Wednesday, December 23, 2015

985 : Bandung Trip - Shopping Macam Mas-Mas Bahagian 1

Salam.. Sambung jelah dengan trip Bandung hehehe. Untuk catatan, trip ini bermula pada 4 Oktober dan tamat pada 7 Oktober.

Ini adalah julung-julung kalinya kitorang serumah mengadakan trip bersama-sama amboi ayat skema namatey. Tapi ni batch lama, batch tahun lepas. Sorang tu dah jadi ex osmet dah hehe. Sayangnye walaupun dah plan setahun, akhirnye kepala trip yakni dak Anne tak dapat join pada saat akhir.. So sad lah. Namun begitu, life goes on and the show pon must go on *lambai-lambai dengan kesedihan*

Pada hari kejadian, kitorang bertiga gerak ke KLIA2 dengan menaiki komuter - bas. Sampai sane, sempatlah budak dua orang tu solat maghrib. Flight delay, sis. Sejam ade kot. Sobs. Patutnya by 8 pm dah gerak, malangnye.. Ya.. takpelah. Lagipun masa tu kira nasib baik flight tak kensel. Time tu kan time jerebu teruk. Ghisau gak aku ni tapi alhamdulillah lah takde pape..

tak dapat bawak orangnye, gambo pun jadilah sebagai pengganti diri
Sampai kat Husein Sastranegara International Airport dah lambat gaklah. Sebab masa kitorang kat atas nun, pilot kot buat pengumuman, ketebang takleh mendarat lagi sebab parking takdak lulz. So daripada nak turun sangat tu, aleh2 naik laa balik.. pusing-pusing kat atas dalam 15-20 minit camtu, barulah mendarat..

dah sampai!
 Dah sampai ni satu hal pulak nak cari mananye orang yang nak kutip kitorang ni. Mujurlah kat epot ade wifi dan henpon dak Dama boleh detect. Hp aku sampai sudah tak dapat, kat guest house baru dapat. Nak dekat setengah jam kitorang tercongok kat situ, barulah tau rupanye orang lain yang amek kitorang. Pegang kad nama tu pon tulis nama lain. Instead of NADIA, dia pi tulis NABILA. Nabila waklu! Lulz

Tak kisahlah. Aku cakap kat abam supir tu, kitorang nak tapau makanan since kitorang ni kelaparan dalam flight tak makan pun. Dia pon ok... Ingatkan nak bawak kedai biasa-biasa je, sekali diangkutnye ke cafe hipstur sistuurrr bernama Kampuin Bistro. Lantaklah. Lagipun masa tu dah pukul 11 lebih, mana datang lak kedai biase2 ni bukak lagi ye tak?

Aku tapau mee bakso, Mumun order nasik ayam penyet, Dama aku tak ingat pebende dia order.

not bad



tapi lambat la yang pastinye. daripada lapau, akhirnya jadi kebuluran aku dibuatnye
Satu lagi hal. Supiritenden tatau jalan T__T Dia tatau katne guest house kitorang tu. Last-last aku mintak je alamat kat bebudak ni, bagikan dia. Nah, siap ade no phone kot kalau tak silap - abam call la sendirik ye. Akhirnye pukul 12 lebih gak laaa baru sampai sobsobsob.

Dapat bilik bawah. Memang nice. Mintak extra tilam, Dama memilih untuk tido bawah. Kitorang makan dulu kot baru mandi hahaha lapau la giler. btw mee bakso gue memang terbaiikkkk sedap namampos. Harga pon.. 32,500 rp. Tak sedap kalu, memang saje ah kan.


inspection hihi



i like the jamban soooooo much!

siap bagi beros gigi

Dah setel mandi pe sume, tido ah. Untuk bilik, sorang kene bayau 500,000 rp untuk 3 malam. Murah ke idok sis? Transport pulak 400,000 rp sorang guna sepuasnya. 

Ok dah tido. Esok nak bangun tapi tak awal sangatlah pun janjinye. Hehehehe bersambuuunggggg

No comments: