Thursday, October 15, 2015

979: Tokyo Drift episod akhir - Japan - Malaysia

Hari terakhir sobsob. Pagi tu aku bangun pukul 3 pagi, siap-siap mandi dan teruslah solat subuh. Kekemas ape yang patut dan marilah merambos. Kitorang yang stay kat Nippori ni lagi senang nak ke airport Narita, naik satu tren je. Berbanding group bos-bos yang duduk kat Ueno, dorang kene tukau tren dulu kat manetah baru boleh amek tren ke Narita. 

Memandangkan jarak hostel kitorang dengan stesen Nippori tu tak berape relevan untuk naik teksi tapi pun mengidap jugak nak heret luggage - akhirnye kitorang memilih untuk... heret jelah luggage kahkah. Dia macam ko stay kat Central Market pastu nak naik tren kat Pudu. Camtulah lebih kurang jaraknye. Macam mengabiskan duit je nak naik teksi ye tak.


beg hakak yang kaler florescent tew hiks pinjam angah punye

mari mengheret. sakura berguguran memberi ucapan selamat jalan...

yang tu tren dalam bandar je, bukan hok pegi epot sanun

tiket





dok dalam tempat tertutuplah kejap sebab sejuk sis

So naiklah tren. Group bos-bos pun naik tren yang sama cuma lain gerabak. Issokay, janji sama-sama gerak. Hehehe

dah masuk



pemandangan terakhir sob sob



dah sampai

ramai nau yang tunggu nak naik lif termasuk laa orang-orang yang berlenggang bawak badan je pon sebok nak naik lif. kfine ko naik la, kitorang angkut troli ni naik eskeleter. huh!

selamat merepot pada yang menunggu lif. kahkah

Sementara menunggu time nak cek in, aku dan kakak PA berjalan-jalanlah nak mengabiskan yen yang masih berbaki. Aku la tu yang tak abes-abes duit, orang lain dah lama pokai hahahaha. Sempat jugak birak barang sepam dua, alhamdulillah.

Cadangnye nak belikan Dyana nail clipper sebab semalam masa kat Asakusa bole lak terlupe nak beli, padahal dah nampak dah. Sekali pikir balik.. Eh kang tak lepas lak nak masuk, sesia je duit aku. Makanya aku pun beli la handkerchief beberapa lai (sekali la untuk geng-geng yang 4 orang tu) dengan onigiri hehe. Masa nak beli handkerchief tu terdengar gak tourist omputeh kata mahal mahal. Aiyoo wat yu espek, wait pipel. Dis is epot gels.. Opkoslah lagi mahal. 

Dan masa dok belek barang tu, bos datang soh aku dengan kakak PA pilih antara dua bijik bola (amende tah aku pon tatau bende ape tu), dia nak belikan. Aiseh bos ni.. Kot ye nak belanje, tanye la kitorang nak ape. Main rembatttt je bende tahpape untuk weols hahahaha! Apepon mekasih lah bos.

snap pic lain, belinye barang lain

stylo la awek ni

jajan halalan toyyiban dari Asakusa (bukan aku beli)

bye Japan!
Kemdian naik flight. Tido. Makan. Tido. Sampai KL petang kalau tak silap. Naik teksi sampai umah opismate, amek kete, balik rumah.

Tamattttttt.... Esok lusa dah bole start cite Phuket - Krabi - Hatyai pulak. Phewwww~~~~

selamat tinggal, kasih.. sampai jumpa lagi.. sobsob

10 comments:

RATNA RAHIM said...

Bestnya jalan-jalan pegi nippon...dalam beg fluorescent tu ada jejaka nihon yang kacakest ke tak tu?

Masy said...

ratna!
takdeeee.. ramai tinggi-tinggi tak muat beg hakak. hahahahaha

HEMY said...

musim pa ek ko pegi ni?

Masy said...

anul,
early spring kalau tak silap den.. awal2 ketumbuhan sakura. ketumbuhan katenye lulz

MiLd Izz said...

Wow seronoknya dapat gi Jepun... :-D

Masy said...

MiLd,
ehhhh dah lama tak nampak cik mail kite! alhamdulillah brosis, seronok ngat ngat hehehe pekabau?

tiga lalat said...

wahh, bestnye gi jepun tuuu., hehe2

Masy said...

3 lalat,
mmg best hehehehe

MiLd Izz said...

Murahnya rezeki... alhamdulillah tahniah...

Masy said...

alhamdulillah encik mild :) moga ade rejeki lagi nanti lain kali..