Monday, April 11, 2016

1001 : Bekpek Trip to Ho Chin Minh - Bajet

Bajet kat sini tak termasuk rege tiket eh. Aku lupelah brape rege tiket, yang pastinya seratos lebihlah. Lebih brape tu tak ingat #SisMudahLupa #SisKanMelayu

Aku listkan ikut harga dong. Masa pegi tu, aku tukau RM595 dapat VD5,050,000. Kirelah sendiri. Hahahaha

masa ni dah luak dah, bayau teksi dengan hotel. hehe

Hari Pertama

Hotel - VD514,900
Kopi G7 - VD300,000. aku beli yang kotak tu 4, pastu sebungkus besau yang ade 80 sachet (kalau tak silap)
Buah-buahan - VD42,000
Air mineral - VD3,000
Lunch kat Restoran Daun - VD130,000
Teksi - VD44,000 (dari airport ke hotel, ni lepas bahagi 5 orang)
Pakej Mekong - VD210,000
Bookmark - VD10,000 dua ketoi
Water Puppet Show - VD200,000
Kopi motor - VD15,000
Sling bag - VD80,000
Kuih pasar malam - VD30,000

Hari Kedua

Pakej City Tour Half Day - VD126,000
Entrance Independent Palace - VD30,000
Entrance War Museum - VD15,000
Lunch kat Hjh Basiroh ku kesali - VD110,000
Air markisa - VD10,000
Teksi ke Bin Thay Market merugikan duit haku je lulz - VD44,000
Aiskrim ikan (eskrem korea tu) - VD26,000
Kopi motor - VD15,000
Fridge magnet utk opis - VD60,000 dapat 10 ketoi kot
Key chain memuah - VD112,000
Dinner kat Saigon Green House - 113,000
Tudungs - VD360,000

Hari Ketiga

[hari ni ade pinjam duit Zona VD200,000. kihkih]

Sudip kayu - VD60,000
Coconut candy - VD60,000
Fridge magnet - VD75,000
Mangga - VD10,000
Kopi motor - VD15,000
Dinner kawan Zona blanje.

Hari Keempat

Teksi ke airport - VD40,000 (lepas bahagi 5)
Breakfast kat epot - VD158,000

Itulah nye.. Aku tak soping kain baju sebab tu tak banyak belanje. Tudung tu pun takde dalam plan asal, namun terbeli jugak sebab pikir aahhh dah alang-alang ni kan. Makanya begitulah. Kalau datang makan minum je tak soping, lagi kurang la kot aliran tunai keluar hahahaha tapi depends pulak ko makan ape.

Dah! Setel. Esok lusa bole cite pasal mende lain pulak. Heheehe

2 comments:

zonaku said...

patut la ko teringat.

Masy said...

yezzah! sori tauuu lambat huhu