Friday, September 11, 2015

976: Tokyo Drift episod 3 - Tokyo - Kawaguchi - Tokyo

Sambung! Cerita raya dan berbuka pose sume aku cerita kendian la eh, tu pon kalau rajinlah haha!

Hari ni kitorang nak gi tengok Gunung Fuji! Perjalanannye jaoh makanya kene gerak awal. Awal pukul berape tah tak ingat dah. Ah layan gambau ah eh.


dalam tren



ni nak gerak ke stesen Kawaguchi. aku lupe laa nak tengok ape nama stesen ni. dah la lupe, nak snap pun tidak. hampeh!

omey angat tren diaaa

luas pulak tu! btw tren ni kire pes kam pes sef. aku nasib baiklah dapat duduk, kot tak mereput nak berdiri

kampung di sepanjang jalan..



ni empangan dorang kalau tak silap mata aku memandanglah

kubo



nampak dah dari kejauhan


dah sampai!



Budak-budak jepun yang jadi tour guide kitorang tu kata, ni la pestaim dorang sampai sini. Sebab kawasan ni glemer untuk pelancong je, local macam tak kesah. Alaa same laa macam kite, Gunung Kinabalu tu pon tak semorang penah tengok depan mata. Kan kan begitulah ibaratnye..

terserlah kejakunan yang tiada tolok bandingnye

pejam mata je laaa beli hegen daz tu. malas aku nak konvet2. nak makan je tanpa berfikir. lulz. belakang aku tu Tasik Kawaguchiko. eh patutnye gambo ni bawah lagi tapi lantak dialah
 
jalan...

jalan lagi.. belom sampai lagi..

baru nampak tanda welcome hehe

belom lagi..

tengah tunggu cik adik tour guide beli teket


bersedia untuk menaiki Kachi Kachi Ropeway. kete kabel la senang cite

acik yang bersopan

macam tak penah naik kete kabel la puleks lulz

dah sampai atas. saje snap gambo tangga

 


punye la susah nak jumpe tong sampah, sampaikan buang sampah ni terasa jakun lak

dah macam iklan


alhamdulillah sisters and brothers, sampai gak kite sume ke sini *lap airmata*

Tasik Kawaguchiko dari atas



takot tak takot tak



beli lagi (perasa lain pulak), siap blanje orang lagi! kalau kat sini memang taklah. aku blanje cokotop pon dah kire baik HAHAHAHAHAHA

bertema kartun lagi trennye walaupun macam uzur sket tren yang ni

uzur pun masih meriah nokhorom


Dari Kawaguchi, bertolaklah kami ke Tokyo. Ke Stesen Shinjuku.. katanye ia merupakan stesen keretapi yang terbizi di dunia. Gituh!

Masa ni ade dua orang opismate tak join untuk next activity sebab dorang nak kejau beli japanese cotton. Ade kan aku cite aritu pasal kedai kat sana tutup pukul 6 petang? Maksud aku, kedai-kedai yang jual kain kat Nippori tu lah. Aku takde la pegi sebab tak menyangka pon duit aku bakal berlebihan di hujung cerita lulz. Tapi kalau tau pun, malaslah aku. My priority is always berjalan, shopping no 2. Or 3. Sebab makan no 2. Hahahaha!

Btw untuk korang yang bercadang nak beli kain kat sana, diharap dapatlah anda pergi beramai-ramai. Berdua pun jadilah. Sebabnya.. Kalau kita kat sini beli kain ela, kita panggil je budak gunting tu pastu dia guntingkan untuk kita pastu kita gi bayau je kan? Kat sana takde eh. Ko kene angkut sekayu kain tu, bawak kat kaunter pastu baru dia guntingkan dan bayau terus. Korang bayangkan kalau nak beli 5 pattern kain, mamposlah naaakkkk ko nak mengangkat sampai 5 kayu kain gi kaunter. Nasib malang, dapat lak kain baru kuar. Matiklah scoliosis terus ko dibuatnye huahahahahaaha

So next stop -  Tokyo Metropolitan Government Building Observatories. 

berjalan dari stesen masuk celah celah bangunan

 

Tokyo time malam. aduh syahdu dan romentik jiwa kakak dibuatnye. sayangnye takde asben, kot tak bole jalan lentok2 bahu huuuuuu

dah sampai!

nak masuk kene cek dulu isi perut beg, pastu nak masuk lif pon kene beratur. hehe

kat atas ni banyak kedai jual cenderamata, menan, kedai makan pun ade


snap ni guna hempon. memang taklah nak tengok sunset, aterrr sampai pun dah malam. tengok jelah Tokyo disimbahi lelampu berkelipan
haa kalau nak kenang-kenangan free, cop je sis. aku pasan banyak gak tempat ade dorang sediakan untuk korang cop. ok gak kan, save bajet. aku sempat cop satu je kat mane eh aritu. yang kat sini aku pasan time dah beratur, memang tak dapatlah huhu

gegau lak hawau ni isk

Pastu balik le, penat giler kot. Ok bersambung lagi. Hadoihh bile nak abes ni, aku banyak lagi cite lain ni huahahahhaaaahhahaahahahha tolongggg