Friday, September 26, 2014

963: Ke Korea Ke Kite! Part Final

dah malam last tu baru nak jengah luau tingkap. tu pon jengah sket-sket je.. sebab kang syahdu lak

Pagi-pagi aku dikejutkan dengan waksek daripada Along pasal Pak Itam yang meninggal dunia pagi ni. Innalillah. Lagi sekali mende ni jadi kat aku. Aritu nak pegi Langkawi, Busu meninggal. Dua-dua tak dapat nak ziarah. Apapun, moga Allah tempatkan mereka di kalangan  orang-orang yang dicintaiNya.

Alfatihah.

Eh. Trip Langkawi aritu aku dah cite ke blom? Argghhhhh #tetibe

Ok. Sambung.

Lepas brekpes sepuas hati dan menguruskan segala sessi pembentangan dasar pelaburan di jamban, kami pon cekidout. Pagi ni kata cik tour guide, nak bawak singgah gi cosmetic shop untuk beli face mask aku tu la. Haaa yelah kite tengoklah karang #bengang. Sebelum tu kitorang singgah jap kat...

baca jangan tak baca!

.. atau senang cakap, sungai tengah bandau la eh. Ni selain tujuan pelancongan, kitorang memang kene singgah atas tujuan kerjalah. Ni semua contoh ni.. sok nak buat projek pape kat Malaysia, ade bahan rujukan. Gittewwww

Gambau!

amende eh dorang panggil ni.. tak ingat ah. aku tengok macam siput je hehe ke memang siput?

comel..

pon comel gak..

jalan nak ke sungai bawah nun..





dengar cite masa ni nak dekat pilihanraya. eh terlupe plak pakcik yang kat lori bagi ceramah tu hehe


ni aku rasa tangga kecemasan kot la tengah ko lepak kat bawah ni tetibe banjir ke kan

simpan rahsia saye eh




i wish i can kutip all the syilings that uols throw tu, bole beli susu pisang!

ya Allah... pembaziraaaaaan

kalau banjir jangan turun sini la natam! (agaknye)


susah nak dapat shot ni i (shot yang nampak cahaya macam nombol 7 tu), dunno why. tapi ini je kot satu-satunye pic yang berjaya, kamera lain daripada orang lain sume tak dapat hiks #riak #bangga #ujub #astaghfirullah #bertaubat


arca guna rim beskal. brapa banyakkah beskal yang telah terkorban? takde masa nak kire



ni masa nak turun tadi tu lah

Lepas setel kat situ, aku lost jap. Tak ingatlah sama ada pegi ke Amethyst Shop dulu ke or cosmetic shop. Sebab masa kat cosmetic shop tu tak snap gambau. Takpe aku citelah kes kat cosmetic shop tu. Alkisah tempatnye macam yang aritu gak kitorang pegi tu laa. Tapi yang aritu punye macam ok gak, banyak la yang murah. Yang ni macam tak brape.. errr tapi bila pikir balik, still murah la kot berbanding kat Msia. Cumanya klotak serabut sebab dah laaa face mask yang dicari tak jumpe, dorang lak suruh lekas. Makanya aku sauk je face mask snail untuk dak Anne. Rupenye dak Anne tak pakai mende tu huuuuuuu maafkan saye T__T

Amethyst Shop. Ntah aku takde mende pon nak beli. Yang sedapnye saleswomen ke salesgirl aku nak panggil pun tatau ape asek laaa bercakap tu pandang aku. Rupa aku ni ade rupe orang kaya ke?? Gilo. Rasanye orang lain ade gak kot beli loket.. bende kecik-kecik jelah. Tu pon yang tukang jual sume muka cam vavi guling, bengang kot orang tak beli yang besau. Hahahahahah! Dah tu, mende mahal. Kot kitorang sume ni datin-datin yelah. Haa sini pon takleh ngumpat kekuat sebab dorang paham BM. Huh. Dah la banyak isu nak kutuk ni, kene la kutuk selo-selo je.

tak tak.. kedai tu bukan kat bawah hehehe

ni haa kat atas

nampak nau nak ketuk kite kan



Dah setel, masa untuk lunch buat kali terakhir di sini. Ecewah. Tempat lunch ni aku nak cite camne eh.. dia dalam bangunan kedai gak, dua tingkat kalau tak silap. Kat sini jual produk-produk makanan korea yang halal (aku assume sebab... gi baca balik entry aritu), so kalau nak perabihkan duit kat sini boleh sangatlah. Ah.. pape kita mamam dulu.


Udon. sedap ni. kat tekak aku laaa.. kat tekak orang lain kisah la pulak kan

Dah abes makan, kami pon soping. Aku siap test test makanan yang ade la. Ade brownies yang dorang jual tu sedap ya auloh, tapi aku malas ah nak beli sebab malas nak beratkan beg. Udah le luggage aku dah jahnam. Eh tak cite eh. Aritu sesampai je kat Korea, luggage aku buat hal. Handle dia tu.. takleh nak masukkan balik kat dalam. Dah le terjulooooooo sampai sudah grrrrrrrr..

Kat sini aku beli seaweed je kot. Oh.. dengan susu pisang. Dalam kotak, mahal la jadinye. Aku kire sekotak tu dah jadi RM8 kalau convert huhu. Pejam mata je sebab niat di hati nak bagi bebudak umah and mak aku rasa la. Sedap tu!

Siap. Ke airportlah kita.

tempat solat dalam epot



menggunakan sisa-sisa wifi terakhir sebelom berambos

Pastu baliklah! Dalam flight pon bantai tido sebab dah rasa nak demam sesangat. Sakit tekak sume siap. Sampai KLIA2. Dapat beg, tunggu beg. Bla bla tetibe dah sampai rumah.

Sekian. So next ni ade lagi cite yang pending :

1. entry final trip Melbourne (ya Auloh dah setahun dah woi)
2. trip Langkawi  ok dah ade rupenye
3. trip Ganu
4. reunion dengan geng skolah sebelum raya
5. rasanye memuah gath masa bulan puasa tu pon aku tak cite lagi
6. apa lagi eh?

Banyaknye utang. Mampuih.

3 comments:

zonaku said...

heheheh... tau pun byk utang!

*padahal aku pun sama*

tiga lalat said...

Salam. Hee sungguh seronok jalan jalan ke Korea.

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)