Friday, February 05, 2016

996 - Trip Gegar Kasino Bersama Sis : Macau! Hari 4th Bahagian Akhir

Salam sume sises and broses! Hari ni hari terakhirrrrrrr bersejuk-sejukan di bumi Macau nan penuh noda dan dosa kahkahkah! Bangun pagi subuh tu rasanye tak tido dah kot. Mandi, siap-siap sarapan dan bergambau buat kali terakhirnyew

bergambau dengan katil memasing yang empuk yaamaattss

tukau katil! hihi

selamat tinggal bilik. jasamu dikenang mmuah


marilah kita pulangkan

sesi pemulangan
Kalau diikutkan, ade je free shuttle bus dari hotel weols. Tapi dorang nye perjalanan start pukul 9 pagi. Kitorang nye flight pukul 10 lebih kot, mana sempat huhu. Makanya yaaaa naik jelah teksi. Sobs.

pak supir

Naik teksi.. Tambang kat meter tak sampai 70 pon, tapi dia sebut kat kitorang MOP75. Tetibaaahhhhh lantak kau lah (sembang orang kayah hahahhaa).

Lama lagi nak nunggu, sempatlah main tenet beberapa round memandangkan dah tau cemane nak masuk wifi kat situ. Hari yang first sampai aritu tak reti hahaha ngok, kan dah rugi tak dapat check in kat epot! Dah nak balik baru dapat hihi

Kejadian dengan mbak-mbak kat epot tu aku malas nak cite. Takpe.. ku percaya nanti kakak ostajah pasti akan ceritakan. Korang tunggu je ontok2 kat situ ok!

mencari barang2 yang boleh dibeli untuk menghabiskan belen2 duit

si gemok berlatarbelakangkan epot Macau

tatau laa mende ni ade fungsi ke tak. atau sekadar objek untuk berposing sajork

Duit belen aku tak sebanyak kakak ostajah sebab memang tak tukau banyak pun. So belilah sikit jajan untuk opismets sume, pastu beli lah mekanan..

perabihkan duit

memang tinggal skeleng je lepas beli mendalah ni




elok je tengah makan, dah calling2 suruh boarding hmmmmm

roti canai dengan teh tarik. i don't like teh tarik so kakak ostajah lah yang mentarikkannye hahaha

Alhamdulillah sampai kat Msia pukul... 2 lebih kot. Amek barang, pi solat dulu. Pastu kuarkan beg aku dari luggage kakak ostajah lalu bergeraklah kite naik bas ke KL Sentral.


Di sana berpisahlah kami. Menjelang pukul 6 lebih gak kot baru sampai Shah Alam. Alhamdulillah sisturrrrrrrr. Mekasih kakak ostajah. Mekasih budak2 umah. Mekasih sume. Mekasseyyyy!!~~~

Tamat sudah! Pasni bole cite mende lain hihih

7 comments:

Mya said...

awak hengat akak akan lepaskan mbak mbak dan org2 aiport kastam imigresen tu begitu saja?
pastilah tidak. awasss akan aku ceritakan secara terperincinya.
bila tu? cuma Allah yang tau hehe.

sesama kasih. lebih kurang mintak halal noo.
jangan serik jalan2 dengan akak lagi pasni.

Masy said...

kakak ostajah,
hahahahahhahaha dah agak dah! cepat ke lambat ke namun pasti!

samalah kite.. blom serik lg ni. ayuh terjah AA lagi hihihi

Mak Su said...

muslim tourism kiranya tak de masalah ke kat situ?

MiaAngie said...

Wowwww macau!!!
Sonoknya :-)

Masy said...

maksu,
masalah dr segi makanan halal, takde surau khas utk solat. stendetlah negara bukan negara Islam hehe. bawak makanan sendirik, solat je kat mana2 - setel :)

mia angie,
best! :)

tiga lalat said...

bestnyer macaw tuuh., ;p

Masy said...

3 lalat,
best best hihi