Wednesday, September 17, 2014

961: Ke Korea Ke Kite! Part 5

Ok sambung! Hari ni punye tentatif adelah..

1. Visit Everland Theme Park until 2 pm.
2. Visit Itawon Mosque
3. Nonton live performance show "Fanta Stick"


Everland Theme Park

Haaaa eksaitednye nak pegi! Sebab theme park ni pon ade kaitan dengan Running Man gak huahahaha! Theme park ni punye la besau.. jap aku gugel. 


Dalam map nampak macam kecik je eh? Walhal luasnye la hai.. tak sempat nak abeskan round dalam ni. Lenkali (ntah bile la tu) kalau datang, kene spend satu hari suntuk kat sini baru puas. Layan gambau ah!
 
 
bas kene park, kitorang kene naik bas khas untuk ke Everland.

suke nau le orang tu dok sebelah awek korea. ntah2 minah tu dok kutuk dalam tuiter lulzz

dah sampaiii

pintu masuk

amek gambau sepam jap

ok mari masuk


sape tengok Running Man sure la kenal pokok ni kehkeh

naik bendalah ni.. gondola ke apetah.. ke kereta kabel? untuk ke lokasi seterusnye



posinglah


Ni jalan nak gi naik roller coaster. Memula tu macam nak kensel sebab macam lama nak tunggu.. sekali tu kakak tour guide gi tanye orang kat dalam dan berlari-lari ke arah kami dengan gumbira. Katanya tengah tak ramai orang so bolehlah naik! Yeahuuuuuu

wihuuuuu kitorang nak naik roller coaster kayu neh

beratur..

nebes dukdakdukdak
Ade gambau yang dorang snap masa kitorang macam giler kat atas tu, tapi kat umah la. Nantilah esok-esok aku tepek kat sini. Kitorang beli pun sebab muka memasing nampak hepi padahal takot kihkih

well.. etlis boleh kompang kat orang yang aku dah naik mende ni wakakakakaka

banyak bunga.. auuummm terasa berbunga-bunga cinta layu di pusara di lebuhraya gituuu
tapi takde tulip, bunga apetah yang banyak ni.. tatau

 




Round half pastu lapau giler. Kitorang masuk ni skali dengan voucher makan.. brape won hah? Lupe plak den. Tempat yang ade makanan halal ade dua tiga kot.. Aku pilih tempat ni sebab apetah. Sebab malas nak makan mahal sangat. Belen daripada voucher makan yang dia bagi tu boleh amek, bukan burn je tau. Yihaaa ade duit lagi nak beli susu pisang!

satu bekas besau buah-buahan, wedges cicah dengan kuah spagetti and mayonis kalau tak silap memori akulah. brape won tu tak ingatlah baby. ade gak nasik goreng tapi aku tak amek. takde rasa nak mamam nasik hehe



kali ni dorang tanam bunga ros instead of tulip. frust. tapi enjoy je.. masalahnye bila ade bunga, adelah lebahnye. banyak tuuuuuu aku posing dalam ketakutan sebenarnye

weee~~~~ tapi cuak gak ade lebah hahaha


bercampo adok gambau, lantak


tak sempat tengok dorang perform sebab ape eh..

sebab tengok show ni kot? Madagascar dalam bahse korea tapi tepi belah atas di kiri kanan stage ade pasang tv besau untuk tayang translate. best weh! teruja mek!
 
adik adik tadika.. yederaaa.. yederaa..


jumpe plak dia ni kat tempat makan tu.. alaaa lupe nak snap acaner rupanya kawasan tempat  makan tu.. sori.. i is lapau.. kenot alwiz klik klik



ni kalau tengok Running Man tempat pertemuan Jae Suk dengan partner dia sebelum naik roller coaster tu



kemain gebu lagi ko dik!

nak naik ni pulak

pon ade dalam Running Man.. kahkah seme bende nak kaitkan dengan RM. macam kau la seme bende nak kaitkan dengan anak kau, annoying tau?






mission accomplished!


Ok dah setel kat sini. Kite ke Itaewon pulak.


Eh jap.

Aku kan macam ade tertinggal satu part. Sebab tak amek gambo makanye lupe. Semalam kitorang ade pegi ke Duty Free Cosmetic Shop. Banyak brand yang aku tak penah dengau pon. Pastu dok carik gak The Faceshop sebab dak Anne ade kirim facial mask plus aku pon nak beli lotion. Ade memang ade tapi dua mende yang aku nak tu laaaaaaaa yang takde hmmmpphh!! Ngadu kat tour guide, dia kata The Faceshop ade kedai kat Itaewon, esok kita pegi - kata dia laaaaa :p

Pastu ade gak lalu kat President Blue House - ala-ala White House. Nantilah aku tengok, kalau ade karang-karanglah aku masukkan.

Eh tetibe banyak keje. Bersambonglah!

2 comments:

zonaku said...

pesal ada gambar montot tu? ai is tak suka pesen pic gitu... hahahahah

Masy said...

itu je kemusykilan ko zona? hahha