Thursday, October 08, 2015

977: Tokyo Drift episod 4 - Nikko - Shibuya

Ok sambung lagi. Hari ni sepatutnye satu je tempat nak pegi iaitu ke Nikko. Mesti korang rasa macam hek eleh apsal sampai satu hari? Jawapannye adelah kerana tempat itu jauh, nak. Kitorang pegi ni naik bullet train (shinkansen) dah potong beberapa jam pun masih gak takleh balik pantas. 

Ape ade kat Nikko?

Nikko ni adelah kawasan tapak warisan dunia (UNESCO) yang terkenal dengan seni bina tradisional, peninggalan sejarah dan pemandangan semulajadi & kawasan kampung pertanian yang menarik. Gituhhh.. Ok tengok gambaulah eh.

baru nak g keje kewww hiks

bullet train yang berdesup

bullet train jugak


epic rare ni jumpe tempat duduk. nak jumpe tempat duduk kat sana sama susahnye dengan nak jumpe tong sampah huhu

dari apetahnamatempat tu naik tren ke Nikko pulak

dah sampai!


Dari stesen ketapi Nikko tu, kite sume naik bas untuk ke check point seterusnye. Boleh pilih nak turun di mana-mana bus stop. Macam kitorang, benti dua tempat je kalau tak silap ingatan aku laa sebab nak kejau masa kan. Lagipun besau gak la kampung Nikko kite ni. Sejuk dah terasa masa ni.. Nak ujan pun ye..

aku perati je gay kapel tu dok cenciom sebelom naik bas. hamboihhh kot ye pon khennn

bestnyeee kalau dapat turun amek gambau kat situ!

check point pertama



patutnye check point turun sini sebab nak ke temple belakang tu, tapi nak masuk situ kene bayau so takyah. amek kat depan je hiks

aku naik jap tangga tu snap pic sebelum kene syuh syuh



tempat amek wudhu kot?

payung tu rega RM20 kalau tak silap aku. beli jelah, bole buat subinier untuk diri sendiri

air longkang yang jernih

nak cari port untuk makan n solat

yang berjuntai belah kanan tu tempat saluran air hujan so takde la ia turun menderu-deru gituh. lawa kan? nanti nak buat ah kat umah sendiri jika ade rejeki nak berumah di atas tanah gersang

makan dulu pastu solat. kat belakang bangunan je..

naik bas untuk ke point seterusnye


nak lintas jematan tu pon kene bayau, hawau je kahkah so kite posing jelah. aku pakai sarung tangan yang tak macam berfungsi sangat milik bini bos. apepon mekasih :)
jamban cangkung tak silap aku. sebile lak western reti bercangkung tah? hahahhhahahaha



 

sakura..

air minum

mau tak dilisyes, sejuk namampos airnye. slurppp segar terasa

dah ayoh balik!

onigiri. hok ni tuna.. sampai ke sudah tak jumpe yang salmon. errr senornye tak reti nak baca salmon tu cemana :(

Gambau kat Nikko ni berpikul tapi tak kuaserlah nak up bebanyak huhuu

Sambung.

Shibuya ni sepatutnya kitorang pegi pada hari pertama tapi sebab sume tak larat nak jalan plus tak solat lagi masa tu makanya kita drag ke hari inilah. Tak dulik, nak pegi gak!

Takde amende pun sebenarnye kalau ko taknak soping. Aku ke sini sebab nak cari simpang yang glemer tuuu yang slalu kuar tv tuuuuu 

mestilah bukan yang ni sisturrrr

yang malas nak jalan, stay dalam soping komplek ni. hujan uols..






pakai beg pelsu posing depan kedai beg ori lulz
haaaa ini laa dia simpang tu!
 
Lepas dah setel tu sume, baliklah ke pangkal jalan. Rasanye ade yang pi Akihabara malam tu. Tak abes-abes laaa Akihabara hahahahahahha aku penat nak balikkkk

Eh tak. Malam tu kitorang pi makan roti naan dengan ayam tandori lah. Sebab bos aku teringin lagi la tu so kitorang sume gi Akihabara. Bos belanje. Ko tau malam tu ujan.. Ujan takde la lebat nau macam kat Malaysia tapi sejuk namampoooosssssssss aku rasa takde satu sel pon dalam badan aku yang tak menggeletar kesejukan time tu. Yang syioknye tengok minah-minah Jepun time tu rileeeeek je dengan skirt pendek siap heels lagi lari-lari dalam ujan. Oiiiii sejuklah woiiiiiii kaki ko ade sel kayu ke ape?!

terpaksa pinjam glove opismate. elok lak dia sudi berkorban demi hakak hahahaha

Bersambung!

2 comments:

adra217 said...

cemburu ke dengan kapel tersebut? kehkehkeh

Masy said...

bos,
dah takde keje nak jeles dgn gay? hahahahahaa