Friday, November 13, 2015

981 - Phuket - Krabi - Hatyai Backpack Style - Bahagian 2

Sambung!

Perjalanan dari Hatyai nak ke Phuket tu lama laaaa.. pukul 9 pagi gerak, pukul 6 petang kot baru sampai hotel. Gile kau. Tapi aku tenang aje sebab asek membuta je dalam perjalanan hahahaha! 



kegembiraan memakan benda di bawah inniew

ape nama kuih tu... yg dalam ade inti kacang la hape. sedap! tapi yang ijau tu fail sket. btw, ni halal ye.

dalam jamban masa berenti kat mane tah
Masa van yang kitorang naik ni lalu kat pekan (?) Phuket, aku peratiiii je apsal laa pekan ni macam kat Melaka je? Hahaha! Entahlah, feeling macam kat Bandar Hilir. Yang sedapnye, dalam kata aku dok pikir gitu, ternampak pulak ade mangkuk sia kat dalam satu kedai ni. Lulzzzz kat Melakakah aku?

Nak cari hotel pun satu hal, memang aku syak mamat driver van ni tatau la tu. Last-last bagi je no phone hotel kat dia, suruh dia call. Haaa ko tanye la sendirik haha! Akhirnye bertemu juaaaaaaa

hotel bertajuk The Oddy Hip Hotel. bab harga nantilah cite kendian. notes sume kat umah




Keliling ni banyak gak hotel motel. Cumanya lokasi jauh la dari Patong Beach tu. Nak jalan kaki tu.. hmmm hmmmm memang takyah lah. 

dalam bilik. ade satu katil queen, satu katil single, satu sofa panjang. pilihlah nak dok mana


pemandangan luar, jauh tak nampak beach. sorry, bitch. lulz

Memandangkan kitorang sampai pun dah lambat, makanya petang takde buat ape lah. Lepas solat, rilek rilek mandi sebab dah 24 jam tak mandi weh. Lepas maghrib terus gerak nak carik makan, dan jugak nak cari pakej berhula-hula esok. Adik kaunter mencadangkan dua tempat untuk makan, kitorang terjah yang paling dekatlah. Paling dekatlah sangat...kahkahkah *ketawa mengilai*

Tempat kitorang makan ni aku tatau la nama spesifik. Macam pasar malam, macam food court - macam tu lah. Lokasi kat depan Bangla Boxing Stadium. 

posing sebelum kuar


Jalan kaki jelah sebab sesambil tu nak cari pakej kan. So bile dah terjumpe yang murah, terus bayar. Pastu sambung jalanlah nak cari makan. Harga tu sume nantilah eh, lastttttt entry nanti sebab lupe aaa. 

Dah sampai, memang ramai la orang dah dan banyak betul la gerainye. Aku tatau nak makan ape sebab tak aim ape-ape. Lastnye makan phad thai ape tah yang rasa sedikit sedih sebab tak pedas - rasa sos je lebih, air amek banana shake. Pun sedih gak rasanye. Hmmmmmm ni yang sis tak gembira ni hmmmm *sambung sedut banana shake sedih*

aku amek banana shake, liana amek apetah? cecek amek mango

sedih. makan tak abes padahal lapau. i is kenot go lah, i olredi try mai best dah sobsob

sabar ye sis kahkah

haa tu la Bangla Boxing Stadium. apsal bangla eh? aku dah terbayang bangla tengah berboxing dah time tu

peanut buster yeeeeeeee hmmmm
Lepas makan, sambung round kat situ. 

ade banana pancake jugak ni tak silap. tu ade pisang bakar, tak beli pun..

ni dah area daging2. eh sebenarnya ade tau tadi area seafood. masyaallah besau2 ketam udang lobster dia. aku rasa ade amek gambo aritu tapi apsal takde tah? pakai hempon dorang kot. sobs

kerang gemok gemok macam aku

daging buaya darat bullshit aku tertipu lagii woo wooo *nyanyi*

ni aiskrim gulung. dalam tiga orang ni, aiskrim aku je yang rasa macam paling ok laaa.. aku amek passion fruit campo mango kalau tak silap. yang lagi dua orang tu rasa susu je lebih hehe

nindiaaaaa

Rasanye Liana beli pulut mangga kat sinilah kot. Makan kat hotel la tapi. Pastu round kat seberang jalan, ade jual subinier - t shirt, fridge meknet dan segala maknika baranglah. Aku ade sedikit kesal kat sini sebab tak beli sebijik pon fridge meknet Phuket. Hmmm takpelah huhuh

saje snap hehe nampak meriah bukan main lagi bangla ni

Dah dah balik. Esok nak bangun awal.