Friday, April 08, 2016

1000 : Bekpek Trip to Ho Chin Minh - Final!

Malam tadi tu sebenarnye lagi kemain susah nak tido. Udah le minum kopi, ekon bilik lak beku. Mane tak nye.. dari hari ketibaan sampai le nak balik, langsung tak off kot ekon tu lulz. Beku, makanya ekon takde berase. Siap air menitik2 terus aku jadi terganggu gilerrrrrr siap bangun gi toilet entah la brape kali, amek towel ubuh bawah ekon. Dengan Zona yang ade hati nak rampas bantal aku, lepuk kang saje je. Hahahahaahhahaha!

Esoknye bangkit dengan mata panda, plus rasa perut tak sedap. Gastrik! Ya aduiiii.. Ingatkan dah siap2 tu sementara nak tunggu teksi tiba, nak la singgah kedai depan tu beli susu ke ape. Tunggu laa sangat, teksi yang sampai dulu huuuu..

Sampai epot, memang bertabahlah time nak cop passport tu. Time turn aku tu laaaaa orang depan tu ditanye macam2, time aku tu laaaaaaa nak tukau orang kat kaunter. Dengan abam kaunter tu pulak ngade nak cari kusi sedap la ape aku lempang kang. Aku ni sikitttttt lagi nak terpitam ni saitan, bole cepat sket tak. Grrrrrr

Dah setel, berlari anaklah aku dengan Zona nak cari kedai jajan. Cari punye cari, jumpelah cafe ni. Ade jual onigiri dengan hot choc. Letak harga dalam dolar la pulak, aku ni belen-belen skeleng sumenye dong tapi laku la. Masalahnye hegeh sket le time nak bayau tu. Maaflah ye orang belakang. Abes skeleng aku kat sini, alhamdulillaaaaahhh.

onigiri salmon. kat Jepun tahun lepas pun tak merasa nak makan yang salmon, kat Vietnam ni pulak dapat. ko jangan la tanye aku halal ke tak, aku anggap halal jelah. darurat kot. kalau aku mati sebab gestrik kang cemane? *over* heheheh

maceh Zona teman baby, sama-sama kita berlari teletabis semput woi hahahaha

Kejap kata kat hall sini, pastu pindah lak hall situ. Sibbaik aku dah makan, bertenage semula berlari di celahan orang ramai. Sampai time boarding, terus naik dan.... tidooo. Aku ni pegi balik tido baring. Yelah kan sebaris tu aku dengan Zona punye memandangkan Wafa takde. Bertabahlah Zona mentengok perangai aku nan sebegitu lulz

Alhamdulillah sampai kat KLIA2 pukul brape eh.. 12 lebih kot eh? Aku tak dan laa nak lunch ke ape sebab jauh lagi perjalanan ni. Sorry tau semoranggg... Sebenarnye boleh je tapi malas nak sesak2 kat komuter kang. So lepas salam2 dorang, aku pun berlari laa gi beli tiket bas. Neves gak memula sebab ramai orang tengah berator, sempat keee nak kejau bas pukul 1.30 ni huwaaa! Sekali tu adik kaunter sebelah panggil aku, apalagas.. Kite gunakan jelah kelebihan sebagai seorang warganegara Malaysia di situ (yang beratur pepanjang depan aku tadi mostly foreigner hiks). Setel beli dan berlari laaa ke tempat bas. Dan rejeki aku la dapat naik bas terus, dan bas bergerak pukul 1.15pm. Syukurrrrrrrr

2.15 petang lebih kurang sampai KL Sentral, 2.30 or less tak silap - komuter pun gerak. Sampai Shah Alam 3.10++ petang gitu, singgah jap beli waffle depan kaunter KTM tu dan berlari2 balik umah. 

Alhamdulilah :) Tamat sudah segalanya.. Next entry (kalau rajin), sis akan listkan detail perbelanjaan kat sanun. Doakan sis tak lupe bawak buku kecik tu ke opis ye!

No comments: