Monday, April 18, 2016

1002 : Short Trip to Royal Belum - Part 1

Salam!

Elok aku masuk je opis lepas balik dari Vietnam tu, tetibe bos decided nak gi Royal Belum. Mimpi apekah, aku on je kalau bende free ni lulz. Makanya pada ari Selasa - 15hb Mac - kitorang ber12 pun bergerak ke Ipoh. Tido kat homestay opismate dulu. Mula patutnye bos pon ikut skali, malangnye(lahsangat) dia tak dapat join sebab ade meeting. Yihaaaaaaaaaaaaaaaaaa

16 Mac

Gerak. Sampai sane tengahari kot. Masuk bot, team dari opis satu lagi dah sampai dan dah cop tempat :( Issokay sis takde hal. Boat house pun gerak..


time ni line dah takdak. first time ni sejak guna meksis 16 tahun


bilik kitorang kat tingkat atas. aku cop bawah tepi dinding. hehehe

bye daratan, see u tomorrow insyaAllah



pelayaran bermula







first point. nak gi hiking(lahsangat) hahahahaha





arwah Rafflesia. dijangka telah mati 5 hari lepas

anak Rafflesia di pokok

balik boat, lunch time. makanan dimasak oleh tukang masak lah kan takkan aku pulak lulz


belayar lagi..

tambat. kat sini lah kite tido malam ni. ade air turujun kecikk kat situ airnye sejuk nau, suke kite

get ready nak naik boat kecik
 
jom gi sungai!

mencari port baik



tak sesabau aku ni, dorang ajak naik lagi. eieieieiei

ok kat sini!





Dah puas berendam, balik tu main rakit pulak.


aku lepak jelah, kasik ongjantan mengayuh.


Pastu naik balik bot, terus mandilah sebab bilik air ade dua je kang berebut lak. Dah la ramai ni. Elok je aku abes mandi, skali nampak budak2 ni mandi tasik puleeekk ergghhhh tensi sisturrrrr. Takpelah. Neves jugak nak membayangkan mandi tasik ni hehhee




Malam takde buat ape pun. Dinner, BBQ pun orang bot masakkan. Dorang dok karok.. aaaaa dari siang tadi dok karok je, sore kalau enak banget takpe jugak. LOLOLOLOLOL aku hanya sekadar pengkomen saje.





snap sebelum kegelapan malam menjelma. time tu kompem la aku tak berani nak pandang dah. seremsss terbayang ade naga hahahaha



Malam tu alhamdulillah aku dapat tido lena. Walaupun bising bunyi generator ke enjin ke apetah sampai pagi, dengan sore anak2 bot berborak2 kat sebelah. Syukurlah. Nyaman je bilik takde rasa panas pun :)

Goodnight! -bersambung-

3 comments:

Aini Shah said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

HEMY said...

zalora mai dah...jangan tak buat masy..buattt...

weh ada apa pakej ke atau bayaran masuk ke camana royal belum ni..aku nk mai ngn anak2 kecik ni ok ke?

Masy said...

setel aini! hihi

anul,
huahahaha

yang aku tau satu boat house ni sewanya rm3k satu malam termasuk makan n bbq sumelah. boleh muat up to 30 org. bole je nk bawak.. aritu ade yg bawak anak sorg, kecik dr xiyad. insyaallah ok saje :)