Syok sket kemas time takde orang sangat kat umah ni.

Ada piece of parents (memandai je) dalam umah aku. Jam atas meja tu arwah abah punya, hadiah apetah masa skolah dulu orang bagi. Frame yang ade lailahailallah tu mak bagi. Dia yang jahit cross-stitch tu.

Dah. Tu je.

4 comments:

zonaku said...

heheeh.. pastu jadi keluar x?

Masy said...

opkos... hehehe

arianna adrizal said...

sy kemas2 tak suka. cuci2 main air suka la.

Masy said...

akak suke je sume2 tapi kene tunggu serulah. haha

suke cuci2? tolong cucikan baju ai pls