Monday, January 18, 2016

990 - Trip Gegar Kasino Bersama Sis : Macau!

Salam sisbro!

Sliding door 2016 dibuka dengan trip hadek hakak bersama sis ostajah Normayah ke Macau! Macam tahun lepas, trip dah didecide sejak tahun lepas (ape cakap cam kelly ni). Sebenarnye nyaris tak jadi sebab ntah laaa AirAsia kata kensel flight, namun begitu tetibe jadi pulak. Mental break aku dibuatnye sebab? Adelah sebabnye kihkih

Memandangkan flight ke sane adelah pada pukul 6.30 pagi hari Sabtu 9 Januari, makanya adik2 rumah saye telah berbesar hati mengantau stret sampai ke epot pada malamnya. Sebelum tu pi Uptown Damansara dulu minum-minum, nak dekat pukul 1 pagi camtu baru gerak ke sane hehe



Ino je takdek. yang lain sume folo umpama nak nganto orang pi umroh lulz. mekasih sume! *gomol gomol*

Dalam pukul 2 gitu sampai KLIA2. Terus ke surau la nak tido, sekali nahhhh selautan maknosia resaksa gorgon dan sebagainya bergelimpangan bagaikan baru selesai bertarung. Mujurlah ade gak reruang kecil yang ditinggalkan, seperti saja ia ditakdirkan untuk aku berbaringan di situh. Tappi sayyaannggg.. Takleh gak nak tido. Sejuk lantai tu satu hal (dulu aku tido situ siap alas sejadah), bau stokin lagi! Homaigudness why u no wash ur (*$#&^$#$#$(*& stoken, sis? Nevamind. Dalam pukul 4 pagi gitu, bangun, gi toilet, gosok gigi dan keluarlah mencari Ramli. Eh, sis Mya kite le. Sebelum tu gi balut dulu backpack. Setengah jam kemdian beliau pon tiba..

tu la backpack aku, dah macam roti canai dibungkus cenggitu haaa

sempat lagi beliau mensenap. i is very mengantok i kenot stand huhu

6.00++ pagi dengan lafaz bismillah, terbanglah weols! Weeee~~~~

omputeh sebelah haku tu membuta je sepanjang jalan. aku nak kencing pon susah laaa, kene tunggu dia bangun gi kencing baru dapat huhuhuhu

sepraisss! sambut bday di awan biru kata kak mya. happy belated bday baby! happy upcoming bday, kakak baby! eh. kak mya!

Lepas tu membutalah aku. Tersengguk2 takleh nak fokus sangat hahaha! 

Alhamdulillah menjelang pukul 10 lebih, kami pun tiba di Macau :)


dari ketebang kene naik bas nak ke buildingnye tu. walhal sekangkang Jackie Chan je kot jaraknye. taknak bagi orang posing depan ketebang lettewww

Dah masuk, amek beg tukau kasut pe sume. Satu hal nak cari manakah free shuttle bus nak ke Hotel Grand Emperor. Kitorang tak dok situlah, cumanya hotel tu berdepan je dengan hotel weols hehe. Susah gak le nak tanye orang (ke aku je yang rasa susah sebab aku tak suke? hahaha), bukan sume reti English, kite cakap lain dia paham lain huks.

cari bas tak jumpe huhu
Memula aku cadang naik je bas ke terminal ferry lepas tu naik free shuttle ke hotel kitorang, tapi macam leceh lak dua kali tukau. Akhirnya setelah hampir sejam menungu dan godeh2 gugel map (kak Mya la yang buat, hempon ai tak dapat wifi kat situ huhu), plan pun bertukau. Naik shuttle bus ke Hotel Wynn, pastu jalan kaki ke hotel weols. Ok lets go girls!

bas benti kat sini. turun sume anak²


baru jalan sket, kaki dah cranky. jadi untuk kebaikan bersama, baiklah aku tukau. ni kang dari kaki naik ke otak terus jadi sewel hahaha

barulah dapat posing dengan gumbira hahaha! kat belakang tu ade kolam kan. ade air pancut berirama gitu, rasanye kak mya ade amek video



posing lagi


di sebelah kanan ade lif, kene turun bawah dan jalan jalan jalan untuk ke seberang. why we no melintas jalan? takut laa kata baru sampai. esok-esok tu terus lintas je hahaha



Masa dah turun lif dan nak cari jalan kuar tu, helemek aku tatau la apekah patut ku gelar tempat bawah tanah tu? Lot parking pun ye, besauuuuuuu berbentuk bulatan. Dah la sunyi, sesekali ade la terserempak dengan orang tapi seramlah woi. Punyelah seram sampai aku tak terkeluar kamera snap pic dalam tu. Kot tak boleh tunjuk korang. Kawasan tu kalau buat penggambaran filem horror ke thriller ke ape memang seswai!

masa ni aku start dah merungut2 hahaha tapi bukan sebab kene jalan jauh, sebab penah ngangkut barang. rasa macam takde kesudahan bile laa nak sampai hotel. btw, tuuu hotel weols kat belakang tu kaler pink ke merah tah tu hehehe
Alhamdulillah akhirnya sampai!

Hotel Sintra. check in!


katil. gambo toilet ape sume tak snap. kak mya jelah yang snap, kakbaby tazabar nak bukak tudung heheheh


Rileks jap.. Solat.. Makan..

tapau dalam ketebang. Roast Chicken With Sauce. RM12.
Lepas tukau baju (aku je), kitorang pun kuar. Gi mana? Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~

Bersambung!

2 comments:

Mya said...

waaaa dah update.
i is nervous. mesti berbulan bulan lagi baru i update huhu..

Masy said...

kak mya,
hahahaaha akak memang le sebab trip mesir tu tak up lagi. sy klu tangguh ni kang lagi lama laaa baru nak start :))