Wednesday, April 09, 2014

949: Trip Insan Terpilih - Langkawi (Part 1)

Salam semua. 

Susah betei nak datang mood menulis lately. Mebi sebab dah banyak dah diluahkan kat twitter, tu yang macam malas nak tulis lagi hehehe. Haaa ni aku baru taip sikit, dah datang rasa nak birak pulak. Jap eh. Eh. Karanglah.

So!

Pada tanggal 29 April, aku dan kekawan telah membawa diri kami ke Langkawi. By the way, pagi sabtu tu aku dapat berita sedih. Pak sedara aku meninggal dunia akibat kanser hati stage 4. Sedih laaa tak dapat nak melawat. Mebi orang lain rasa macam hekeleh kau ni dah tau pak sedara meninggal, kensel jelah trip. Tapi mak aku tak cakap apepun, aku tunggu gak kot dia nak aku balik. Takde pun. So.. pegi jelah. Alfatihah utk arwah Busu. T_T

Pagi tu aku gerak by train ke Stesen KL sebab nak tumpang kete dak Che'. Sekali satu train dengan Esah yang naik dari Pantai Dalam. Gerak awal pagi sebab aku ngade nak tengok hot air balloon. Asek tak dapat tengok je so kali ni nak tengok gak tak kireeeeeee walaupun kene bangun pukul 7 pagi. Dari KL shoot ke Putrajaya.








ini je?? (tudung putih tu aku lah)

Meriah tapi kucivaaa sebab takde belon bentuk-bentuk. Seme bentuk bunjut biasa je.. Esah kata yang bentuk-bentuk tu orang tak tiup lagi belonnye. Eieieieiei gewam tawww baby!

Pastu Rozan call, ajak sarap(lahsangatdahpukul11) dulu kat umah dia before gerak. Ok gak tu, memasing pun lapau kedaung tak makan mende dari tadi. Aku sempatlah bazirkan RM10 yang berharga giler tu beli ayam goreng korea. Sampai umah Rozan (giler mencabau nak mencarinye.. padahal bukan tak penah datang huhuhu), makan makan minum milo. Pukul 12 tengahari macam tu barulah berambus ke LCCT.

Sampai LCCT, jumpe Liana. Park kete kat Pos Msia (sebab Che' orang Pos - untunglah) pastu check in. Sempat solat jamak dulu sesiap sebelum berangkat menerbangkan diri ke Langkawi..

Posing time!

ade plak yang photobomb tetobe. sibbaik ensem

tema kali ni : suar kaler-kaler



dalam ketebang






Alhamdulillah sampai kat Langkawi dalam pukul 3 petang gitulah kot.

muka tensi sebab beg berat giler :((

Terus amek kete sewa (amek Avanza sebab kami ber6. Rozan bawak laki dia jugak). Terjah homestay, rilek-rilek pastu terus keluar. Tanpa membuang masa walau sesaaat cuma, kami terus ke area mana tu nak naik cable car? Haaa kat situlah. 

dok belakang sejuk weh huehehe

teman seBR1M tapi kali ni aku tak dapat :(
Sesampai di sana, terserempak kedai jual sengkuang calit. #TahukahAnda aku tak penah makan sengkuang calit. Kahkahkah. Padahal di hati nak beli kokonat shek, mulut pulak order mende lain. Lantax.

ooo macam ni rasa dia..

takde monopod, tangan pun berguna #pepatahmoden




untunglah orang belakang #sobs #mengenangnasib #harapharaptakforeveralone


kaki

kitorang







#TahukahAnda










Lepas tu, ape eh kitorang buat? Turun tu dah nak pukul 7 kot? Teruslah terjah nak cari nasik.. sambil-sambil nak cari kek untuk birthday dak Che' dengan Liana.. ni kira trip skali dengan birthdaybash laaa konon2 ehehehe. Patutnye birthday aku pun disambut time ni tapi sebab dah sambut kat PD aritu so takyah! 

Jadinya kami ke restoran ape eh namanye tu tak ingat ah yang kebetulan kat sebelahnye ade kedai kek Saleha. Masuk kedai kek jap tengok ape ade, kemdian terus ke restoran untuk sesi memenuhkan perut. Sebelum terlupa, kitorang tong-tong sorang RM50 untuk makan dan minyak selama 3 hari tu. Apa lagi, order!

Malam tu kitorang makan..

Siakap masak stim limau (hmmmm biase je)
Sotong goreng tepung (sedap)
Kailan ikan masin (sedap giler)
Tomyam campur (tak ingat.. sedap kot)
Daging goreng kunyit (sedap)
Telur dadar (mesti le sedap)
Air masing-masing punye pilihan. Aku order air nenas - sedap nok pingsan.

Semua sekali dalam RM89 sajork :)



dah abes baru teringat nak snap pic. nampak nau khusyuk dan tawaduk ketika mengadap rezeki

Ke kedai kek sebelah pulak, beli kek chocolate cheese - RM50. Tak lalu nak makan malam tu, kita simpan dulu. Pastu teruslah pulang ke pangkal rumah.. Lepak-lepak tengok tv sambil aku melayan kucing sapetah datang bertandang. Gebu nak mamps! Rumah panas bahang gilerrrrrr so tido bukak pintu bilik. Rozan dan laki tido kat hall dek panas melampau hahahaha! Tapi menjelang subuh tu, sejukkkkkk. Mekasih Allah :)

Bersambungsss~~~~~~

7 comments:

Mya said...

kemain tema seluar berkaler kaler

Masy said...

:D

arianna adrizal said...

aik xjd holiday vila?
kenmain peluk erat bag hard rock gitu.. haha.

Masy said...

anne,
tak jadik, bajet bajet

ahahahahha bongek

zonaku said...

ko nk pegi 29 april ni eh?????? ke kisah taun lepas ni?

Masy said...

tahun ni le..

zonaku said...

dah tu?????????