Thursday, December 31, 2015

988 : Bandung Trip - Shopping Macam Mas-Mas Bahagian Akhir!


Ok last entry pada hari terakhir 2015 wohoooo!!~


Pagi tu dah pesan kat abam sarapan, mintak dia siapkan awal sket sarapan sebab weols nak kuar awal ciked. Lepas makan dan memerut, Faisal pun sampai. Sebelum berlalu, kita posinglah dulu. Heheh



bye sume.. mekasih bebanyak ye. selesa sangat dok sini, kalau ade umo kite datang lagi ok!

Setel angkut barang lambai² pe seme, laju-lajulah kami bertebaran ke Kartika Sari. Kali ni dia bawakkan kitorang kat outlet yang besau namampos punyah. Semalam tu outlet yang first dibuka. Sejarah gituuuu

Kartika, mu tunggu kami datang!



hmmmm terus lapau huhu


semalam lupe nak mintak masukkan dalam kotak. arinie kite mintaklah. btw aku punye ade dua ketoi je, yang lain sume orang kirim. dan yang lelain tu obviously lah milik siapa hehe

posing! lupe nak kuarkan placard kak en!

beg aku yang humble katon2 tu. saiz S je kot tapi alhamdulillah muat semua.

Ya udah donk, yok ke epot!

deep sisturr deep..


again. deep sistur deep..

dah sampai!
 
mekasih Faisal. banyak bagi info kawasan yang indah. banyak melayan jugak hehe. maaflah tak banyak sangat borak dengan uols. hakak memang suke termenung dalam kete lulz

Sampai kat epot yang kecik coet tu, teruslah kuar pasport. Tinggggg tetibe ade duit sebanyak 50,000rp terselit celah pasport. Ehhh demmit lah kau ni. Baru teringat, malam semalam kitorang buat bajet.. asingkan duit makan untuk lunch and dinner siap-siap supaya tak terguna untuk soping. Ater malam tadi kan kitorang beli jajan je. Terus lupe ade lagi duit dalam pasport T_____T eieieieieieiei kalau tau tadi boleh sambau lagi sekotak brownies! Nak beli kat epot, dah up sampai 60,000rp pulak. Gi matihhh

Takpelah. Aku tengok-tengok nak buat ape duit ni, akhirnya aku balut je luggage aku yang comel lote tu. Luggage baru laaa katekaaan.. lawa pulak tu kahkah. Upah balut 30,000rp. Hoh ade lagi 20,000rp. Eieieieiei geramnyeeeee



last² beli air oren. 20,000rp. abes wattamat duit. air tu kalau kat luau tak sampai 10,000rp kot. lantaklah

jom balik! bye Bandoeng!

Alhamdulillah sampai KL around 3 pm gitulah. Jerebu pun dah kurang. Siap hujan rerenyai lagi. Lunch mekdi dulu kat situ, pastu amek cab balik Shah Alam. Berape tah kene, lupe dah.

Secara totalnya aku telah membelanjekan uang sebanyak RM600 di sana. RM600 tu termasuk hotel, transport, tips, makan dan soping. Amacam, percutian bajet tak iosl? U can trust me on this kahkah aku memang cheapskate. Yang penting, dah sampai hiks.

Tamat dah entry untuk tahun ni. Tahun depan (minggu depan je pon) insyaallah nak story pasal trip ke Kg. Hj. Dorani. Semoga berjayalah ye :D


SELAMAT TAHUN BARU 2016!

3 comments:

zonaku said...

nak tgk bebetul beg baru tu

Syugurin said...

Salam. Nak tanya nama guest house & contact nombor supir boleh?

Masy said...

zona,
nanti aku snap ye hihi

salam syugurin,
bole bole.. nama guest house Dago 207 Guest House. ni nombornya - Faisal +6285249979922